Sentència judicial favorable a l'ajuntament per la caiguda del mur del carrer Calderón


  14-02-2019 | Alcoi   |  Visitas:231
Successos

Alcoi

La secció 5a de l’Audiència Provincial d’Alacant ha ratificat la sentència del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 d'Alcoi que va determinar que l'empresa asseguradora haurà de pagar a l'ajuntament 220.472,90 euros, més els interessos i les costes del procediment,per la caiguda del mur del carrer Calderón que va succeir el 17 de gener de 2012, en tractar-se d'un sinistre cobert per la pòlissa.

«És una sentència molt esperada, no solament perquè els diners sempre ve bé, sinó perquè ve a fer justícia després d'una època molt complicada en la part econòmica que vam patir en l'anterior legislatura i en la qual no vam tenir de cara ni tan sols al segur», ha explicat la regidora de Règim Jurídic, Lorena Zamorano.

L'Ajuntament es va veure obligat a interposar una demanda sol·licitant a l'asseguradora que pagara el corresponent per la caiguda del mur del carrer Calderón. L'empresa es negava al·legant que era un mur de contenció i segons asseguraven en el contracte s'especificava que aquest tipus de murs no estaven inclosos.

Durant la vista dos perits van aportar informes que indicaven que no es tractava de murs de contenció, sinó de maçoneria i que a causa de la seua caiguda, la solució havia sigut construir un mur de contenció.

Després d'analitzar els informes i la pòlissa d'assegurances de l'Ajuntament, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 d'Alcoiva va fallar en favor de l’ajuntament d’Alcoi, sentència que ara ha ratificat l’Audiència Provincial d’Alacant.

«L'empresa té 20 dies per a poder presentar un recurs de cassació. Ja són dues instàncies les que ens han donat la raó, veiem molt complicat que puga estimar-se una cassació. El més important és que recuperarem 220.000 euros per a Alcoi, una quantitat que amb els interessos podria arribar al doble», ha indicat la regidora de règim Jurídic i Patrimoni, Lorena Zamorano.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Lorena Zamorano: "Una vegada més, els alcoians hem de pagar la nefasta gestió del PP"

El Grup de Danses Sant Jordi crea una guia d'indumentària de l'època modernista

El Campus d'Alcoi de la UPV col·laborarà amb la Setmana Modernista

Homenatge del poble d´Alcoi a la seua patrona, la Mare de Déu dels Lliris

La "Asociación Provincial de Turismo Alicante Interior" ha preparat una activitat de promoció per al cap de setmana de la Fira Modernista.

Tot preparat per al pas de la Volta Ciclista a Espanya per Alcoi

Alcoi rep més de 25.000 euros per a les seues biblioteques

Alcoi publica les bases per a premiar al millor cartell anunciador de la CXXXV Cavalcada dels Reis d'Orient d'Alcoi per a l'any 2020.

La Setmana Modernista d'Alcoi també al Cementeri


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.