Almssera de Millena, essncia de la terra. Olis amb histria, tradici i qualitat


  11-12-2020 | Altres El Comtat   |  Visitas:218
Actualitat

Altres El Comtat

Sense cap dubte, loli doliva verge extra, junt amb el vi, marquen la peculiaritat de la cultura mediterrnia; i les comarques centrals dAlacant no hi sn cap excepci. En aquest programa especial, no podem deixar de banda, aquest producte tan nostre i que ens posiciona dia a dia com a productors de grans sucs.

Comenar el dia amb una llesca de pa amb oli doliva a ms de ser nutritiu i saludable, pot resultar un mos delicis, quan la matria prima es de bona qualitat. El pa i loli doliva verge extra sn una mescla culinria amb gran tradici i sabor del mediterrani.

A la comarca del Comtat trobem la poblaci de Millena, on la famlia Ferrando gestiona la seua almssera des dels anys 50 del passat segle XX, dedicant-se a la producci doli doliva verge extra de la seua prpia finca i a la molturaci daltres vens productors de la comarca.

Aquesta almssera va ser modernitzada lany 2000, ampliant la seua producci en oli doliva verge extra ecolgic, creant la marca Ecotravadell, procedent de les terres de la famlia Ferrando, situades a 650 m.s.n.m. a la Vall de Travadell. Consisteix en un oli elaborat en fred, sense filtrar, dolives de les varietats Villalonga o Mananella, Blanqueta, Genovesa, Alfafarenca i Arberquina; espcies totes elles autctones daquestes comarques centrals, fent-se la collita al mes doctubre per tal dobtindre un oli de mxima qualitat i amb una producci limitada a uns 25.000 l.

El resultat s un suc pur doliva amb molt de cos i baixa acidesa, alt en oleic i polifenols i un caracterstic sabor afruitat, ideal per utilitzar en qualsevol tipus daliments en cru.


Ecotravadell, es un oli de producci ecolgica elaborat a partir de les millors olives de lolivar ecolgic de la famlia Ferrando, situat a la vall de Travadell envoltat per les serres Aitana i Serrella.

Oli elaborat d'un assemblatge de varietats autctones de la zona, obtenint un suc pur doliva amb molt cos, de baixa acidesa, alt en oleic i polifenols amb un caracterstic sabor afruitat. Ideal per a usar en tot tipus d'aliments en cru.

Es tracta dun oli amb un bon equilibri que t una entrada dola per amb un amarg i un picant mitjans, que recorda a la herba acabada de tallar, fulla d'olivera i poma verda. Estem davant dun oli de altssima qualitat com es pot comprovar per els premis aconseguits.

Travadell es un Oli Verge Extra elaborat amb les olives que aporten els llauradors, (que treballen els seus bancals de manera tradicional i els quals passen de pares a fills), a l'Almssera de Millena tots ells ubicats a La Vall de Travadell a la comarca d'El Comtat.

Oli elaborat dun assemblatge de varietats majoritriament autctones de la zona, obtenint un oli de molt baixa acidesa, i un alt contingut en oleic i polifenols, ideal per a utilitzar tant cru com per a la cuina.

Es tracta dun oli equilibrat i molt fresc que recorda tant a la fulla de la figuera com a la fulla dolivera amb un amarg i un picant mitjans.
'M' s un oli procedent de les oliveres millenries repartides en diverses poblacions de la comarca del Comtat. Un oli verge extra dalta qualitat que a ms posa en valor la recuperaci del paisatge i la conservaci daquestos monuments vius.

La tercera generaci de la famlia Ferrando est al capdavant de l'Almssera de Millena i treballen de valent per posar en valor lalta qualitat dels seu productes amb una especial atenci per lagricultor, per les seues necessitats i com no pel paisatge, el medi ambient, lecologia, la cultura, letnografia i la histria que envolta tot els procediment delaboraci. Tota una filosofia per elaborar grans productes des del respecte a la terra, al treball de les persones i a tota la tradici de la qual sn hereus i hereves.

s per a que els seus productes, aix com altres propostes com ara: lAgrobotiga, o les rutes oleoturstiques, etc. donen mostra daquestos objectius i aconsegueixen oferir-nos una autntica joia per al nostre paladar que ben cert ens faran sentir afortunats i afortunades de poder-los compartir.

LAlmssera de Millena ens ofereix una oportunitat nica de gaudir de tots aquestos productes, especialment daquestos sucs tan especials, amb tanta histria i tradici. Un producte reconegut amb diversos premis que testimonien lalta qualitat daquestos olis.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Altres El Comtat


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.