PSOE ALCOI: La sentncia confirma que el criteri de repartiment de crrecs de confiana triat pel Govern s plenament objectiu, transparent i no discriminatori


  02-07-2020 | Alcoi   |  Visitas:190
Poltica

Alcoi


La sentncia del Jutjat contencis administratiu numere QUATRE d'Alacant desestima el recurs de Sandra Obiol de Guanyar i li condemna la imposici de les costes processals en el seu recurs contra la distribuci dels crrecs de confiana de l'Ajuntament i ratifica que tot el que es va fer s completament objectiu i no arbitrari. A ms la sentncia explica que no s obligatori que els grups de l'oposici tinguen crrecs de confiana.


Desprs dels Plens del 19 de juny en el qual es va presentar la composici del Govern i la seua posterior ratificaci en el del 6 de setembre. La portaveu del Grup Municipal Guanyar, Sandra Obiol, va impugnar davant el Jutjat contencis administratiu d'Alacant la resoluci relativa als crrecs de confiana de la Corporaci Municipal, ja que segons van denunciar, llavors i han continuat fent ad nauseam, la distribuci de recursos entre els grups de l'oposici que ha establit Toni Francs. Segons Obiol s injustificable qualificant aquesta distribuci d'arbitrria i antidemocrtica. La sentncia no sols desestima la impugnaci, a ms argumenta i rebat totes aquestes afirmacions de Guanyar, qui tamb va dir que havien inventat uns criteris per a crear desigualtat.

La sentncia s molt clara, desestima el recurs i expressa imposici de les costes processals causades a la part actora, s a dir, Sandra Obiol. En primer lloc explica, que per molt que Guanyar diga que tots els grups de l'oposici han de tindre crrecs de confiana, s el Govern Municipal el que ha de tindre aquests crrecs i que pot cedir-los si ho considera oport, per que en cap cas s obligatori, tal com veiem es la propia Administracin Local la que, en el uso de las facultades discrecionales inherentes a la potestad de autoorganizacin debe decidir cuantos asesores dentro del limite mximo indicado- precisa el Equipo de Gobierno y el Grupo Municipal que lo apoya para atender a las necesidades de gobierno, y que nmero de asesores pueden ( o no ) ser cedidos a los grupos de la oposicin en aras a facilitar su tarea legtima y constitucional de control de la accin del gobierno. Se trata, por lo tanto de una potestad discrecional, sin que exista instrumento normativo alguno que regule la distribucin de este tipo de personal, ni mucho menos, que exija que todos los grupos municipales que conforman el Pleno cuenten con un asesor.
El portaveu del Grup Muncipal Socialista, Jordi Martnez, afirma que La sentncia no sols ens ha donat la ra en l'objectivitat dels nostres criteris, tamb ha ratificat el que a Guanyar li semblava un escndol, i s que els crrecs de confiana sn per a ajudar a gestionar i el Govern que s el que gestiona s qui t la potestat per a atorgar aquests a l'oposici, i en aquest cas s'han atorgat tres, sense estar obligats a fer-lo.

Em sembla perfecte que el titular de la nota de premsa comenara amb Guanyar considera que, per aix no s una nota de premsa, s un article d'opini, perqu s un escrit basat en opinions, en el que ells pensen, creuen o consideren, com la majoria de les que redacten. Guanyar t els seus propis criteris, per els que valen no sn els seus, com tampoc valdrien els meus personals, per aix jo sempre em recolze en els tcnics municipals, als quals ells solen menysprear. En aquest cas s la llei la que determina que els nostres criteris sn objectius i els seus no, afirma, Martnez.

Pel que respecta als criteris del Govern, la mateixa sentncia, argumenta que sn completament objectius i rebat les opinions de Guanyar, el Ayuntamiento tuvo que elegir un criterio de reparto de los mismos, optando por el criterio nmero de votos obtenido, por ser el ms objetivo, ms equitativo y ms acorde al principio democrtico, toda vez que el criterio pretendido por los actores de nmero de concejales no era viable, al existir un cudruple empate y solo contar con 3 asesores a repartir. Por lo tanto, cabe concluir, que no se advierte arbitrariedad ni desviacin de poder en el proceder de la Administracin, dado que la misma ha justificado debidamente el criterio de reparto escogido, - plenamente consecuente con el principio democrtico-, la objetividad y transparencia del mismo, y su carcter no discriminatorio, circunstancia que necesariamente debe conducir a la desestimacin del recurso presentado con la ntegra confirmacin de la resolucin impugnada, por considerar que la misma es ajustada a Derecho.

Jordi Martnez destaca que No sc jo el que diu que Guanyar es va equivocar i s'equivoca en acusar-nos d'inventar criteris i de dir que sn arbitraris i antidemocrtics. Ha sigut la Justcia la que diu que actuem de forma completament correcta i objectiva, per tant i sabent que una de les caracterstiques per les quals es defineix Guanyar s per la seua humilitat, no crec que tarden a emetre una nota demanant disculpes per les seues greus acusacions i reconeixent que no van estar encertats, encara que supose que el que faran s a dir que la llei s injusta i que continuen pensant el mateix.

En un any que portem de legislatura crec que tots ens hem equivocat en alguna ocasi i no passa res, hem demanat disculpes, tots menys Guanyar. Les persones que formen aquest grup no s'equivoquen mai i si ho fan s culpa dels altres, especialment del Govern, de totes maneres acceptarem les seues disculpes de manera humil, conclou el portaveu del Grup Municipal.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Les nostres serres, un tresor natural, cuidem-lo!

La dona i el xiquets, que ahir van ser agredits amb arma blanca a Alcoi, es recuperen als hospitals

Alcoi torna a estar nominada en 2021 com a Millor Destinaci Turstica SICTED dEspanya

L'ajuntament organitza reunions amb el venat per tractar el tema dels abocaments incontrolats de residus cap al riu

Pont d'Igualtat estrena punt d'informaci i assessorament a Alcoi

Portalemp compta ja amb prop de 7.000 persones inscrites

Poderoses, de la veu silenciada de les dones a la reconstrucci del present

'Escola Respira', un programa d'eixides perqu l'alumnat conega l'entorn i alguns espais naturals

La Guardia Civil investiga a un camionero que multiplicaba por 5 la tasa de alcohol permitida


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.