Efectivitat del 90% en el tractament per combatre la processionaria26-02-2018   |  Visitas:207

El control biològic de la processionària del pi realitzat a Alcoi durant la campanya 2017/18 ha tingut una plena eficàcia a les zones que són competència de l’Ajuntament; un percentatge que baixa al 90% considerant també els terrenys de titularitat privada. Així ho indica l’informe facilitat per l’empresa que gestiona el servei. Gràcies a la captura de 619 mascles, i d’acord a les estimacions de l’activitat reproductora d’aquesta plaga, s’ha evitat la proliferació d’un màxim de 619.000 erugues.
Encara que a les zones de propietat privada no es disposa d’informació sobre l’eficàcia del tractament, els serveis municipals han remés requeriments als propietaris perquè actuen amb celeritat. És el cas per exemple de la residència de la tercera edat al carrer Oliver.
Cal dir que els brots de processionària en Alcoi són de caràcter endèmic, és a dir, tenen presència tot l’any, gràcies al fet que el clima és favorable al desenvolupament de la plaga. És per això que les actuacions s’han dut a terme de manera continuada emprant diferents tècniques.
Durant l’estiu es van instal·lar trampes de feromones per al control biològic de la plaga en una trentena de punts al voltant de la ciutat. Ací trobareu la totalitat dels indrets on es va actuar: https://www.alcoi.org/ca/portada/noticias/noticia_2749.html. Aquesta tècnica presenta una alta sostenibilitat, ja que s’evita l’ús indiscriminat de plaguicides i per tant no s’incideix nocivament en l’ecosistema.
Entre el 3 i el 13 de novembre es dugué a terme un tractament preventiu

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

I Milla Solidaria Col·legi Esclaves.

Esport en 3D a Alcoi

La 28a edició de la Mostra de Teatre comença amb un divertit muntatge protagonitzat per Javier Gurruchaga

Presentació del recull musical "Huellas y memorias"

200 Joves es troben a l'àgora en les IV Jornades Erasmus +

La Mostra d’Alcoi tanca una edició que encerta amb la seua aposta per la dansa contemporània

10 Projecte empresarials ja són una realitat a través del programa municipal "Activa Àgora"

Aparcament de bicicletes per a turistes

La violència masclista incrementa la seua incidència entre la població jove


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en