200 Joves es troben a l'àgora en les IV Jornades Erasmus +25-05-2018   |  Visitas:67

ORGANITZADES PER L’ AJUNTAMENT D’ ALCOI I EL CIP FP BATOI

Dimecres van tindre lloc a l'Àgora les IV Jornades Erasmus +, organitzades per la Regidoria d'Empresa, Formació i Innovació de l'ajuntament d'Alcoi i el CIP FP Batoi. Aquesta va ser una iniciativa dirigida específicament per als joves que estudien Formació Professional i estan interessats a participar en el programa Erasmus+.
Durant la Jornada diferents alumnes Erasmus + van explicar les seues experiències a l'estranger. També van intervenir centres d'Alcoi que imparteixen Cicles formatius explicant els seus projectes europeus i de mobilitat.
Cal destacar la presència del Secretari General de XARXA FP, Jordi Castillo, qui es va desplaçar des de Barcelona per a assistir a la jornada, parlar dels fins de l'Associació, de la figura del Mobility Manager i presentar els resultats de l'Estudi d'Impacte fet per XARXA FP per a estudiar com repercuteix fer les pràctiques FCT a l'estranger en l'ocupabilitat.
La cloenda de l'acte va estar a càrrec del regidor d'Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, qui va animar «als joves a viure aquesta experiència Erasmus + per a augmentar la seua ocupabilitat i als centres a comptar amb XARXA FP Alcoi com a recurs per a realitzar aquestes mobilitats i facilitar estratègies de partenariat amb centres d'FP de diferents països europeus».
La Xarxa FP, a la qual pertany Alcoi, junt amb 29 ciutats de 13 països d'Europa, fomenta la mobilitat d'estudiants i professionals per a la realització de pràctiques i formació en empreses de les diferents ciutats associades. Recordem que l'any passat la nostra ciutat va estar entre les 5 primeres amb més mobilitats, superada tan sols per ciutats molt més grans, açò implica per una banda que joves que estudien Formació Professional a Alcoi realitzen les seues pràctiques en empreses d'altres ciutats europees i que les empreses de la nostra ciutat acullen a estudiants d'altres ciutats d'Europa. També hi ha mobilitats de Staff (equip educatiu) que els aprofiten per a millorar la seua formació i conéixer altres models educatius.
Erasmus + és el programa de la Unió Europea per a l'educació, la formació, la joventut i l'esport. El programa està en vigor des de l'1 de gener de 2014 fins al 31 de desembre de 2020, i té un pressupost total de més de 14.000 milions d'euros. Erasmus + inclou la major part de les accions de l'anterior Programa Joventut en Acció, com intercanvis juvenils, serveis de voluntariat europeu, activitats de formació, etc

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Commemoració de dia Internacional de l'Orgull LGBTI

Al voltant de 40 xiquets participen en l´ Escola d´Estiu Inclusiva Miguel Hernández d´ Alcoi

El programa "JOOP" ofereix una nova oportunitat a 8 joves de la ciutat amb baix nivell de formació

Alcoi se suma a la iniciativa nacional amb l'objectiu de sensibilitzar a la població de tot el país i major visibilitat a l'esclerosi lateral amiotròfica

Reobertura de la zona de jocs al parc de El Romeral

La segona fase de les obres d`Entença comença el proper dimarts

L'Ajuntament fomenta la participación entre els alumnes de 5é de primària

El passat divendres van començar les obres per fer accessibles els 4 accessos dels pas de vianants del passeig Ovidi Montllor al parc del Viaducte.

S'inicien les activitats infantils a la Piscina Municipal


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en