Des de la seua primera edició, el Trail Solidari ha recaptat al voltant de 90.000 euros que han sigut destinats a la lluita contra el càncer


  26-04-2019 | Alcoi   |  Visitas:111
Actualitat

Alcoi


BARCELÓ REAFIRMA EL SUPORT DE LA CONSELLERIA DE SANITAT A LA INVESTIGACIÓ CONTRA EL CÀNCER

Des d’aquest matí està celebrant-se a l’IVAM-CADA la IV Trobada d’investigadors i investigadores en càncer ‘Ciutat d’Alcoi’, un fòrum d’intercanvi de coneixement entre professionals del camp de l’oncologia que enguany amplia la seua durada a dues jornades per tal de donar-li major projecció, després d’haver-se consolidat com una cita ineludible per als sanitaris de la Comunitat Valenciana implicats en la lluita contra el càncer. Finalment, s’ha arribat a la xifra de 75 inscrits en el congrés, destacant la gerent de l’àrea de salut d’Alcoi, Roser Falip, que en quatre edicions s’ha duplicat la quantitat de participants.

La Trobada, que es duu a terme a iniciativa del CEM +QUEUNTRAIL, organitzador del Trail Solidari Alcoi, de la mà de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (FISABIO), dependent de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana; i la col•laboració de l'Ajuntament d'Alcoi, el Campus d’Alcoi de la UPV (Universitat Politècnica de València), Nirvel Cosmetics i Unión Alcoyana Seguros, ha comptat en la seua inauguració, aquest matí de dijous, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, qui ha volgut felicitar a l’organització per la celebració d’una nova edició del congrés, destacant la importancia de que la investigació mèdica “trascendisca l’àmbit de la ciència”, que és precisament un dels objectius de la Trobada: donar a conéixer el treball que realitzen els investigadors en un context proper a la societat.

A més, Barceló ha reafirmat el compromís del seu departament amb la investigació en càncer, reivindicant, de pas, la necessitat d’un “pacte d’Estat per la ciència que estiga a l’altura de mires que reclama la ciutadania”. Respecte a la incidència del càncer en la Comunitat, ha ressaltat que en els últims anys ha disminuït la taxa de mortalitat de l’enfermetat en un 1% en homes i un 0,4%, en dones.

Mentre, José Antonio Manrique, director gerent de la Fundació FISABIO, apunta nous reptes per a aquestes jornades una volta ja s’han consolidat i constitueixen, en la seua opinió, “un referent d’aproximació de la ciencia a la societat”. Manrique assenyala la necessitat futura d’introduir en la investigació mèdica la “perspectiva de gènere”, es a dir, “donar visibilitat a les dones investigadores”.

Per la seua banda, el president de +QUEUNTRAIL, Paco Fuster, ha reiterat el suport del Trail Solidari envers la lluita contra el càncer i ha augurat un “prometedor futur” a aquestes jornades professionals, que per segon any consecutiu es celebren sota l’auspici de l’Asociación Española de Investigación sobre el Cáncer (ASEICA). Quant a la vessant solidària del Trail, Fuster ha informat que des dels seus inicis (en 2019 arriba a la seua setena edició) la cursa ha aconseguit recaptar al voltant de 90.000 euros que han anat destinats a la lluita contra la malaltia. La pasada edició, la quantitat de diners va ser de 23.000 euros, 5.000 dels quals aniran a parar a un projecte d’assistència psico-social que duu a terme l’Associació comarcal d’ajuda en el tractament del càncer-Solc; mentre que la resta s’invertirà en investigació a través d’ASEICA.
Informar que aquesta vesprada, en acabar el tercer simposi de la jornada, entorn de les 18’30 hores, es procedirà a fer entrega a Solc de l’aportació que el Trail Solidari realitza enguany per a l’entitat.

PARTICIPACIÓ D’EXPERTS INTERNACIONALS
La VI Trobada d’investigadors compta, com a novetat, amb la participació d’experts d’alt nivel procedents d’un dels centres oncològics amb més prestigi arreu del món, com és la Fondazione IRCCS Istituto Nazionale dei Tumori (INT). Delia Mazzanzanica, responsable de la Unitat de Teràpia Molecular de l’INT, oferirà demà, a les 10’30 hores, una ponència moderada per José Antonio López-Guerrero, cap del laboratori de Biologia Molecular de l’Institut Valencià d’Oncologia (IVO) i director de la Trobada.

El mateix López-Guerrero clausurarà demà el congrés, cap a migdia, aportant les conclusions que han anat sorgint al llarg dels cinc simposis que composen les jornades i que aborden la investigació del càncer des de diferents punts de vista: tant a nivell de salut pública i prevenció com en el camp de la investigació aplicada i traslacional.






Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

L’Agència Impuls Emprenedor i Empresa Comarcal de l’Alcoià i el Comtat creix en 2019

XXIV Campionat d'Espanya d'Hoquei Patins de seleccions autonòmiques sub-16

Ampla programació d’activitats per a aprendre a viure de forma saludable el 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac

AITEX ha organitzat cursos d'indumentària modernista

Adjudicades les obres de l’eix municipal cicle-vianant entre Cocentaina i Batoi

En marxa les obres de la segona fase de consolidació del talús del riu Barxell

Alcoi ja forma part de la xarxa mundial «Ciutats Amigables amb les Persones Majors»

El ple municipal dóna llum verda a la proposta final del Pla General Estructural El PGE és un dels principals documents urbanístics de la ciutat i una guia de l’evolució futura del territori

Alcoi presenta la Setmana Europea dels Cementeris 2019


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.