L'alumnat del Campus de la UA a Alcoi podrà acabar els estudis en aquesta ciutat


  29-03-2021 | Alcoi   |  Visitas:68
Educació

Alcoi

L’acord és possible pel compromís entre estudiants, ajuntament i Universitat d’Alacant

Es mantindran les assignatures troncals i se’n reduiran les optatives


Alacant. Dilluns, 29 de març de 2021

La Universitat d’Alacant aconsegueix un acord amb l’Ajuntament d’Alcoi perquè els estudiants que cursen Magisteri en Educació Infantil al Campus d’Alcoi puguen acabar els estudis sense haver de desplaçar-se’n.

La rectora, Amparo Navarro, ha destacat que el compromís «ha sigut possible gràcies a la coordinació i l’esforç de la mateixa Universitat a través de la Facultat d’Educació i els vicerectorats amb competències en Estudis i en Estudiants, i pel suport del consistori alcoià que ha mostrat l’interès en la impartició dels quatre cursos del grau».

L’acord preveu, segons ha explicat la rectora, «que es mantinga la docència de les assignatures troncals i obligatòries i s’hi incorpore una optativitat mínima, però suficient per a garantir la formació adequada de l’alumnat ». Per raons de gestió organitzativa de la docència és molt complicat oferir al complet les assignatures optatives de tots els itineraris a Alcoi, per aquest motiu s’ha acordat reduir aquestes opcions per a fer viable que puguen impartir-se fora del campus alacantí. No obstant això, la rectora manté que l’estudiantat que ho desitge podrà accedir a la resta d’itineraris desplaçant-se a Alacant.

Per la seua part l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha insistit que «l’alumnat que va començar els estudis al Campus d’Alcoi podrà acabar-los al Campus de la nostra ciutat gràcies a l’acord que hem aconseguit de forma consensuada», i ha destacat que es tracta d’un acord «que preveu les reivindicacions de l’alumnat, per la qual cosa des de l’Ajuntament estem contents pel resultat obtingut». Francés sosté que el Campus d’Alcoi «dona possibilitat a molta gent de la comarca de poder fer els estudis sense haver de fer grans desplaçaments que, de vegades, suposen moltes dificultats».

Com explicava el vicerector d’Estudis, Francisco Torres, encarregat de coordinar el grup de treball per a la continuïtat dels estudis a Alcoi, «els departaments de la Facultat d’Educació implicats faran un gran esforç per a mantenir la docència a Alcoi amb el desplaçament dels docents i oferint, si fora necessari, opcions de docència telemàtica».Antecedents

L’actual conveni subscrit entre les dues institucions només compromet la Universitat a impartir els dos primers cursos i un semestre del tercer al Campus d’Alcoi, que és l’únic lloc on s’imparteixen titulacions oficials fora del campus de Sant Vicent, juntament amb l’Escola de Relacions Laborals d’Elda. Les dues institucions continuaran treballant per a millorar les condicions d’estudi i docència al campus alcoià.

La rectora, Amparo Navarro, va encapçalar fa unes setmanes una delegació que es va desplaçar al campus alcoià en què van estar presents el degà de la Facultat d’Educació, José María Esteve, la vicerectora d’Estudiants i Ocupació, Rosario Ferrer i el vicerector d’Estudis, Qualitat i Llengües, Francisco Torres. L’objectiu era conèixer de primera mà les impressions de l’estudiantat i cercar una solució consensuada a la dificultat docent per als dos últims cursos del grau. La problemàtica radicava en la voluntat de la Universitat d’Alacant de no limitar la possibilitat de l’alumnat dels últims cursos de triar entre els diferents itineraris que ofereix el grau de Magisteri en Educació Infantil i poder-los cursar al Campus d’Alcoi.

En la reunió, a la qual va assistir prop de un centenar d’estudiants (una vintena de manera presencial i la resta de manera telemàtica) un dels aspectes que més van destacar va ser el compromís dels docents i la qualitat de la formació que rebien, un aspecte que ha servit a la rectora per a reforçar l’aposta per aquests estudis i per a complir amb la promesa que «tot l’alumnat del Campus d’Alcoi puga finalitzar en aquesta ciutat els estudis que està cursant».

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Les nostres serres, un tresor natural, cuidem-lo!

Alcoi amplia la connexió Wifi gratuïta amb 11 nous punts

La dona i el xiquets, que ahir van ser agredits amb arma blanca a Alcoi, es recuperen als hospitals

Alcoi torna a estar nominada en 2021 com a Millor Destinació Turística SICTED d’Espanya

Avancen les obres a l'alberg caní proposades als Pressupostos Participatius

L'ajuntament organitza reunions amb el veïnat per tractar el tema dels abocaments incontrolats de residus cap al riu

Pont d'Igualtat estrena punt d'informació i assessorament a Alcoi

Portalemp compta ja amb prop de 7.000 persones inscrites

'Escola Respira', un programa d'eixides perquè l'alumnat conega l'entorn i alguns espais naturals


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.