Alcoi ompli de mgia i illusi els seus carrers amb motiu de la Cavalcada de SS.MM. Els Reis d'Orient.


  06-01-2020 | Alcoi   |  Visitas:647
Actualitat

Alcoi

Assistim a l'arribada dels Patges a la Ciutat d'Alcoi i a l'espectacular arribada de SS.MM. els Reis d'Orient Melcior, Gaspar i Baltasar. Vivim la mgia de la #CiutatdelNadal. Compartir la illusi del venat d'Alcoi i la felicitat dels ms menuts en veure els regals arriben a cadascuna de les cases mitjanant eixes escales que enguany han sigut les protagonistes del Cartell Anunciador de la Cavalcada, junt amb eixa monumental Ximeneia mostra del ric Patriomoni Industrial alcoi.

Una cavalcada la celebraci de la qual sha realitzat de forma continuada des de 1885, si b els seus antecedents documentals es remunten a l'any 1866. s, sens dubte, una de les Cavalcades de Reis Mags ms antigues de totes les que se celebren a Espanya i, possiblement, al mn. Al novembre de 2001, la Cavalcada de Reis d'Orient d'Alcoi va merixer la declaraci de Festa d'Inters Turstic Nacional.

Actualment, de la seua organitzaci s'ocupa la Regidoria de Festes de l'Ajuntament d'Alcoi, en collaboraci amb l'Associaci de Sant Jordi. En la Cavalcada participen ms de mil alcoians i alcoianes: patges i portatorxes, servidors i escortes; carros engalanats i carrosses; les bandes de msica locals i els grups de danses 'Carrascal' i 'Sant Jordi'. Tots hi coneixen el seu paper i uneixen el seu esfor per a donar calor i brillantor a la visita de Melcior, Gaspar i Baltasar, que avancen amb sumptuositat damunt elegants camells. Ells sn el centre de l'atenci de milers de mirades i a ells sacosten els ms menuts per a rebre una carcia o un bes. La llum de les torxes contribueix a dotar de mgia aquest espectacle visual que s'enriqueix i guanya en sumptuositat amb melodies musicals escrites per a l'ocasi, que interpreten les tres bandes de la localitat ('Corporaci Musical Primitiva', 'Societat Msica Nova' i 'Uni Musical') i diferents agrupacions de dolaines i tambors. Una legi de patges, els negres, sn els encarregats de dur als xiquets els seus regals. I per a aix fan servir llargues escales de m amb les quals pujen als balcons de les cases. Centenars de paquets ordenats als camions que van darrere de la comitiva, sn distributs entre els destinataris.

El seguici dels Reis arriba a la Plaa i els Sobirans baixen de les seues cavalcadures i caminen cap al Naixement. El moment de l'Adoraci al Jesuset s'adorna amb l'efecte de les bengales distribudes entre el pblic, i l'acte s solemnitzat amb focs d'artifici i efectes de megafonia amb la interpretaci del 'Mesas' de Haendel.
ARRIBADA PATGES:

CAVALCADA:Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

L'art disruptiu de Paloma Orts en 'XIII'

La Asociacin de San Jorge celebra su primera Asamblea de 2020, y culmina la modificacin de su Estatuto

El nebot de Camilo Sesto, scar Blanes Francs, ha donat tres retrats que li va fer el seu oncle

Alcoi acoge el sbado la Quedada de Running Femenino de la 10KFem

El Consell de la Formaci Professional acorda les seues actuacions per a 2020

Dia Escolar de la No Violncia i la Pau

IV Premios Empresas Inspiradoras

Nova iniciativa dins del projecte 'Desplastifica't'

Alcoi acull el Campionat Autonmic de Patinatge Artstic


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.