L'autobús urbà puja un 13% els usuaris a l'abril respecte al passat any, les millors xifren en 10 anys


  15-05-2019 | Alcoi   |  Visitas:93
Actualitat

Alcoi


L'ajuntament d'Alcoi Des que s'apliquen els bons socials ha crescut en més de 300.000 usuaris a l'any
Les dades de viatgers del servei d'autobús urbà continuen sumant i, un altre mes, han augmentat. Respecte al mateix mes de l'any passat, les xifres se situen en un 12,99% més. A l'abril de 2019 l'autobús urbà ha tingut un total de 142.697 viatgers, mentre que en el mateix mes de 2018 va tindre 126.291. Cal destacar dos aspectes, que enguany les festes de Moros i Cristians, que suposen un gran nombre d'usuaris amb l'autobús llançadora i els desplaçaments al centre han sigut al maig, per la qual cosa encara podria haver tingut millors xifres. A més, cal ressaltar que cal remuntar-se a 2008 per a tindre unes xifres millors el mes d'abril.

Recordem que des de meitat de 2015, és a dir l'inici d'aquesta legislatura el govern municipal, va posar en marxa la tarifa bàsica de 3 euros mensuals o 30 euros a l'any, per a escolars de menys de 16 anys, pensionistes i aturats sense prestació. Per aquest preu l'usuari pot pujar quantes vegades vulga a l'autobús i la segona tarifa de 4 euros al mes o 40 anuals, destinada a estudiants de 16 i 26 anys.
Amb aquestes mesures el nombre d'usuaris ha pujat d'1.311.537 viatgers en 2014 a 1.651.507 en 2018. En el que portem d'any les xifres superen a l'anterior amb 588.182 viatgers per 554.850 en el mateix període del passat any.
Les pujades segueixen en el transport públic a pesar que ja fa més quatre que es van implantar les primes socials tal com destaca el regidor de mobilitat, Jordi Martínez: “Estem contents amb les dades d'usuaris de l'autobús, continuem convencent a més alcoians de la seua utilització, i encara que quatre anys després d'implantar els bons socials esperàvem que la utilització augmentara però de manera més reduïda, continuen sumant xifres d'augment molt important i això sempre és una bona notícia”.
Martínez també recorda que es continua treballant en campanyes per al foment del transport públic en aquells moments i sectors on aquestes són realment efectives. Per exemple, els dissabtes de les festes de Nadal, pujar a l'autobús és gratuït, una iniciativa que any rere any ha tingut molt bon acolliment.
Des de l'Ajuntament es continua treballant també que aquest transport públic siga el més sostenible possible, per la qual cosa a vehicles i combustibles es refereix.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Indira Amaya de Ameglio, presidenta de la Asociación Turismo Alicante Interior, nos habla de las riquezas del interior de Alicant

Arranca la IV Ruta de Contacontes en l’Alcoià i el Comtat

Naix 20mils, una plataforma per a gaudir del turisme en la natura en l’Alcoià i el Comtat

Hablamos con algunos de los componentes de la Asociación Alcoy Industrial

L’Ajuntament vol prioritzar la contractació de menors de 30 anys qualificats

El govern incorpora set persones com a personal eventual

Parlem amb el tècnic de turisme, David Fenollar, de la Mancomunitat de L'Alcoià i El Comtat

La glorieta serà la seu aquest dissabte a partir de les 18 hores de la II Fiesta Solidària organitzada pel Rotary Club Alcoy Font Roja a benefici de La Salle Acoge

Alcoi s'il•lumina de verd amb motiu del Dia Internacional de la Lluita contra l'ELA


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.