L'ajuntament d'Alcoi sollicita la contractaci de 167 persones mitjanant els programes AVALEM de la Generalitat


  04-09-2020 | Alcoi   |  Visitas:136
CORONAVIRUS

Alcoi

El nombre de persones a contractar s de 61 en Avalem Joves i 106 en Avalem Experincia Covid 19

L'ajuntament d'Alcoi ha sollicitat a la Generalitat Valenciana un total de 2.575.999 euros per a la contractaci de 167 persones mitjanant dos programes diferents, en concret, 1.215.194 euros per a contractar 106 persones en el programa Avalem Experincia Covid 19, la subvenci del qual est destinada a la contractaci de persones d'almenys 30 anys, desocupades a conseqncia de la conjuntura derivada per la Covid 19 i 1.542.805 euros per a Avalem Joves, el Programa d'incentius a la contractaci de persones joves per entitats locals, en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, en aquest programa la intenci s contractar 61 joves.

Pel que respecta al programa Avalem Experincia, enguany les subvencions destinades a la contractaci de persones desocupades d'almenys 30 anys, preferentment desocupades a conseqncia de la conjuntura derivada per la COVID 19, per a la realitzaci d'obres o serveis d'inters general en collaboraci amb les corporacions locals. Les obres o serveis a realitzar han d'estar relacionats amb la conjuntura derivada per la COVID 19, i desenvolupar accions especficament dirigides a prevenir, contenir, palliar o mitigar els seus efectes en l'mbit territorial i competncia de cada entitat beneficiria. En la seua condici d'rgan competent en Emergncies, l'Agncia Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergncies coordinar els treballs realitzats a l'empar d'aquesta convocatria. En aquest apartat els contractes seran de 6,5 mesos. Les dates estimades d'inici i fi sn el 17 de desembre i el 30 de juny.

La convocatria del programa Avalem Joves, t per objecte la concessi de subvencions per a la contractaci de les persones joves, que figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'mbit territorial de la Comunitat Valenciana, dotant aix als beneficiaris de mitjans humans addicionals que els permeten realitzar actuacions especfiques en l'mbit de les seues competncies, proporcionant-los una major capacitat de resposta davant la conjuntura derivada per la incidncia de la COVID 19 en el seu territori. Les persones destinatries finals d'aquestes ajudes sn les persones joves majors de 16 anys beneficiries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'mbit territorial de la Comunitat Valenciana, condici que hauran de complir en el moment de la contractaci. Les persones seran contractades a jornada completa, durant un perode de dotze mesos, comenant els contractes el 15 de desembre de 2020 i finalitzant el 14 de desembre de 2021 aproximadament. L'aportaci municipal de l'Ajuntament d'Alcoi per a dur a terme aquestes contractacions seria de 526.414 euros.

Est prevista la contractaci de perfils destinats especficament a prevenir, contenir, palliar o mitigar els efectes de la Covid i altres ms genrics, aix com perfils d'enginyers, graus universitaris, cicles formatius i de diversos mbits amb una acreditaci d'estudis i altres que requereixen una menor qualificaci com a peons.

EVOLUCI D'AVALEM

Des de l'inici d'aquest programa en 2017 l'Ajuntament d'Alcoi ha participat sollicitant tots els anys una quantitat similar, sempre entre els 2,5 i 3 milions d'euros. En concret, en 2017, 2.445.898,72 euros la qual cosa va permetre la contractaci de 126 persones sense qualificaci i 26 qualificats. En 2018, es van sollicitar 3.121.719,10 euros per a contractar 148 persones sense qualificaci i 47 qualificades i en 2019 la petici va ser de 2.885.460 euros, en aquesta ocasi la Generalitat no va concedir el 100% del sollicitat, sent l'import concedit 642.425,01 euros per a contractar 22 persones sense qualificaci i 19 qualificades. El motiu de no concedir la totalitat de l'import sollicitat en aquest ltim any, s que segons la convocatria si la dotaci resultara insuficient, es prioritzarien les sollicituds segons el major atur registrat de joves menors de 30 anys, sobre la base de les estadstiques registrades corresponents al mes anterior al de la data de resoluci de la convocatria. En el cas d'Alcoi l'sser una de les ciutats sollicitants amb menor taxa de desocupaci va tindre per aquest motiu menys subvenci.

En total en aquestes tres edicions l'ajuntament ha contractat 388 persones amb una aportaci de la Generalitat Valenciana de 6.210.042,83 euros.

Un any ms participarem en els programes Avalem de la Generalitat que enguany tenen un caire especial, ja que el programa Avalem Experincia est destinat a palliar els efectes de la Covid 19, d'una banda en la contractaci de persones que van perdre la seua ocupaci a causa d'aquesta situaci i que a ms treballaran en tasques destinades especficament a mitigar els seus efectes. D'altra banda, continuem oferint Avalem Joves, el programa que permet a molts joves de la ciutat, amb qualificaci o sense ella, obtenir la seua primera ocupaci, entrar en el mercat laboral i adquirir l'experincia que els servir per a obtenir una ocupaci una vegada finalitze aquest contracte. Volem destacar l'aposta de l'Ajuntament d'Alcoi, l'administraci pblica ms prxima, per ser uns de motors de contractaci de la ciutat en una situaci molt complicada per a la ciutadania, indica l'alcalde d'Alcoi, Toni Francs.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Les nostres serres, un tresor natural, cuidem-lo!

Alcoi amplia la connexi Wifi gratuta amb 11 nous punts

La dona i el xiquets, que ahir van ser agredits amb arma blanca a Alcoi, es recuperen als hospitals

Alcoi torna a estar nominada en 2021 com a Millor Destinaci Turstica SICTED dEspanya

Avancen les obres a l'alberg can proposades als Pressupostos Participatius

L'ajuntament organitza reunions amb el venat per tractar el tema dels abocaments incontrolats de residus cap al riu

Pont d'Igualtat estrena punt d'informaci i assessorament a Alcoi

Portalemp compta ja amb prop de 7.000 persones inscrites

'Escola Respira', un programa d'eixides perqu l'alumnat conega l'entorn i alguns espais naturals


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.