L ´Ajuntament aposta per crear un observatori per a la protecció dels animals26-01-2018   |  Visitas:90


AQUEST ÒRGAN PARTICIPATIU TRACTARIA TOTS ELS TEMES RELACIONATS AMB ELS ANIMALS, DECLARATS RECENTMENT «ÉSSERS VIUS» PEL CONGRÉS

L'Ajuntament d'Alcoi està treballant per a crear un Observatori municipal per a la protecció dels animals. L'observatori pretén ser un òrgan de participació social i consulta dirigit a estudiar i promoure actuacions en l'àmbit de la protecció animal. Amb ell, el Govern pretén tractar temes molt variats que afecten els animals com poden ser les colònies de gats, els coloms, els gossos, el maltractament, l'enverinament o l'abandonament, entre d'altres, així com l'ordenació municipal de totes aquestes qüestions, i la creació de campanyes d'informació i conscienciació.
«Hi ha molts temes que afecten diferents regidories: medi ambient, sanitat, festes, consum, participació, seguretat... que estan relacionats amb els animals. Ara que el Congrés ha aprovat per unanimitat el canvi jurídic dels animals, deixant de ser bens mobles per a ser considerats «éssers vius» creiem que és un bon moment per posar damunt de la taula aquest tema, i crear un lloc de debat i consulta davant els diferents temes que es produeixen dins de la competència municipal, relacionats amb animals» explica Maria Baca, regidora de Democràcia Participativa.

La primera reunió de treballar en la creació de l'observatori està prevista per al dimecres 31 de gener, a les 18.30 al Saló de Plenaris de l'Ajuntament d'Alcoi, i a la mateixa han sigut convidats: partits polítics, policia local, la Protectora local, tècnics municipals, professionals veterinaris, així com altres entitats relacionades amb el tema. «Ja existeixen ajuntaments que tenen un observatori d'aquest tipus pel qual creiem que en Alcoi també seria molt positiu tindre un òrgan participatiu per a fer polítiques transversals en relació als animals. Hem convocat a diferents entitats però estem oberts a tots aquells col•lectius que per la seua trajectòria a la ciutat estiguen relacionats amb el tema de l'observatori i vulguen participar» conclou Baca.
Cal recordar que Alcoi ja va ser declarada, a través d'una declaració institucional, en juny del 2013, ciutat lliure de circs amb animals salvatges. La creació de l'Observatori serà, una vegada consensuat el document per a la seua creació, un tema per a debatre i aprovar al plenari municipal de la ciutat.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Fiesta del Pasodoble y "Nit de l'Olla"

La Generalitat ajuda a finaçar dos importants projectes per a la ciutat

El Campus d'Alcoi de la UA obrirà amb 60 places de Mestre d'Infantil a la Cambra de Comerç el pròxim curs

A partir d'agost no es pagarà per aparcar als carrers d'Alcoi

Actos del Día del Alardo de las fiestas de Alcoi - Día 24 d´abril

Cumbre rotaria en Alcoy para el inicio oficial del Rotary Club Alcoy Font Roja

L’auditori Armando Blanquer acollirà el 16 de juny un show freestyle de rap

El diumenge 10 de juny tindrà lloc la tradicional cursa '10K Alcoi Via Verda'

Más de un millar de personas participaron en la conclusión del Deporte Adaptado de los Juegos Deportivos de la CV


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en