Torna el Trofeu Filaes amb novetats


  08-02-2019 | Alcoi   |  Visitas:75
Festes : Moros i Cristians

El Trofeu Filaes 2019, que se celebrarà els dies 19 i 20 d’abril, presenta novetats per a aquest any, encara que no tan destacades com l’any passat en el que es va canviar el sistema de tramitació de les altes, que es realitza de manera telemàtica, i la forma de pagament, la qual s’encarrega d’unificar l’Associació de Sant Jordi, cosa que els assistents a la reunió que va tindre lloc a les instal·lacions del Centre d’Esports, on es va personar un nombrós grup de festers, van aplaudir.
El primer canvi ve proposat pel Centre d’Esport i és el de retornar a l’horari de les finals de fa 2 anys i que va ser un èxit. A les 17 hores futbol sala aleví, a les 18.15 bàsquet i a les 19.30 futbol sala sènior. L’any passat es van haver de canviar per no coincidir amb l’acte que havia programat l’Associació de Sant Jordi.
També es va proposar la creació d’una prova de BTT, ja que hi ha un gran nombre de festers que practiquen aquest esport. Es durà endavant si hi ha acceptació i un nombre mínim d’inscrits.
Un canvi que es durà en veterans, aprovat per unanimitat a proposta de la filà Maseros, serà que l’edat per poder jugar la marcarà l’any natural de naixement i no la data de quan siga el trofeu fiales, és a dir, serà com la resta de categories, aleví, infanti, cadet o juvenil. La norma diu que poden jugar els que aquest any complisquen 35 anys, i dos que complisquen 33 o 34 durant 2019.
La normativa aquest any també especificarà que les eliminatòries en cas d’empat, tant en futbol7,8 o sala es decidiran amb una ronda de 3 penals. Fins ara a la normativa el que es deia era que es faria segons el reglament, el que l’any passat va provocar problemes en futbol-7 veterans, ja que un àrbitre no sabia si eren 3 o 5 penals.
Es va recordar el que diu la normativa, que si una filà no es presenta a la competició serà sancionada en no poder participar en aquesta modalitat l’any següent, a no ser que aporte un justificant del motiu de la no compareixença. També es va recordar que en la banqueta amb els suplents, nomès podran estar les persones inscrites tant com esportistes com a delegats. Per últim, també es va posar sobre la taula l’edat mínima dels jugadors de tenis taula, que podria ser de 10 anys; creant una categoria sub-16.
Com ja es va fer l’any passat tal d’evitar tota la paperassa, des de la regidoria d’esports s’han preparat uns formularis en format digital que es remetran a cadascuna de les filaes i que a la vegada hauran de ser emplenats i enviats de tornada des del correu de la filà; d’aquesta manera es pot exercir una tasca de verificació. La designació dels equips i dels delegats s’ha d’enviar al correu alcoydeportes@gmail.com. D’altra banda, el llistat dels jugadors, en format excel, ha de ser remés al correu museualcoidelafesta@gmail.com; amb aquesta llista, l’Associació de Sant Jordi podrà verificar doncs que tots els inscrits siguen festers i la seua edat. Tota aquesta informació haurà de ser rebuda el 20 de març com a molt tard.
El regidor d’esports, Alberto Belda, destaca el caràcter festiu de la competició: «hem d’assegurar que el Trofeu Filaes siga un esdeveniment que conjugue esport i festa, però des d’un vessant lúdic i d’agermanament, deixant de banda disputes i rivalitats innecessàries, és important ressaltar que gràcies al bon enteniment amb l’associació de Sant Jordi, la inscripció és molt senzilla». Tampoc oblida Belda el caràcter inclusiu de la competició: «la norma que permet els equips ser mixtos continua vigent; les festeres de ple dret han de gaudir de les mateixes oportunitats que els festers, i considerem que l’esport no ha de ser una excepció».

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Concert D'Exaltació de la Música Festera

Lletres d´Alcoi reivindiquen la visibilitat i presència dels escriptors alcoians a les llibreries, als mitjans de comunicació i a les lectures de la societat

Activitats amb motiu del dia del llibre

Xerrades d'informació sobre la manifestació de la Setmana Modernista

Así de emotivo fue el Encuentro

Inauguración y clausura del Congreso Big Data Alcoy

El dissabte 13 d'abril hi haurà una sèrie d'activitats 'Aci en el Centre' per a tots els públics

Taller de robots con temática de Moros y Cristianos

Se suspenden los actos de la Gloria Oficial, manteniendo los actos internos de las Filaes, así como la Gloria del Hospital


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.