Alcoi participa en Algesires en la reunió de les ciutats europees del «Digital Cities Challenge»


  30-01-2019 | Alcoi   |  Visitas:114
Actualitat

Algesires acull la reunió de tots els participants en el programa de digitalització dels ciutats que han estat escollides per la Comissió Europea dins del programa «Digital Cities Challenge» que va néixer a l'octubre de 2017 amb la intenció d'accelerar la transformació digital en aquells nuclis urbans que volen desenvolupar el seu sector tecnològic. La reunió a la ciutat del Camp de Gibraltar està centrada en com aconseguir finançament europeu per a dur a terme les estratègies de digitalització.
La reunió que té lloc a la ciutat andalusa avui, dimarts 29 de gener i demà dimecres, 30 de gener, és el quart seminari del programa i té com a objectiu oferir orientació de cara a la sol·licitud de subvencions i ajudes amb les quals cada localitat puc posar en marxa el seu pla d'acció. La trobada serveix també per a continuar estrenyent llaços i compartint experiències entre els participants.

El "Digital Cities Challenge" és un programa de la Comissió europea que ofereix una política d'assessorament, permetent a les ciutats seleccionades accedir a experts d'alt nivell amb experiència en matèria de disseny i implantació d'estratègies de transformació digital.

L'alcalde, Toni Francés, explica: “Aquesta reunió d'Algesires està centrada específicament en les possibilitats per a aconseguir noves subvencions de la Unió Europea, un tema importantíssim en el qual Alcoi porta ja anys treballant. És cert que, fins que arribem al govern, l'interès per aconseguir finançament europeu havia estat inexistent però nosaltres ens hem obstinat en estar en les xarxes i fòrums adequats, i en participar de projectes ambiciosos. En aquesta legislatura hem aconseguit finançament molt important d'Europa de diferents fons europeus com els Fons Feder i el FCE, a més d'aquest programa de digitalització de la Comissió Europea “Digital Cities Challenge». Hem treballat per a tenir tècnics municipals que saben com captar finançament i tenen experiència en entorns internacionals i a més, comptem amb plans i estratègies aprovades així com projectes que ja hem realitzats amb èxit. Som un municipi referent però encara volem més, i aquest fòrum és el lloc perfecte per a obtenir informació i contactes de primera mà que ens permetin accedir a noves subvencions i projectes europeus”.

En la taula que ha participat l'alcalde, Toni Francés, al costat dels alcaldes d'Algesires, José Ignacio Landaluce; el representant de l’Ajuntament de Sevilla i l'alcaldessa de Sant Fernando ; Patricia Cavades com a representant de la FEMP, ha destacat la importància que el “Digital Cities Challenge” ha tingut per a la ciutat en permetre'ns crear una xarxa formada per les universitats amb campus a Alcoi, les empreses alcoianes i diferents agents econòmics i institucionals que treballen i reflexionen conjuntament, coordinant esforços. D'aquesta manera, el procés d'aprenentatge és més ràpid i eficient”.

Alcoi, Algesires i Granada van ser seleccionades entre 92 sol·licituds provinents de 20 estats membres entre les quals es van triar els 15 projectes finalistes per a participar del “Digital Cities Challenge”. A més, el programa inclou 20 "ciutats agermanades", convidades a participar en la iniciativa de transformació digital utilitzant els seus propis recursos, i 6 "ciutats mentores" que s'han ofert voluntàriament per a inspirar i compartir pràctiques d'èxit amb el grup. Entre les "acompanyants", a Espanya,  estan Sevilla , Gijón la Diputació d’Alacant, mentre que com a "mentores" només figura Barcelona a més de Lisboa, Hamburg i Amsterdam.

A través del "Digital Cities Challenge", la ciutat aspira a retenir talent qualificat per a crear nous emprenedors i portar així la creativitat a les empreses. Alcoi centra la seva estratègia en la creació de nous llocs de treball centrats en el món digital, apostant perquè els projectes de Smart City els realitzen empreses alcoianes.

D'altra banda, recentment la Generalitat va anunciar que serà Alcoi la seu del segon CEFIRE de Formació Professional en la Comunitat Valenciana especialitzat en aquest cas en digitalització, robòtica i intel·ligència artificial. L'Ajuntament ha aprovat aquesta legislatura el seu Pla Director Smart City, ha rebut una subvenció de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) per a crear un “Street Lab” en Entença i també té presentades diferents operacions dins de l'estratègia EDUSI, finançada amb Fons Feder de la Unió Europea, relacionats amb les noves tecnologies, que es duran a terme en els pròxims mesos.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

14 ballets han desfilat pels carrers al Carnestoltes d´Alcoi

Nova edició de Zumba per l'ELA

COMPROIMÍS ALCOI: Anna Climent: «A Alcoi reciclem però hui una mica menys»

La Diputació d´Alacant produeix el Documental "Alcoi, Moros i Cristians: L´Origen"

Alcoi participa en YoMo: The Youth Mobile Festival

Alcoi és la segona destinació preferida en Europa dins de la xarxa FP i per davant de capitals com Roma, Berín , Munic o Madrid

La Mancomunitat dóna veu a les dones del món rural per a celebrar el 8 de març

Alcoi ha posat en marxa un sistema intel·ligent i pioner al nostre país per a reduir el consum en l'enllumenat

L'Agrupació Musical "L'orquesteta" organitzava un assaig de filà solidari per a recaptar diners per a la substitució del mobiliari del menjador dels malats del Sanatori Fontilles


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.