Alcoi participa en el Congrés de Comunicació Social de la Ciència


  11-10-2019 | Alcoi   |  Visitas:346
Actualitat

Alcoi


L’alcalde, Toni Francés, representa a la ciutat i a la red Innpulso en una taula redona sobre la institucionalització de la comunicació científica

El primer edil, Toni Francés, va participar ahir en una de les taules redones del Congrés de Comunicació Social de la Ciència que des del 9 a l’11 d’octubre té lloc a la Universitat de Burgos. L’alcalde, a més de representar a la ciutat, també estava com a representant de la Red Innpulso, ja que l’Ajuntament d’Alcoi és membre del Consell Rector, òrgan executiu d’aquesta xarxa que agrupa als municipis distingits com a «Ciutat de la Ciència i la Innovació», distinció atorgada pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, fet que Alcoi va aconseguir en 2011.

Aquesta trobada internacional pretén promoure l'acostament de totes aquelles persones que, des d'un àmbit professional i acadèmic, treballen per la divulgació del coneixement, innovant tant en els formats, en els canals i, fins i tot, en els missatges.
La taula redona on va participar l’alcalde, Toni Francés, va tractar sobre la institucionalització de la comunicació científica, entenent la cabuda necessària d’aquesta comunicació en institucions com universitats museus, centres d’investigació i fins i tot, ajuntament. En ella també van participar Marcos Pérez, Director de los Museos Científicos Coruñeses; Joana Lobo, Jefa de la Oficina de Comunicación Científica en ITQB NOVA; César López, Responsable de la Unidad de Cultura Científica e Innovación del FECYT; i Jordi Rovira, delegado del rector para la Comunciación y Divulgación Científica de la Universidad de Burgos.

Entre altres temes, Francés va explicar que ens trobem en una època on el coneixement pot estar a l’abast de tots, per tant la pregunta és si sabem motivar a les noves generacions, ensenyant i mostrant la ciència com ells desitgen. L’alcalde també va reconéixer que per a les institucions d’entitats locals que no són grans capitals és difícil tindre la capacitat econòmica i organitzativa per a crear nous esdeveniments però que això no potser una excusa. Per exemple, en Alcoi, el cap de setamana del 4 al 6 d’octubre vam acollir l’esdeveniment internacional «Ciencia en Acción» on van vindre estudiants i professors de 10 països diferents. Vam apostar per la divulgació científica i es van posicionar en tot planeta com una ciutat que aposta per la ciència. «Ciencia en Acción» posa el focus de la ciència en el professorat i el sistema educatiu, considerant als docents, eina clau de motivació i divulgació científica.

Un altre exemple que també tenim en Alcoi és la Setmana de la Ciència que el Campus de la UPV d’Alcoi realitza des de fa molts anys amb un èxit notable. Tots ells, demostren que es pot fer divulgació científica per al gran públic només cal interés, ganes i convenciment de la importància que té per al futur.

El congrés de Comunicació Social de la Ciència, amb més de 300 assistents i més de 200 comunicacions orals en la seua setena edició, va tanca hui les seues portes demostrant la importància de la ciència per al futur però també la necessitat de comunicar la ciència per què aquesta puga tindre present.


Alcoy participa en el Congreso de Comunicación Social de la Ciencia
El alcalde, Toni Francés, representa a la ciudad y a la red Innpulso en una mesa redonda sobre la institucionalización de la comunicación científica
El primer edil, Toni Francés, participó ayer en una de las mesas redondas del Congreso de Comunicación Social de la Ciencia que desde el 9 al 11 de octubre tiene lugar en la Universidad de Burgos. El alcalde además de representar en la ciudad también estaba como representante de la Red Innpulso, ya que el Ayuntamiento de Alcoy es miembro del Consejo Rector, órgano ejecutivo de esta red que agrupa a los municipios distinguidos como «Ciudad de la Ciencia y la Innovación», distinción otorgada por el Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades, hecho que Alcoy consiguió en 2011.

Este encuentro internacional pretende promover el acercamiento de todas aquellas personas que, desde un ámbito profesional y académico, trabajan por la divulgación del conocimiento, innovando tanto en los formatos, en los canales e, incluso, los mensajes.

La mesa redonda sobre la institucionalización de la comunicación científica donde participó el alcalde, Toni Francés, trató sobre la cabida necesaria de esta comunicación en instituciones como universidades museos, centros de investigación e incluso, ayuntamiento. En ella también participaron Marcos Pérez, Director de los Museos Científicos Coruñeses; Joana Lobo, Jefa de la Oficina de Comunicación Científica en ITQB NOVA; César López, Responsable de la Unidad de Cultura Científica e Innovación del FECYT; y Jordi Rovira, delegado del rector para la Comunciación y Divulgación Científica de la Universidad de Burgos.

Entre otros temas, Francés explicó que nos encontramos en una época donde el conocimiento puede estar al alcance de todos, por lo tanto la pregunta es si sabemos motivar a las nuevas generaciones, enseñando y mostrando la ciencia como ellos desean. El alcalde también reconoció que para las entidades locales que no son grandes capitales es difícil tener la capacidad económica y organizativa para crear nuevos acontecimientos sobre ciencia pero que esto no puede ser una excusa. «Por ejemplo, en Alcoy, el fin de semana del 4 al 6 de octubre acogimos el acontecimiento internacional, ya consolidado, «Ciencia en Acción» donde vinieron estudiantes y profesores de 10 países diferentes. Apostamos por la divulgación científica y nos posicionamos en todo planeta como una ciudad que apuesta por la ciencia». «Ciencia en Acción» pone el foco de promoción de la ciencia en el profesorado y el sistema educativo, considerando a los docentes herramienta clave de motivación y divulgación científica.

Otro ejemplo que también tenemos en Alcoy es la Semana de la Ciencia que el Campus de la UPV de Alcoy realiza desde hace muchos años con un éxito notable. Todos ellos, demuestran que se puede hacer divulgación científica para el gran público solo hace falta interés, ganas y convencimiento de la importancia que tiene para el futuro.

El congreso de Comunicación Social de la Ciencia, con más de 300 asistentes y más de 200 comunicaciones orales en su séptima edición, cierra hoy sus puertas demostrando la importancia de la ciencia para el futuro pero también la necesidad de comunicar la ciencia por qué esta pueda tener presente.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Presentació de càrrecs dels Moros i Cristians y del Sant Jordiet 2020

"La Escalera" nos lleva a conocer a Alejandro Marín, atleta paralímpico e ingeniero

Informació Campeonat de Orientació

Coneixem l' opinió dels veïns i veïnes d´Alcoi sobre la trajectòria professional del cantant alcoià Camilo Sesto

Coneixem la festa al patró d´Alcoi Sant Maure organitzada per l´Associació de Sant Maure Màrtir

Programa "Qué et contes?" con María Serra, escritora

Augmenta el reciclatge en Alcoi

“Atrevimiento”, película alicantina candidata a los Premios Goya

Es presenta la nova web de la Societat Protectora d'Animals i Plantes d'Alcoi


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.