L'Associació de Sant Jordi presenta el Mig Any 2020


  15-10-2020 | Alcoi   |  Visitas:68
Festes : Moros i Cristians

Alcoi

Quan el calendari marca que toca celebrar que ‘només’ resten sis mesos per a la Trilogia, la sang dels alcoians bull i atén a la crida de tot el que fa olor de Festa. Aquest maleït ‘bitxo’ ha condicionat el nostre dia a dia, les nostres vides quotidianes i per descomptat, el nostre temps d’esplai. S’ha cobrat massa vides i ens ha fet canviar el nostre dia a dia. De moment, els Moros i Cristians de 2020 passaran a la història per no existir, i no podem permetre caure en l’angoixa i el pessimisme. Per això, al Mig Any de l’octubre de 2020, ens resistim a estar quiets; no ens lamentarem i celebrarem el que podrem seguint sempre les normes de seguretat que ens marquen les autoritats sanitàries.

Com que no ens volem quedar sense Mig Any, l’Associació de Sant Jordi ha programat un seguit d’actes que ens traslladaran –fent ús de la nostra imaginació i de les imatges festeres que mantenim i cuidem a la nostra memòriaal dia de les Entrades o als actes del dia dels Trons.

Amb ballets, la interpretació de part del contraban, la música festera i ‘alcoianades’ interpretades als fragments de sainets. Teatre, música, poesia i dansa moro-cristiana ompliran les gales de la ‘Crida de la Festa’ al Teatre Calderón en diferents sessions. Serà el més paregut al que coneixem com Nostra Festa que podrem veure durant aquest desagradable any 2020. Aprofitem-ho.

Gales festeres, però també campionat de Coto si per descomptat, activitats especials perquè els més menuts no obliden que al seu amari descansa ansiós d’eixir el vestit de moro o de cristià. Per això celebrarem els concursos de Pintura a l’aire lliure a la Glorieta. I al Nostre Museu de la Festa –MAF- no cessaran les exposicions. Enguany, una molt especial amb la col.laboració de l’Agrupació Fotogràfica Alcoiana (AFA), que ens acostarà amb el seu objectiu la mirada particular dels temps actuals.

Arredoneix l’octubre fester la celebració de la Santa Missa d’Acció de Gràcies.

Alcoians i alcoianes, no defalliu. Seguiu avant amb la il·lusió intacta i la devoció per Sant Jordi i Nostra Festa més viva que mai.

Tornarem més forts, tornarem.

Junta Directiva

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Hablamos con Orfeo Soler: artista, pintor, escultor y dibujante

Alicante Interior muestra su hoja de ruta basada en el touring, el oleoturismo y las rutas a caballo

Fira del Llibre en Valencià 2020

La Guardia Civil investiga en Alcoy a un hombre por un presunto delito contra la flora, fauna y animales domésticos

Francisco Valor Llorens, Director del Pasodoble "Petrel", nuevo director de la Banda Primitiva de ALcoi

Un IVAM CADA multicolor va acollir la presentació del cartell de l'Orgull Alcoi 2021

El Círculo Industrial incorpora a su programación cultural el cinefórum Lumière Club

Visitem la nova seu de l'Economato de Càritas Alcoi

Parlem amb Quique Ruiz, portaveu del Partido Popular en Alcoi


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.