L'OMIC atn ms consultes el primer semestre de l'any que en tot el 2019


  14-09-2020 | Alcoi   |  Visitas:86
Actualitat

Alcoi


L'oficina d'Alcoi tamb ha rebut una subvenci de la Conselleria d'11.178,58 euros per eines telemtiques de formaci, divulgaci i informaci al consumidor

L'Oficina Municipal d'Informaci al Consumidor (OMIC) va atendre, en total, ms de 1.200 consultes durant els primers mesos de l'any, 500 durant gener, febrer i mar; i 700 durant el segon trimestre: abril, maig i juny. La situaci d'excepcionalitat que es va viure a Alcoi ha suposat un important augment de consultes respecte al 2019 que va ser de 1.085. Sobre la temtica de les consultes rebudes en l'OMIC, la majoria han estat motivades per la impossibilitat de compliments de contracte, les cancellacions o les reserves a causa de les mesures restrictives adoptades davant la Covid-19, vols, viatges combinats, residncies d'estudiants, celebracions, espectacles, quotes mensuals de contractes de tracte successiu, compres en lnea o garanties, entre d'altres.

D'altra banda, hui en el DOCV es publica una subvenci de la Conselleria dEconomia Sostenible, Sectors Productius, Comer i Treball per a l'OMIC d'Alcoi del 80% de l'import presentat. En total, 11.178,58 euros per eines telemtiques de formaci, divulgaci i informaci al consumidor.

En el primer semestre del 2020, va haver-hi tamb 328 reclamacions, una denncia (en el sector, pell, txtil i calat) i quatre queixes (dos en altres serveis , una en transport i una en pell i calat). En aquest primer semestre, els efectes de la Covid-19 s'han deixat notar, i destaca, per exemple, l'alt nombre de reclamacions en el sector dels transports amb 30 reclamacions i de les agncies de viatges, amb 17 reclamacions respecte a altres anualitats. No obstant aix, en les reclamacions segueixen sent tamb importants els sectors habituals: telefonia amb 158 reclamacions, i el conegut com altres sectors amb 43 ms.

En relaci amb la quantia recuperada d'aquestes reclamacions se situa en 38.903 euros, corresponent ms de 16.000 euros a la telefonia, ms de 7.700 euros a altres serveis, ms de 4.000 a viatges o ms de 3.200 als transports. Altres sectors en qu tamb s'ha recuperat diners per amb menor quantia sn l'electricitat, gas, hostaleria, bancs, electrodomstics, txtil i calat i vendes per correu.

Sobre les consultes realitzades durant el segon trimestre, el 80%, van ser telefniques, un 16% per correu electrnic i noms un 4% presencials quan, durant el primer trimestre, la majoria de les consultes, prop del 70%, eren presencials.
La regidora de Defensa del Ciutad, Teresa Sanjuan, destaca la importncia que ha tingut l'assessorament en temes de consum en una situaci com la que s'ha viscut a tot el mn a causa del coronavirus: "Davant d'una situaci tan excepcional com la que hem tingut amb la Covid-19, les consultes aix com les reclamacions dels ciutadans en temes de consum han crescut molt, sobretot, en determinats sectors com els viatges o el transport que no sn els habituals de la telefonia o l'electricitat. Tamb des de l'OMIC, per exemple, es va detectar i avisar d'algunes de les estafes que es van produir per telfon en la ciutat aprofitant el confinament. La tasca de l'Oficina Municipal d'Informaci al consumidor ha sigut molt important, superant en sis mesos, el total de les consultes del 2019, i ajudant a tots els ciutadans tant a conixer els seus drets com a poder exercir-los, recuperant ms de 38.000 euros per a les alcoianes i alcoians".

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Lajuntament dAlcoi dur a terme el pla de manteniment del Pont de Sant Jordi

Alcoi cierra con xito las I Jornadas de Inteligencia Artificial en su apuesta por acercar las tecnologas de vanguardia a la ciudadana y empresas

Ms d11.000 estudiants comencen el curs el dilluns, el ms difcil

LAjuntament dAlcoi porta a terme diferents actuacions dins del pla de desamiantat

Com est vivint la crisi de la Covid-19?

'Viu l'Estiu' tanca el mes d'agost amb la msica com a protagonista

Parlem amb 'Pepito', amic ntim de Camilo Sesto

Es presenten 57 sollicituds per a les ajudes "Reactiva Alcoi Comer" per a incentivar el consum local creades per lAjuntament dAlcoi

L'ajuntament d'Alcoi ha organitzat un curs d'Educaci Canina


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.