La setmana vinent donar principi el Programa de millora de la Condici Fsica Post Covid-19


  31-03-2021 | Alcoi   |  Visitas:74
Actualitat

Alcoi

L'ajuntament d'Alcoi dur a terme un pla de recuperaci fsica i psquica per a tractar de palliar els efectes de la covid-19 entre les persones afectades entre els dies 6 d'abril i el 31 de maig.


Ahir dimarts 30 de mar es van dur a terme les entrevistes amb els usuaris del Programa de millora de la Condici Fsica Post Covid-19 en les installacions de l'rea de Salut del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre. L'objectiu de les entrevistes, s avaluar les capacitats fsiques i respiratries, aix com els hbits esportius i composici corporal de cada usuari del programa. Aquesta avaluaci pretn individualitzar la crrega dels entrenaments del programa el mxim possible a les caracterstiques individuals dels usuaris i d'aquesta manera augmentar gradualment la seua capacitat fsica i respiratria.

Les avaluacions van ser realitzades pels treballadors del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre, coordinades pel Departament de Salut d'Alcoi. Carla Lloret com a fisioterapeuta, Javier Aura i Sal Bernabeu com a Tcnics d'Activitat Fsica i Andrea Ferrndiz tamb com a tcnic d'Activitat Fsica i Nutricionista.

Participaran en el programa 7 persones, 4 dones i 3 homes que han patit la malaltia i es dividiran en dos grups. Un grup amb una afectaci severa i un altre grup amb una afectaci moderada. Aquestes persones tal com informem han sigut remeses per l'Hospital Comarcal Verge dels Lliris.

L'activitat es realitzar en les installacions del Complex Esportiu en horaris definits de dem, durant 3 sessions setmanals i un perode de huit setmanes, repetint sessions en el seu domicili i treballant de manera especfica la fisioterpia respiratria. Aquest s un programa gratut per a la ciutadania del nostre municipi que t com a objectiu contribuir a millorar la qualitat de vida d'aquests pacients que han superat el llarg perode d'hospitalitzaci per la Covid i les seqeles que els ha provocat. Esperem ajudar a les persones perqu es recuperen de la millor manera possible, ha explicat el regidor d';Esports i Salut Pblica, Miguel Juan Reig.

Cal ressaltar que els fisioterapeutes estan jugant un paper fonamental en la recuperaci de les persones que han patit COVID-19 severa. Aquesta malaltia no acaba amb l'alta mdica perqu moltes sn les seqeles que apareixen en els pacients. La sndrome post-UCI engloba una deterioraci global: en l'mbit cognitiu, fsic i emocional. Hi ha un mal respiratori i una prdua molt marcada de massa muscular amb gran feblesa generalitzada. Tamb hi ha afectaci a nivell funcional, de metabolisme com les polineuropaties i els trastorns circulatoris, ja que la mateixa immobilitat afavoreix l'aparici d'edemes o trombosis venoses.

Per a aix l'exercici teraputic i els exercicis respiratoris elaborats en funci de les necessitats de cada pacient, sn molt importants en la recuperaci dels pacients que han passat la COVID-19, ja que ajuda a millorar l'estat fsic, disminueix la dispnea, incrementa la fora muscular, millora l'equilibri i la coordinaci, redueix l'estrs i millora l'humor i el pensament, augmenta la confiana i millora l'energia. Les activitats d'aquest programa multidisciplinari se centraran en la recuperaci de la condici fsica, la terpia respiratria i en els efectes psicolgics o emocionals.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Les nostres serres, un tresor natural, cuidem-lo!

Alcoi amplia la connexi Wifi gratuta amb 11 nous punts

La dona i el xiquets, que ahir van ser agredits amb arma blanca a Alcoi, es recuperen als hospitals

Alcoi torna a estar nominada en 2021 com a Millor Destinaci Turstica SICTED dEspanya

Avancen les obres a l'alberg can proposades als Pressupostos Participatius

L'ajuntament organitza reunions amb el venat per tractar el tema dels abocaments incontrolats de residus cap al riu

Pont d'Igualtat estrena punt d'informaci i assessorament a Alcoi

Portalemp compta ja amb prop de 7.000 persones inscrites

'Escola Respira', un programa d'eixides perqu l'alumnat conega l'entorn i alguns espais naturals


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.