L'autobs urb puja un 13% els usuaris a l'abril respecte al passat any, les millors xifren en 10 anys


  15-05-2019 | Alcoi   |  Visitas:169
Actualitat

Alcoi


L'ajuntament d'Alcoi Des que s'apliquen els bons socials ha crescut en ms de 300.000 usuaris a l'any
Les dades de viatgers del servei d'autobs urb continuen sumant i, un altre mes, han augmentat. Respecte al mateix mes de l'any passat, les xifres se situen en un 12,99% ms. A l'abril de 2019 l'autobs urb ha tingut un total de 142.697 viatgers, mentre que en el mateix mes de 2018 va tindre 126.291. Cal destacar dos aspectes, que enguany les festes de Moros i Cristians, que suposen un gran nombre d'usuaris amb l'autobs llanadora i els desplaaments al centre han sigut al maig, per la qual cosa encara podria haver tingut millors xifres. A ms, cal ressaltar que cal remuntar-se a 2008 per a tindre unes xifres millors el mes d'abril.

Recordem que des de meitat de 2015, s a dir l'inici d'aquesta legislatura el govern municipal, va posar en marxa la tarifa bsica de 3 euros mensuals o 30 euros a l'any, per a escolars de menys de 16 anys, pensionistes i aturats sense prestaci. Per aquest preu l'usuari pot pujar quantes vegades vulga a l'autobs i la segona tarifa de 4 euros al mes o 40 anuals, destinada a estudiants de 16 i 26 anys.
Amb aquestes mesures el nombre d'usuaris ha pujat d'1.311.537 viatgers en 2014 a 1.651.507 en 2018. En el que portem d'any les xifres superen a l'anterior amb 588.182 viatgers per 554.850 en el mateix perode del passat any.
Les pujades segueixen en el transport pblic a pesar que ja fa ms quatre que es van implantar les primes socials tal com destaca el regidor de mobilitat, Jordi Martnez: Estem contents amb les dades d'usuaris de l'autobs, continuem convencent a ms alcoians de la seua utilitzaci, i encara que quatre anys desprs d'implantar els bons socials espervem que la utilitzaci augmentara per de manera ms reduda, continuen sumant xifres d'augment molt important i aix sempre s una bona notcia.
Martnez tamb recorda que es continua treballant en campanyes per al foment del transport pblic en aquells moments i sectors on aquestes sn realment efectives. Per exemple, els dissabtes de les festes de Nadal, pujar a l'autobs s gratut, una iniciativa que any rere any ha tingut molt bon acolliment.
Des de l'Ajuntament es continua treballant tamb que aquest transport pblic siga el ms sostenible possible, per la qual cosa a vehicles i combustibles es refereix.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Los Moros y Cristianos de Alcoy siguen sin fecha, pendientes de la pandemia y la autorizacin de Sanidad

Conocemos la actual situacin industrial de Alcoi

Conocemos la opinin de la ciudadana sobre la situacin del COVID-19 en la Fase 0

Se recogen ms de 3.6 millones de kilogramos de vidrio de forma separada en 2019 en el mbito del Consorcio TERRA

Es desallotja a huit adults i un beb a causa de la caiguda de l'edifici adjacent

La ciutat ser capital cultural valenciana durant tot lany 2021 desprs dels canvis que dur endavant la Conselleria de Cultura

Se presenta la revista de Fiestas en el patio del Museo de la Fiesta (MAF)

Conocemos las noticias ms importantes del peridico 'El Nostre Ciutat' sobre el coronavirus

Article d'opini de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francs: "Al costat dels nostres majors"


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.