L'Ajuntament atn 120 sollicituds d'habitatge durant el primer semestre de l'any


  07-09-2020 | Alcoi   |  Visitas:91
Actualitat

Alcoi

La gran majoria sn persones amb dificultats per a fer front als seus costos

L'Ajuntament d'Alcoi ha ats un total de 120 usuaris que van sollicitar un habitatge durant els primers sis mesos de l'any. Els casos no eren majoritriament de persones en situaci d'emergncia sense habitatge o amb necessitats de sortir del que estan, sin de persones amb dificultats per a fer front al pagament dels costos d'aquest. Des del departament tamb s'han gestionat als ltims mesos, conjuntament amb el PROP, ms de 300 demandes d'ajudes de lloguer de la Generalitat, tant ordinries com de persones afectades per la Covid-19; i ja s'est treballant amb la regidoria de Poltiques Inclusives per a seleccionar, entre els usuaris, persones vulnerables que puguen optar a unes altres ajudes de lloguer, en aquest cas, d'especial vulnerabilitat atorgades per part del Ministeri dins del Plan de Vivienda.

Per mesos, les sollicituds van ser d'un total de 52 durant gener i febrer, i 68 entre mar i juliol de 2020. Les persones que van sollicitar un habitatge eren principalment dones. En gener i febrer suposaven el 56% de les demandes per, entre mar i juliol, aquest percentatge va augmentar fins al 70%.

Per edats, els demandats en la regidoria d'Habitatge eren, majoritriament, majors de 45 anys, que suposaven entre un 40 i un 50% del total, seguits en poc ms del 30% pels de 30-45 anys. La meitat de les sollicituds estaven tamb formades per grups familiars d'entre 2 i 4 membres, i amb menors a crrec seu, i el 65%, dels sollicitants viuen en rgim de lloguer. Al voltant del 16% de les sollicituds indicaven ser famlies monoparentals, i sobre el 30%, persones que rebien ajudes socials.

Destaca tamb que durant els mesos de gener i febrer, el 20% de les sollicituds eren de dones ateses per casos de violncia de gnere, essent noms el 6% entre mar i juliol les demandes d'habitatge que havien interposat denncia de violncia de gnere, possiblement, a causa del confinament i la situaci provocada per la Covid-19.

La regidoria d'Habitatge, Maria Baca, destaca la feina realitzada des de la regidoria: "El primer semestre de l'any hem ats un total de 120 sollicituds d'habitatge, intentant conixer el nombre ms gran d'informaci possible per a traar les necessitats i preveure futures poltiques, conjuntament a les oferides per altres administracions en temes d'habitatge. Tamb hem tramitat des de la regidoria, conjuntament amb el PROP, ms de 300 ajudes de lloguer autonmiques i ja estem treballant en unes ajudes estatals d'especial vulnerabilitat conjuntament amb la regidoria de Poltiques Inclusives. Cal destacar, no obstant aix, que la gran majoria de sollicituds no sn casos d'urgncia immediata sin de problemes per a fer front als pagaments de l'habitatge".

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Lajuntament dAlcoi dur a terme el pla de manteniment del Pont de Sant Jordi

El Snior Femenino del Nou Bsquet Alcoi asciende a Primera Divisin Nacional

Prenen possessi 2 oficials i 6 agents de la Policia Local

Alcoi cierra con xito las I Jornadas de Inteligencia Artificial en su apuesta por acercar las tecnologas de vanguardia a la ciudadana y empresas

Ms d11.000 estudiants comencen el curs el dilluns, el ms difcil

LAjuntament dAlcoi porta a terme diferents actuacions dins del pla de desamiantat

'Viu l'Estiu' tanca el mes d'agost amb la msica com a protagonista

Recta final a les obres en Sant Francesc, Ramn y Cajal i placeta de la Creu Roja

Es presenten 57 sollicituds per a les ajudes "Reactiva Alcoi Comer" per a incentivar el consum local creades per lAjuntament dAlcoi


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.