Visita de l'alcalde al taller d'ocupació de turisme de naturalesa


  25-06-2020 | Alcoi   |  Visitas:67
Actualitat

Alcoi


L'alumnat oferirà rutes durant el mes de juliol a través del Departament de Medi Ambient
Aquest matí, l'alcalde, Toni Francés, i els regidors d'Ocupació, Turisme i Transició Ecològica, han visitat el taller d'ocupació que es realitza a Alcoi durant el 2020. Un programa concedit pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació "LABORA" a l'Ajuntament d'Alcoi, anomenat “Turisme de naturalesa: birdwatching i itineraris interpretatius en el medi natural d'Alcoi” comprés en l'especialitat de “Promoció Turísitica Local i Informació al Visitant (HOTI0108)” tractant-se d'un certificat de Professionalitat de Nivell 3 i amb una subvenció de 232.054,80 €. El taller és susceptible de co finançament pel Fons Social Europeu (FSE).

En total, 10 alumnes, 5 homes i 5 dones, estan realitzant aquest taller d'ocupació des de finals de 2019 amb un contracte remunerat per a la formació i l'aprenentatge. El taller també ha suposat la contractació del personal que ha dut a terme el taller, una directora, una docent i una auxiliar administrativa a mitja jornada durant la duració del mateix que és de dotze mesos.

L'alcalde, Toni Francés, ha destacat, durant la seua visita, davant l'alumnat "la importància del turisme per a Alcoi, i la necessitat de tindre personal qualificat per a seguir ampliant els productes turístics de la ciutat, oferint possibilitats culturals, patrimonials o de naturalesa per a aconseguir que els visitants coneguen Alcoi però també, que tornen en diferents ocasions". Francés també ha destacat la importància dels tallers d'ocupació, pensats específicament per a la inserció laboral, oferint contractes remunerats a l'alumnat que realitza un treballa que repercuteix en la ciutat.

Els regidors presents també han destacat la importància de l'educació ambiental i de cuidar la sostenibilitat de tots aquells productes i recursos turístics que ofereix la ciutat així com la de tindre una visió àmplia del territori que ens envolta com a destinació turística. Per la seua part, els alumnes s'han mostrat molt participatius, posant l'accent en el gran patrimoni cultural i natural de la ciutat, desconegut per a molta gent i en les ganes que tenen d'ensenyar-lo tant a la ciutadania d'Alcoi com als visitants. El grup està format per un alumnat amb estudis previs en àmbits com la història i la biologia, entre altres, el que ha enriquit un projecte que busca la transversalitat. El taller d'ocupació oferirà rutes obertes al públic durant el mes de juliol, les inscripcions i itineraris previstos es gestionaran conjuntament amb el departament de Medi Ambient i les inscripcions es podran realitzar en les pròximes setmanes.

Els tallers d'ocupació són uns programes d'ocupació i formació que tenen per objecte millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades a les quals va dirigit mitjançant la realització d'obres o serveis d'interés general i/o social, en aquest, cas, la promoció turística. El taller de turisme de naturalesa s'ha desenvolupat durant 2020 en el Centre Cervantes Jove (CCJ), alguns mesos i a causa de la crisi sanitària de la Covid-19, a distància. L'Ajuntament d'Alcoi va habilitar aquest edifici per a ser homologats per Labora i poder d'aquesta manera realitzar tallers d'ocupació. Després d'invertir en diferents aspectes per a poder adaptar-se als requeriments de la Generalitat, Alcoi rebia la resolució en gener de 2019. Amb aquesta acreditació, Alcoi pot optar a diferents programes de formació i ocupació com són, els tallers d’Ocupació, el programa «Et formem» i «T’Avalem» així com als certificats de professionalitat de la Generalitat Valenciana.

Alcoi ja ha realitzat tallers d'ocupació amb anterioritat on, per exemple, a través dels quals es va rehabilitar, per exemple, l'antiga Escola de Cervantes reconvertint-la en centre juvenil (CCJ), es va recuperar el jardí del Conservatori Municipal o la zona de la Caseta de Mascarella de Ferran. Amb els tallers ocupacionals es garanteix a l'alumnat/treballador la realització d'un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l'aprenentatge, que juntament amb la formació professional per a l'ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Alcoi consolida la seua capitalitat en el primer any de legislatura

Naix a Alcoi la plataforma cultural INDUSTRI.ART

Les piscines municipals obriran el 29 de juny

El dilluns 29 de juny obriran les piscines municipals

El muBOma reabre mañana miércoles sus puertas con amplias medidas de seguridad e higiene

Més de 3.200 escolars han participat enguany en la campanya d’educació viària de la policia local

Millorar el present, garantir el futur. Article d'opinió de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés

Presentació d'AMICA i actualitat festera d'Alcoi

Alcoi celebra la Setmana Europea dels Cementeris


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.