Augmenta el reciclatge en Alcoi


  07-11-2019 | Alcoi   |  Visitas:407
Actualitat

Alcoi

Les dades indiquen que hi ha més quilos als contenidors de cartó, vidre i envasos, mentre disminueix el llançat a resta. També augmenta la recollida de voluminosos.

Les dades de recollida selectiva d’Alcoi indiquen que la ciutadania cada vegada està més conscienciada i que separa més els residus que en anys anteriors. Tot i que encara no ha finalitzat l’any, les xifres indiquen una tendència a disminució en el contenidor de resta i un clar augment en els de vidre, cartó i envasos.

«Pensem que aquesta és la línia de treball i continuarem posant en valor tots aquells residus capaços de retornar al cicle de la matèria reciclant-se i reaprofitant-se», ha indicat el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre.
Pel que fa a les xifres, no són definitives, però si es pot indicar que enguany són positives i fent una estimació es calcula que en resta es podria arribar a 900 tonellades menys en acabar l’any, augmentant en més de 200 en cartó, prop de 120 en vidre i de 150 en envasos. S'aconseguiren les millors xifres d'ençà que es tenen aquestes dades.

També cal ressaltar especialment l’augment en la recollida de voluminosos, que ja ha superat a 2018. Els residus voluminosos són aquells de grandària gran que per les seues dimensions poden distorsionar la gestió ordinària dels residus d'origen domèstic. Dins d';aquest grup de residus existeixen diferents fluxos segons la seua naturalesa, Mobles i estris, Fusta, Ferralla, Residus d'aparells elèctrics i electrònics de gran grandària, que encara que han de ser recollits pels gestors especialitzats, en aquest servei també es recullen i són portats als punts adequats.

Per a la recollida de voluminosos l’Ajuntament d’Alcoi posa a disposició dels ciutadans el servei de recollida gratuït. Cal telefonar al telèfon gratuït 900 101 843 per a concertar el dia i l’hora de recollida pel domicili. «Seguirem insistint en què la ciutadania faça ús d’aquest servei en benefici de tots i del Medi Ambient», ha indicat, Silvestre.

Respecte a la recollida dÂ’oli de cuina usat, es va fer un canvi en lÂ’empresa i els
contenidors i es va implementar el servei en el mes de maig amb 30 contenidors, 7 en el barri del Centre-Zona Alta, 6 en Santa Rosa, Eixample i Zona Nord, 2 en Batoi i un en Baradello, Sargento i Montesol. Des de maig fins a finals de setembre sÂ’han recollit 5.645 quilos.

Recordem que des de la regidoria de Transició Ecològica s’està portant endavant una campanya d’informació, amb aquesta guia es pot consultar on cal depositar cada residu:

https://www.alcoi.org/export/sites/default/es/areas/medi_ambient/cimal/publicaci
ons/descargas/guia-per-a-la-correcta-separacio-de-residus.pdf

També recordem l’horari d’hivern de l’ecoparc: de dimarts a divendres: de 9.00
a 17.00 h i Dissabtes: de 9.00 a 14.00 h. Diumenges, dilluns i festius: tancat.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Coneixem a l'Associació Betlemista Santa Rosa d'Alcoi

Comencen els treballs d'asfaltat de carrers en el polígon de Batoi

Visitem el Mercat De Nadal d' Alcoi que s'ha inaugurat aquest matí i estarà fins el diumenge

Els majors d'Alcoi celebren les seues XXXII Jornades de Convivència

Premis de l´Esport 2019: Néstor Abad, Jorge Molina, Maia Llácer, Mónica Castillo y Antonio Jordá

Consumir en els comerços del barri és una bona fórmula per a contribuir a la recuperació local

Article d'opinió del regidor de Transició Ecològica i Protecció Civil, Jordi Silvestre Jover

Torna el «Mercat de Nadal» a Alcoi amb un munt de productes i activitats

En "El Mes de la Música", visitem a la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.