L'OMIC tramita 420 expedients en la primera meitat de 2019


  17-07-2019 | Alcoi   |  Visitas:80
Actualitat

Alcoi


Han recuperat 15.672 euros per a la ciutadania

Durant els 6 primers mesos de l'any l'Oficina Municipal d'Informaci贸 al Consumidor, OMIC, ha recollit 420 sol聲licituds de consumidors, de les quals 414 eren reclamacions, 6 queixes i enguany, cap den煤ncia.

Cal ressaltar que de les 414 reclamacions, 138 han sigut resoltes per mediaci贸 de l'OMIC, 茅s a dir el 33%, un total de 268 expedients estan en tr脿mit, el 65%, 1 ha sigut derivada a serveis territorials i 7 han sigut arxivades, el 2%.
Quant als sectors m茅s demandats destaca telefonia amb 214 reclamacions, suposa el 52%, gas; 38 reclamacions, el 9%, i altres serveis; 46 reclamacions, l'11%. La resta s贸n de diferents sectors amb un n煤mero i percentatge molt redu茂t.
Els motius m茅s reclamats s贸n Incompliment condicions de venda amb 109 un 26%, la mala prestaci贸 del servei suposa un 17% amb 70 reclamacions i altres un 42% amb 172. Entre aquests 'altres' podem ressaltar: disconformitat amb la facturaci贸; 56 reclamacions, facturaci贸 posterior a la baixa; 23 reclamacions, altes fraudulentes o sense consentiment o Usurpacions d'identitat per a contractar; 17 reclamacions, baixa del servei; 15 reclamacions, facturaci贸 per serveis no prestats; 14 reclamacions, desistiments; 13 reclamacions i altres representen entre 1-2%.
Segons Teresa Sanju谩n, regidora d'Informaci贸 i Defensa del Ciutad脿 芦des dels serveis de l'ajuntament continuem treballant per a defensar els drets dels consumidors, actuant i mediant davant aquells casos que hagen pogut suposar un perjudici per a la ciutadania de la nostra ciutat. El nostre objectiu 茅s denunciar aquestes situacions i recuperar si 茅s possible el que han perdut els nostres consumidors. Per a aix貌, l'ajuntament disposa d'un equip t猫cnic especialitzat en aquestes q眉estions fent una gran labor vetlant pels interessos dels ciutadans禄.
Ressaltar que sol haver-hi m茅s den煤ncies, per貌 se solen classificar com reclamacions si hi ha una pretensi贸 econ貌mica i existeixen possibilitats de recuperar diners per part del consumidor.

DIFER脠NCIES ENTRE RECLAMACI脫, QUEIXA I DEN脷NCIA
Una reclamaci贸 茅s una petici贸 escrita del consumidor per a posar en coneixement de l'empresa o professional i dels serveis de consum locals, uns fets que han afectat al funcionament normal de la relaci贸 de consum (no et donen factura, no compleixen el prom茅s en el contracte, han fet malament una reparaci贸, etc.) en la qual sol聲licites la reparaci贸 d'un dany, la devoluci贸 dels diners o l'anul聲laci贸 d'una prestaci贸, etc.
Una queixa es realitza per a expressar el descontentament amb una situaci贸 o un producte comprat o no, o un servei prestat. A pesar que no hi ha un incompliment de la llei, les expectatives sobre alguna cosa pel que s'ha pagat (o no) no s'han complit. En aquest cas, encara que l'empresa no haja incomplit la llei (no hi ha una infracci贸 administrativa), s'espera que millore l'atenci贸 de l'empresa.
Una den煤ncia de consum (no confondre amb una den煤ncia a la Policia, que tindr脿 la seua causa en un delicte -Dret Penal i no Civil, com 茅s el Consum) 茅s la petici贸 que es fa a l'Administraci贸 o un col聲legi professional, per a donar-los a con茅ixer uns fets que cregues que poden ser constitutius d'infracci贸 administrativa, amb la finalitat que investiguen i actuen d'ofici per a corregir la conducta infractora i, d'aquesta manera, defensen els interessos generals de les persones consumidores.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Programa "El Dato" amb Patricia Blanquer, Diputada socialista per Alacant

Comencen els treballs d'asfaltat de carrers en el pol铆gon de Batoi

Els majors d'Alcoi celebren les seues XXXII Jornades de Conviv猫ncia

III Aplec de Danses Santa Cec铆lia 聳 Compartint tradicions fem germans

Consumir en els comer莽os del barri 茅s una bona f贸rmula per a contribuir a la recuperaci贸 local

Premis de l麓Esport 2019: N茅stor Abad, Jorge Molina, Maia Ll谩cer, M贸nica Castillo y Antonio Jord谩

Les empreses Acetex i Alcoy Industrial firmen un conveni

En "El Mes de la M煤sica", visitem a la Corporaci贸 Musical Primitiva d'Alcoi

Cr贸nicas de los equipos Seniors del NB Alcoi del 10 de noviembre


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.