Alcoi comena a pagar les primeres 55 ajudes Parntesi a autnoms i microempreses


  27-02-2021 | Alcoi   |  Visitas:260
Actualitat

Alcoi

Durant la primera setmana han hagut 175 sollicituds, 55 de les quan ja van a pagar-se el que suposa un total de 123.378,02 euros.

El passat divendres 19 de febrer es va obrir el termini perqu les persones treballadores autnomes o microempreses amb un mxim de 10 treballadors dAlcoi demanaren les Ajudes Parntesi dotades amb un total d'1.444.223 euros per als sectors econmics ms afectats per les restriccions enfront de la Covid-19. Des daquell moment fins ara hi ha hagut un total de 175 sollicituds de les quals 55 ja sha pogut comprovar que compleixen tots els requisits i es pagaran e entre hui i el dilluns el que suposa un total de 123.378,02 euros.

Cal destacar que tal com es va comprometre el Govern Municipal les ajudes es pagaran a mesura que se solliciten de la manera ms rpida possible, per aix i a diferncia de com solen actuar les administracions, en aquest cas es demanen les possibles esmenes al moment i no quan finalitza el termini, a possibilita que es resolguen abans les possibles incidncies i el pagament es puga dur a terme ms rpidament.

Estem complint el nostre comproms i tal com vam dir ja comenarem a pagar aquestes ajudes, mentre alguns municipis encara no han publicat ni les bases. Vull agrair el gran treball que estan fent els tcnics municipals per fer que a siga possible, a nivell administratiu estem actuant en temps rcord explica lalcalde dAlcoi, Toni Francs qui destaca que Des de lAjuntament ens hem bolcat des del primer dia per tractar de palliar en la mesura del possible la crisi econmica que ha provocat la Covid i no podem deixar que ning quede arrere, per aix limportant no s noms que aquestes ajudes arriben als sectors afectats, sin que arriben de forma immediata, ha explicat lalcalde dAlcoi, Toni Francs.

Recordem que la Tramitaci i presentaci es fa a la Seu Electrnica de l'Ajuntament d'Alcoi https://sedeelectronica.alcoi.org o de manera presencial en les oficines de l'gora, mitjanant cita prvia en el telfon 965537218. El termini de presentaci de les sollicituds acaba e 5 de mar. Lajuntament ha creat un servei dajuda per a dubtes que es resoldran en aquest correu electrnic parentesisalcoi@alcoi.org o per telfon en el 965537218. En aquest enlla es poden consultar les bases i la documentaci a presentar: https://www.alcoi.org/ca/areas/innovacion/ayudas_2021/ayudas_resistir/ayudas_parentesis.html

Les activitats econmiques recollides en el decret llei i considerades com les ms afectades per les restriccions a conseqncia de la pandmia sn hostaleria, restauraci i oci nocturn, activitats de creaci artstiques i d'espectacles, activitats esportives, recreatives i d'entreteniment i allotjaments i activitats turstiques.

Recordem que amb aquestes ajudes d'una banda es concedeix una quantitat fixa de 2.000 euros per cada autnom o microempresa amb un mxim de 10 treballadors en els sectors identificats; i d'altra banda una quantitat fixa de 200 euros per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020 d'aquestes microempreses i autnoms en els esmentats sectors.

Els ajuntaments hauran de destinar les ajudes directament a autnoms i microempreses amb un mxim de 10 treballadors, pertanyents a les activitats ms afectades per la pandmia. Les ajudes es dirigiran a cobrir despeses corrents de l'activitat duta a terme des d'abril de 2020, que hauran de ser justificats pels autnoms i microempreses.

La participaci en aquestes ajudes ser compatible amb subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents de qualssevol administracions o ens pblics o privats nacionals, de la Uni Europea o d'organismes internacionals, i concedits per a la mateixa finalitat prevista en el present decret.

Les ajudes Parntesi dins del Pla Resistir de la Generalitat estan dotades amb un total 160 milions d'euros distributs per a cada municipi on es desenvolupen activitats econmiques en els sectors ms afectats. Del total de les ajudes, la Generalitat aportar el 62,5%, s a dir 100 milions d'euros, mentre que les Diputacions Provincials contribuiran amb un 22,5%, i els ajuntaments amb el 15% restant, tal com va ser acordat en la Mesa Institucional, constituda per la Generalitat, Diputacions Provincials i representants dels municipis. En concret, hi haur 1.444.223 euros per als autnoms dels sectors ms afectats de la nostra ciutat.

Les ajudes Parntesi constitueixen una de les mesures de suport incloses en el Pla Resistir, dotat amb un total de 380 milions d'euros, amb la finalitat de reforar els sectors greument afectats, evitar la deterioraci del seu teixit empresarial i contribuir a la conservaci de l'ocupaci, mitigant les conseqncies socials que suposa la paralitzaci de determinades activitats econmiques.Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Les nostres serres, un tresor natural, cuidem-lo!

La dona i el xiquets, que ahir van ser agredits amb arma blanca a Alcoi, es recuperen als hospitals

Alcoi torna a estar nominada en 2021 com a Millor Destinaci Turstica SICTED dEspanya

L'ajuntament organitza reunions amb el venat per tractar el tema dels abocaments incontrolats de residus cap al riu

Pont d'Igualtat estrena punt d'informaci i assessorament a Alcoi

Portalemp compta ja amb prop de 7.000 persones inscrites

'Escola Respira', un programa d'eixides perqu l'alumnat conega l'entorn i alguns espais naturals

Poderoses, de la veu silenciada de les dones a la reconstrucci del present

La Guardia Civil investiga a un camionero que multiplicaba por 5 la tasa de alcohol permitida


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.