Alcoi ultima el protocol contra la Violència de Gènere


  15-04-2019 | Alcoi   |  Visitas:111
Actualitat

Alcoi


Tant aquesta activitat, un projecte d’ACOVIFA, la campanya d’agressions sexistes, activitats dins del 8 de març i en el CCJ com les jornades de formació que es realitzaran en maig formen part de l’ajuda del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere

Aquest matí, s’ha celebrat al Saló de Plens, l'última reunió de la Mesa de Protocol sobre la Violència de Gènere, on estava present la regidora d’Igualtat, Aroa Mira, tècnics municipals de les regidories de Polítiques Socials, Educació i Igualtat, representant de l’oficina de la Atenció a les Víctimes, representants de l’Il•lustre Col•legi d’Advocats, la Coordinadora del Centre Dona 24 hores, els màxims representants de la Policia Local i Nacional a la ciutat així com personal dels diferents recursos i entitats que treballen en aquest camp a Alcoi.
Aquesta última reunió s’ha parlat sobre el «Protocol de Violència de Gènere» a la ciutat que ja està pràcticament acabat, destacant que l’últim pas que faltaria afegir seria acabar el mapa de derivació en el que ja s’està treballant. Durant la reunió s’ha contemplat que, a més a més del protocol que ja està ultimant-se, s’estudiarà la realització d’un altre protocol específic per prevenció en adolescents per la seua importància i transcendència.

En aquest sentit, cal recordar que el Reial Decret de 3 d'agost, de mesures urgents per al desenvolupament del Pacte d'Estat contra la violència de gènere per part del govern central, va suposar la recuperació de les competències sobre violència de gènere per als ajuntaments. Les competències en la violència de gènere venen acompanyades d’una ajuda, en el cas d’Alcoi, de 27.423,21 euros per a portar endavant diferents activitats. Amb aquest pressupost que ha de ser executat abans de finals de juny, es va decidir realitzar diferents activitats: el Protocol sobre la Violència de Gènere a Alcoi; el projecte Acovifa de Promoció de la Igualtat, acompanyament i atenció psicològica grupal; activitat del 8 de Març com el concert de Soleà Morente i un grafitti al IES Cotes Baixes; activitats al CCJ i de dinamització amb els alumnes del cicle de Formació Professional TASOC i unes jornades de formació per a la setmana del 20 de maig de 2019, dirigides tant al personal de serveis socials, educació, sanitat, personal del servei d’atenció jurídic com als professionals que intervenen en l’atenció assistencial a les víctimes i les forces de seguretat, entre altres.

Aroa Mira, regidora d’Igualtat, destacà la gran implicació de tots en un protocol l’objectiu del qual és coordinar, millorar i donar respostes eficaces a les víctimes de la violència de gènere: «S’ha treballat molt, i amb molt bona predisposició per part de tots, per a coordinar-nos, i aprofitar tots els recursos que tenim al nostre abast sense solapar-nos sinó complementant els serveis així com detectant, en quina part necessitem més esforços. Al final, l’objectiu és donar la millor atenció, ajuda i solució a la violència de gènere a les alcoianes i alcoians».
En la reunió també s’ha parlat dels recursos que hi ha situats a la ciutat, tant l’Oficina d’Atenció a les Víctimes com Creu Roja i Acovifa així com els altres recursos d’àmbit provincial: Centro Mujer 24 horas situat a Alacant i el Centro Mujer Itinerante, situat a Elda però que presta atenció psicològica a l’Alt Vinalopó, Vinalopó Mitjà, l'Alcoià, El Comtat, la Costera i la Vall d'Albaida. També es pot telefonar a un telèfon gratuït, sense rastre a la factura atés per psicòlogues i treballadores socials, el 900 580 888.

Entre altres temes, s’ha destacat la necessitat i importància de l’atenció psicològica tant a les dones com als menors, víctimes igualment de la violència de gènere.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

L’Agència Impuls Emprenedor i Empresa Comarcal de l’Alcoià i el Comtat creix en 2019

XXIV Campionat d'Espanya d'Hoquei Patins de seleccions autonòmiques sub-16

Ampla programació d’activitats per a aprendre a viure de forma saludable el 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac

AITEX ha organitzat cursos d'indumentària modernista

Adjudicades les obres de l’eix municipal cicle-vianant entre Cocentaina i Batoi

En marxa les obres de la segona fase de consolidació del talús del riu Barxell

Alcoi ja forma part de la xarxa mundial «Ciutats Amigables amb les Persones Majors»

El ple municipal dóna llum verda a la proposta final del Pla General Estructural El PGE és un dels principals documents urbanístics de la ciutat i una guia de l’evolució futura del territori

Alcoi presenta la Setmana Europea dels Cementeris 2019


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.