La 8 edici del festival internacional de cinema Rural


  29-06-2020 | Altres El Comtat   |  Visitas:627
Cultura

Altres El Comtat

El format del festival sha adaptat per tal de complir totes les mesures de seguretat. La Mancomunitat de lAlcoi i el Comtat torna a acollir en els seus pobles la celebraci del festival internacional de cinema Rural FilmFest , que tindr lloc del 10 al 17 de juliol.

Es tracta de la huitena edici del festival de temtica rural i mediambiental, i ser la segona edici en celebrar-se a les comarques de lAlcoi i el Comtat, desprs de lextraordinria acollida que va rebre lany passat . El Rural FilmFest enguany tindr projeccions als municipis de Banyeres de Mariola, Agres, Alcoi, Alcoleja, Benasau, Gorga, Muro i Cocentaina. Els passes, que alternen pellcules de diferent format, tindran lloc majoritriament a laire lliure i en horari nocturn.

La celebraci daquesta huitena edici ha estat tot un repte des del punt de vista organitzatiu, ja que sha hagut de replantejar diferents aspectes per tal de garantir el compliment de les mesures de seguretat recomanades davant la COVID-19, a la vegada que es continua oferint una activitat cultural que enriqueix loferta doci dels pobles a lestiu. Duna banda, es garantir que es respecten les mesures higiniques i de distncia social i, daltra, seliminaran les paperetes per a la votaci del pblic i aquesta votaci passar a fer-se de forma telemtica. El Gerent de Cultura de la Mancomunitat, Ivn Jover, ha volgut ressenyar la importncia que t per als pobles disposar dactivitats culturals daquest tipus i la implicaci de lentitat en continuar desenvolupant activitats culturals malgrat les difcils circumstncies.

A ledici del Rural FilmFest denguany participen una selecci de 50 pellcules 42 curtmetratges, 5 migmetratges i 3 llargmetratges procedents de 20 pasos Espanya, Itali, Frana, Mxic, Alemanya, Estats Units, Anglaterra, Rssia, Sussa, Sucia, Ghana, Bulgria, Pakistan, Portugal, Canad, Iran, Macednia, Emirats rabs, Srbia i ustria. Moltes daquestes pellcules tindran al festival la seua estrena a Espanya o la Comunitat Valenciana i, en alguns casos, tamb la seua estrena mundial.

El Rural FilmFest s un festival internacional que ofereix una panormica actual del cinema documental, ficci i animaci, en format curtmetratge i llargmetratge, relacionat amb el mn rural, lecologia, la sostenibilitat i els recursos naturals i culturals. El festival s membre de GFN (Green Film Network), la xarxa internacional de festivals de temtica ecolgica.

Aquest festival internacional de cinema rural es divideix en diferents seccions: EcoFilms, curts de ficci, animaci i documental, amb temtica vinculada al mn rural; RuralFiccin, amb curts de ficci de temtica lliure; el Premi Mancomunitat de lAlcoi i el Comtat a la millor pellcula valenciana; i, com a novetat a ledici denguany, el premi 20Mils a la millor pellcula de temtica de muntanya. El Ministeri de Cultura, a travs de lInstitut de Cinematografia i de les Arts Visuals ICAA sha fet ress de l esdeveniment anunciant la celebraci del festival a la seua web.

PROGRAMACI DEL RURAL FILMFEST
DIVENDRES 10 DE JULIOL - OBERTURA
Pati de la Malena, Banyeres de Mariola. 22 h.
DISSABTE 11 DE JULIOL
Plaa de lAssut, Agres. 22 h.
DIUMENGE 12 DE JULIOL
Pati de lIVAM CADA Alcoi. 22 h.
DILLUNS 13 DE JULIOL
Avinguda del Pas Valenci, Alcoleja. 22 h.
DIMARTS 14 DE JULIOL
Plaa del Poble, Benasau. 22 h.
DIMECRES 15 DE JULIOL
Plaa Major, Gorga. 22 h.
DIJOUS 16 DE JULIOL
Centre Cultural, Muro. 19.30 h.
DIVENDRES 17 DE JULIOL - CLOENDA
Palau Comtal, Cocentaina. 22 h.Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Altres El Comtat

Velorecicla realitza la seua primera donaci

IX edici de Jazz en la Mancomunitat de l'Alcoi i el Comtat


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.