Segona Diana, Processó de la Relíquia honora Sant Jordiet i Diana del Cavallet


  08-05-2019 | Alcoi   |  Visitas:186
Festes : Moros i Cristians

Alcoi

Els més joves festers que formen part de les 28 filaes, han sigut els protagonistes de la Segona Diana, que enceta al mateix temps el segon dia de la Trilogia Festera, el Dia del Patró Sant Jordi.

Els festers més menuts han demostrat ja el seu saber fer i les il·lusions per fer festa. Dos joves han tingut una responsabilitat especial, es tracta dels dos nous sergents, el moro Miguel Mirón i el cristià Leandro Vargas, el quals han pogut obrir les desfilades dels seus bàndols per primera vegada.

Amb la companyia de molts majors, que s’han sumat a la celebració, han arribat a la plaça Espanya des de la Font Redona els cristians i des de País Valencià els moros.

Segon dia de festa gran, el d’aquest 5 de maig, dedicat al Patró Sant Jordi. La solemnitat ha arribat amb la primera de les dues processons de la jornada, la que porta la Relíquia a Santa Maria per a que estiga present en la Missa Major.

És la primera vegada que es pot veure el vestit del Sant Jordiet, Álvaro Santacreu, i també un moment idoni per a observar de prop els detalls dels dissenys que llueixen capitans i alferes, juntament amb acompanyants.


A més, com fa més de trenta anys, la ‘processoneta’ té un moment especial en arribar a Sant Llorenç, quan els Benimerins llencen milers de clavells sobre Sant Jordiet, construint una catifa floral plena d’aroma i emocions.


Les filaes Berberiscos i Realistes han tornat a delectar el públic present al llarg de Sant Nicolau amb la Diana vespertina del Cavallet.


Ja fa més d’un quart de segle que es va recuperar aquesta tradició, en la qual els cavallets de cartró i els seus genets evolucionen al ritme de les composicions musicals que els acompanyen. La vesprada de la jornada dedicada al patró te d’aquesta manera el contrapunt a la formalitat de la Processó General.

L’origen d’aquesta manera de desfilar ve de què tant Berberiscos com Realistes eren filaes de cavalleria, que per ser-ho ni disparaven ni entraven en la roda de càrrecs. Per a poder fer-ho van haver de deixar a banda el cavallet. Quan es va voler recuperar, pocs van creure en l’èxit de la iniciativa i els van deixar un ‘raconet’ en la vesprada del Dia de Sant Jordi que ara ja és tradició.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

El Campus d'Alcoi de la UPV col·laborarà amb la Setmana Modernista

La Setmana Modernista d'Alcoi també al Cementeri

Lorena Zamorano: "Una vegada més, els alcoians hem de pagar la nefasta gestió del PP"

Homenatge del poble d´Alcoi a la seua patrona, la Mare de Déu dels Lliris

Alcoi publica les bases per a premiar al millor cartell anunciador de la CXXXV Cavalcada dels Reis d'Orient d'Alcoi per a l'any 2020.

La "Asociación Provincial de Turismo Alicante Interior" ha preparat una activitat de promoció per al cap de setmana de la Fira Modernista.

Vora un miler de persones gaudeixen de la setena edició del Rural FilmFest en la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

Més de 25.000 persones fan ús de les piscines municipals durant el mes de juliol Durant aquesta temporada han fet ús de les instal•lacions un total de 35.291 usuaris

L'ajuntament finalitza una nova instal•lació fotovoltaica en un edifici municipal


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.