Tots els departaments de l’ajuntament seran accessibles per a les persones sordes


  14-01-2020 | Alcoi   |  Visitas:162
Actualitat

Alcoi


El Consistori ha adquirit tablets amb el sistema S-Visual

L’Ajuntament d’Alcoi ha adquirit tauletes electròniques per a tots els seus departaments per equipar-les amb el sistema S-Visual que permetrà millorar l’accessibilitat amb un servei de vídeo-interpretació en llengua de signes que permet a persones sordes o amb discapacitat auditiva i persones sense aquesta discapacitat, comunicar-se entre si mitjançant la figura del vídeo-intèrpret de llengua de signes.
Recordem que des de l’estiu de 2017 l’ajuntament disposa d’aquest servei en quatre punts, en la Policia Local, els Serveis Socials de El Camí, en l’Oficina de Turisme i en el Registre i ara els ampliarà a tots els departaments.

Els tècnics dels diferents departaments realitzaran la formació necessària per a poder treballar amb aquest sistema. La inversió de l’ajuntament ha estat de prop de 10.000 euros per implantar el sistema.

«Treballem per fer més accessible la nostra ciutat, i anem continuar treballant amb l'objectiu de donar solució a diferents carències i poder eliminar les barreres d'accessibilitat de l'administració», explica la regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia. Qui ha agraït la col•laboració de l’Associació de Persones Sordes d’Alcoi i Comarca.

«Aquesta plataforma suposa un important avanç en la millora de la qualitat de vida d'aquest col•lectiu, ja que fa possible l'eliminació de les barreres comunicatives que troben en la seua vida diària», conclou, de Gracia.

SVIsual és el primer servei de vídeo-interpretació en llengua de signes espanyola que existeix al nostre país, permetent un ús estratègic de les noves tecnologies al servei de la comunicació per a assegurar que les persones sordes o amb discapacitat auditiva tinguen el mateix accés a la informació que la resta de la ciutadania.
És un servei de vídeo- interpretació a l'abast de tots, que dóna resposta a les necessitats de comunicació que sorgeixen entre persones sordes o amb discapacitat auditiva i persones oïdores en el dia a dia.

Cal recordar que en la legislatura passada es van destinar més de dos milions d'euros a actuacions dins del Pla d'Accessibilitat aprovat l’any 2017, eliminant barreres arquitectòniques de carrers, parcs i edificis públics, facilitant a més que les persones sordes puguen tindre accés a la senyalització turística mitjançant la introducció de codi QR amb la informació necessària, i habilitant la pàgina web municipal fent-la accessible a persones amb diversitat funcional. Per al pròxim any està previst dedicar un milió d’euros més de manera específica, a banda d’altres actuacions que també milloraran l’accessibilitat d’Alcoi.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Los Moros y Cristianos de Alcoy siguen sin fecha, pendientes de la pandemia y la autorización de Sanidad

Conocemos la actual situación industrial de Alcoi

Conocemos la opinión de la ciudadanía sobre la situación del COVID-19 en la Fase 0

Se recogen más de 3.6 millones de kilogramos de vidrio de forma separada en 2019 en el ámbito del Consorcio TERRA

Ple Ordinari. L’ajuntament d’Alcoi repartirà pantalles de protecció individual i desinfectant per als comerços de la ciutat

Es desallotja a huit adults i un bebé a causa de la caiguda de l'edifici adjacent

La ciutat serà capital cultural valenciana durant tot l’any 2021 després dels canvis que durà endavant la Conselleria de Cultura

Se presenta la revista de Fiestas en el patio del Museo de la Fiesta (MAF)

Article d'opinió de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés: "Al costat dels nostres majors"


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.