Ampla programació d’activitats per a aprendre a viure de forma saludable el 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac


  27-05-2019 | Alcoi   |  Visitas:118
Societat

Alcoi

El Departament de Salut d’Alcoi, junt amb les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCAs) dels ajuntaments d’Alcoi i Ibi, i de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, han organitzat un complet programa amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, que tindrà lloc el pròxim 31 de maig.

L’acte principal d’aquesta campanya consistirà en la celebració de tallers en el saló d’actes de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, impartits per experts i relacionats amb com crear hàbits saludables i viure una vida sense tabac. A més, al llarg del matí, s’ubicarà diferents punts d’informació en els municipis participants.

La programació va començar a dur-se a terme en març, amb activitats de prevenció del tabaquisme en adolescents, que han arribat a uns 1.300 joves, principalment de primer d’ESO, en tots els centres escolars del Departament de Salut d’Alcoi. En total, han tingut lloc 40 xarrades, a càrrec d’un equip mèdic multidisciplinari, juntament amb infermeria i treball social, en els municipis d’Alcoi, Cocentaina, Banyeres de Mariola, Muro, Benilloba, Ibi, Onil i Castalla. A més de la xarrada, l’alumnat ha participat en un taller i un debat.

Paral·lelament, s’ha posat en marxa la I edició del Concurs de Dibuix Escolar Viu Sense Tabac, en la qual han participat els centres educatius que així ho han desitjat. L’objectiu és que l’alumnat reflectisca com és la vida saludable sense tabac. Els dibuixos s’exposaran del 28 de maig a l’1 de juny en el Centre Comercial Alzamora d’Alcoi, i el dibuix guanyador rebrà el premi en l’acte principal del dia 31.

La programació pel Dia Mundial Sense Tabac ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, així com del Col·legi Oficial de Metges i d'Infermeria d'Alacant, i les activitats del programa estan avalades per diverses societats científiques.


Programació 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac.

Saló d’actes de l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi.


TALLERS 10 h – 12.30 h.

10 h. El tabaquisme hui. Dr. Raúl Sandoval, pneumòleg de l’hospital Verge dels Lliris.

10.20 h. Claus per a deixar de fumar. Na María Herrero, psicòloga clínica de la Unitat d’Alcohologia del Departament de Salut d’Alcoi.

11.30 h. Alimentació saludable. Na Sara Trelis, nutricionista de l’Hospital Verge dels Lliris.

11.50 h. Cos sa. Na Lorena Padilla, mestra d’educació física en el Col·legi Esclaves d’Alcoi, triatleta i corredora de trail i curses de muntanya.

12.10 h. Tècniques de relaxació. Na Teresa Miralles, infermera de la Unitat de Salut Mental.


13 h. Roda de premsa i passe del vídeo Viure sense tabac.


13.30 h. Cloenda i entrega de premis.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Indira Amaya de Ameglio, presidenta de la Asociación Turismo Alicante Interior, nos habla de las riquezas del interior de Alicant

Arranca la IV Ruta de Contacontes en l’Alcoià i el Comtat

L’Ajuntament vol prioritzar la contractació de menors de 30 anys qualificats

El govern incorpora set persones com a personal eventual

La glorieta serà la seu aquest dissabte a partir de les 18 hores de la II Fiesta Solidària organitzada pel Rotary Club Alcoy Font Roja a benefici de La Salle Acoge

Alcoi s'il•lumina de verd amb motiu del Dia Internacional de la Lluita contra l'ELA

Alcoi participa en el V Congrés de Ciutats Intel•ligents

La segunda Fiesta del Verano de Rotary Club Alcoy Font Roja llena La Glorieta de música y solidaridad

Alcoi acollirà aquest dissabte el IV campionat Ciutat d'Alcoi de la World Kyokushin Budokai de Kàrate


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.