Ple (05/02/2021). L'ajuntament crea un pla de recuperaci fsica i psquica per a afectats per la Covid-19


  03-02-2021 | Alcoi   |  Visitas:114
CORONAVIRUS

Alcoi

Durant la malaltia produda per la Covid-19 i desprs d'una hospitalitzaci, les capacitats fsiques i psicolgiques es veuen minvades en nombrosos casos, produint afectaci funcional en els pacients. L'Organitzaci Mundial de la Salut recomana intervenir de manera primerenca i global en pacients que han patit la malaltia d'una manera severa i han passat per l'UCI. Per aquests motius es posaran en marxa aquests serveis.

Molts pacients que han patit la COVID-19 busquen tornar a la vida normal desprs de superar la malaltia i haver passat perodes prolongats d'ingrs hospitalari, tant en planta com en vigilncia intensiva (UCI). En moltes ocasions, els pacients troben dificultats afegides per les seqeles causades pel virus que estan afectant la seua vida diria.

En el cas de la ciutat d'Alcoi s'ha plantejat un programa d'accs gratut per a la ciutadania del nostre municipi que es troben entre els pacients que han sigut donats d'alta en Hospital Verge dels Lliris de COVID-19 i que estan en fase de recuperaci. Les persones hauran de ser remeses pel mateix hospital o disposar de l'informe que recomane el seu tractament. Aquest programa municipal t com a objectiu contribuir a millorar la qualitat de vida dels pacients d'Alcoi que han superat el llarg perode d'hospitalitzaci.

Cal ressaltar que els fisioterapeutes estan jugant un paper fonamental en la recuperaci de les persones que han patit COVID-19 severa. Aquesta malaltia no acaba amb l'alta mdica perqu moltes sn les seqeles que apareixen en els pacients. La sndrome post-UCI engloba una deterioraci global: a nivell cognitiu, fsic i emocional. Hi ha un mal respiratori i una prdua molt marcada de massa muscular amb gran feblesa generalitzada. Tamb hi ha afectaci en l'mbit funcional, de metabolisme com les polineuropaties i els trastorns circulatoris, ja que la mateixa immobilitat afavoreix l'aparici d'edemes o trombosis venoses.

Per a aix l'exercici teraputic i els exercicis respiratoris elaborats en funci de les necessitats de cada pacient, sn molt importants en la recuperaci dels pacients que han passat la COVID-19, ja que ajuda a millorar l'estat fsic, disminueix la dispnea, incrementa la fora muscular, millora l'equilibri i la coordinaci, redueix l'estrs i millora l'humor i el pensament, augmenta la confiana i millora l'energia.
Les activitats d'aquest programa multidisciplinari se centraran en la recuperaci de la condici fsica, la terpia respiratria i en els efectes psicolgics o emocionals. Estar coordinat per metges i impartit per fisioterapeutes, graduats en Cincies de l'Activitat Fsica i de l'Esport, logopedes, psiclegs o terapeutes ocupacionals, entre altres professionals especialitzats.

Pel que fa a la part fsica, aquests pacients avaluats pels facultatius pertinents i juntament amb els seus equips multidisciplinaris, pautaran una srie d'activitats fsiques a realitzar en les installacions del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre. En horaris determinats i sota la supervisi dels tcnics de la installaci municipal. Adaptant l'activitat a les caracterstiques dels pacients. El programa no es pot posar en marxa encara, ja que les installacions esportives estan tancades per decret.

Aix com les conseqncies neurolgiques de la COVID i el seu impacte en la salut mental de les persones pot ser ampli i persistent al llarg del temps. Han de saber que els aspectes psicolgics descrits com ms habituals en el procs de recuperaci de la Covid desprs d'un episodi greu sn els segents: Ansietat, estat d'nim baix, por de patir una malaltia greu o caure en conductes de hipervigilncia respecte a l'aparici de smptomes corporals, malsons, alteracions del funcionament de la memria, efectes sobre l'atenci, velocitat del processament mental i la funci executiva, por a l'estigma o a contaminar als altres, la confusi o el deliri, estrs, por i estat d'nim baix, prdua de memria i records invasius durant l'estada hospitalria.

Per tot aix, la intervenci psicolgica s important perqu evita cronificar pors, ajuda a superar els traumes i a reprendre gradualment la vida i l'activitat defugint els cicles d'hiperactivitat/hipo activitat. Per a dur a terme aquest pla es comptar amb un equip psicolgic que realitzar les accions adequades.

Amb aquest programa municipal gratut volem ajudar a millorar la qualitat de vida dels pacients d'Alcoi que han superat el perode d'hospitalitzaci per la Covid i les seqeles que els ha provocat, tindran ajuda per a la seua recuperaci fsica i psicolgica. Esperem ajudar a les persones perqu es recuperen de la millor manera possible, ha explicat el regidor d'Esports i Salut Pblica, Miguel Juan Reig.
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Les nostres serres, un tresor natural, cuidem-lo!

La dona i el xiquets, que ahir van ser agredits amb arma blanca a Alcoi, es recuperen als hospitals

Alcoi torna a estar nominada en 2021 com a Millor Destinaci Turstica SICTED dEspanya

L'ajuntament organitza reunions amb el venat per tractar el tema dels abocaments incontrolats de residus cap al riu

Pont d'Igualtat estrena punt d'informaci i assessorament a Alcoi

Portalemp compta ja amb prop de 7.000 persones inscrites

Poderoses, de la veu silenciada de les dones a la reconstrucci del present

'Escola Respira', un programa d'eixides perqu l'alumnat conega l'entorn i alguns espais naturals

La Guardia Civil investiga a un camionero que multiplicaba por 5 la tasa de alcohol permitida


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.