La poblaci dAlcoi torna a crixer


  03-12-2019 | Alcoi   |  Visitas:121
Actualitat

Alcoi


La ciutat atrau 236 nous habitants tenint en compte laugment de poblaci i el creixement vegetatiu

Per primera vegada en 10 anys, Alcoi creix en nombre dhabitants i se situa en un total de 58.994 persones. Les xifres sn de lInstitut Nacional DEstadstica (INE) inclosos en el padr municipal a data d1 de gener de 2019. Laugment de 2019 s de 17 persones ms per, si tenim en compte que el creixement vegetatiu s negatiu en 219 persones, el saldo total de persones que ha atret la ciutat s de 236 persones, demostrant la capacitat datracci dAlcoi.

LINE dna com a xifra total dhabitants a data d1 de gener de 2019, 58.994 persones. Un augment que es produeix desprs duna dcada , des de 2009, i que durant 2018 va suposar 188 persones menys. Aquest augment de poblaci s la confirmaci duna tendncia que ve produint-se als ltims anys i que suposa que la ciutat s ms atractiva i capta nous habitants.

En laltra banda, Alcoi pateix la falta de natalitat que ha afectat als ltims anys al creixement vegetatiu que, no s res ms, que la diferncia entre els naixements i les defuncions. En 2018, en la ciutat van nixer 422 persones i va haver-hi 641 defuncions. Un creixement vegetatiu negatiu de 219. Cal recordar que a partir de 2011, la ciutat ha tingut creixement vegetatiu negatiu, essent tant en 2016 com 2017 de 190 persones menys. Un repte demogrfic que indubtablement afecta de manera destacada a les societats desenvolupades del segle XXI.

Lalcalde, Toni Francs, destaca la tendncia positiva datracci que es va detectant des de fa uns anys: Les ltimes dades de lINE a 1 de gener de 2019 ens diuen que la ciutat creix en nombre dhabitants. I ens confirma com porten dient als ltims anys que Alcoi s, cada vegada ms, una ciutat atractiva, capa de captar nous habitants. Per, tamb som molt conscients que la falta de natalitat s un repte important que hem dafrontar com a societat. Pel que des del govern, a banda de seguir treballant per a oferir Alcoi com una ciutat innovadora i atractiva, que dna oportunitats als seus ciutadans, tamb hem de treballar de valent en afavorir que les alcoianes i alcoians puguen i vulguen tindre fills, oferint totes les facilitats que t ladministraci local, perqu els nostres ciutadans puguen desenvolupar el seu projecte de vida.

A les dades oficials de lINE, 58.994 persones cal sumar la poblaci flotant de la ciutat formada, sobretot, per estudiants, que en Alcoi es calcula que est al voltant de les 2.000 persones. La poblaci flotant s aquella que malgrat viure a Alcoi tant a temps complet com parcial no est empadronada a la ciutat i, per tant, no es comptabilitza en les dades oficials. Daltra banda, els habitants alcoians de ms de 65 anys sn ms d11.000, i Alcoi t 12.000 habitants entre nens i adolescents. En aquest sentit, la ciutat ha aconseguit ser, als ltims anys, tant ciutat Amiga de la Infncia per UNICEF com ciutat amigable amb les persones majors. Aquests distintius demostren linters i l'esfor dAlcoi per treballar per a aquests dos importants collectius.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Alcoi consolida la seua capitalitat en el primer any de legislatura

Naix a Alcoi la plataforma cultural INDUSTRI.ART

Les piscines municipals obriran el 29 de juny

El dilluns 29 de juny obriran les piscines municipals

El muBOma reabre maana mircoles sus puertas con amplias medidas de seguridad e higiene

Ms de 3.200 escolars han participat enguany en la campanya deducaci viria de la policia local

Millorar el present, garantir el futur. Article d'opini de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francs

Presentaci d'AMICA i actualitat festera d'Alcoi

El PP propone reclamar al Gobierno central ms recursos para superar la crisis


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.