El Ple acorda la permuta de ledifici de la placeta de la Mare de Du per tres immobles de la Generalitat


  03-01-2020 | Alcoi   |  Visitas:379
Actualitat

Alcoi

Es permutaran tres edificis de la Generalitat que passaran a mans de lajuntament amb un valor superior als 3,5 milions deuros.

El Ple Municipal ha aprovat amb el vot favorable de PSOE, abstenci de Podem, Ciudadanos i Vox i vots en contra de PP, Guanyar i Comproms la permuta de limmoble municipal situat en la placeta de la Mare de Du, on estan els nous jutjats, per tres edificis que actualment sn propietat de la Generalitat Valenciana. El segent pas ser laprovaci per part del Ple de la Generalitat.

Recordem que al mes de mar de 2017 la conselleria de justcia i el govern de, Toni Francs, inauguraven uns nous jutjats a la placeta de la Mare de Du. A banda d'aconseguir uns jutjats dignes per a tota la comarca, l'ajuntament volia una compensaci econmica als alcoians pel cost dels nous jutjats que va assumir l'anterior govern local del Partit Popular. L'acord es va concretar en una permuta de tres edificis de propietat autonmica que passaran a mans locals a canvi de l'edifici de la Mare de Du. Els tres edificis que seran municipals tenen un cost superior als 3,5 milions d'euros.

Desprs de moltes reunions i treball per part de la comissi de seguiment al llarg del 2017, es va arribar amb un acord que contempla una permuta per la qual l'edifici dels actuals jutjats de la Placeta de la Mare de Du passarien a ser propietat de la Conselleria de Justcia i, a canvi, tres immobles propietat de la Generalitat Valenciana passarien a ser propietat de l'Ajuntament d'Alcoi. Els edificis que passaran a ser propietat de l'Ajuntament i que actualment sn de la Generalitat sn: L'Edifici Carrer Pintor Casanova 10; actualment acull el departament de Medi Ambient i Educaci.

L'Edifici Plaa Blai Domingo Llid 1, Centre Social de la Zona Nord. L'Edifici Carrer General Prieto, 16. Escoleta Infantil Zona Nord. La valoraci d'aquests tres edificis supera els tres milions i mig d'euros i aix els alcoians i alcoianes veurem recuperada la inversi feta.

L'alcalde Toni Francs ha declarat: Una vegada ms aquest govern s el que ha trobat una soluci als problemes econmics i judicials en qu ens va clavar la mala gesti del Partit Popular. Tenim molts exemples que sumen molts milions d'euros: el Bulevard, la Rosaleda, Serelles o aquests jutjats sn noms alguns. Amb aquest acord, els alcoians recupere la inversi feta en els jutjats de la Mare de Du, un cost que hauria d'haver assumit des d'un primer moment la Conselleria de Justcia. Les noves installacions han suposat que ja tinguem un servei de justcia adequat tant per a la nostra ciutat com per a la comarca amb unes installacions dignes al mateix temps que s'ha revitalitzat una zona degradada al centre d'Alcoi, aportant serveis i seguretat a aquesta rea del centre histric.

s cert que jo vaig dir que aquest edifici era illegal mentre no tingus un conveni, per aix vam signar un acord amb la Generalitat en 2016, per tal de fer-lo legal.
La permuta com tots saben s intercanviar un b per un altre de similar valor, aquest acord s'ha pres basant-se en taxacions fetes per les dues parts, Generalitat i Ajuntament sobre els mateixos bns, i han coincidit en les valoracions. Acusar d'estafa l'acord obtingut, implica menysprear el treball que tcnics d'aquesta casa i de la Generalitat que han desenvolupat amb total imparcialitat, com sempre. En aquest cas, amb el conveni signat lactuaci s completament legal, tot i aix convidem a qui crega que hi ha alguna irregularitat a fer una denncia i demostrar-ho als tribunals.

Cal recordar que l'any 2004 el PP popular va iniciar els trmits per construir uns nous jutjats a Alcoi, jutjats que van ser construts per l'Ajuntament assumint una competncia que no li corresponia i sense cap conveni que garantira com anaven a recuperar els alcoians i alcoianes la inversi feta. Les obres van suposar un cost de ms de 3 milions d'euros. 11 anys desprs i amb el pas d'un total de 6 consellers de justcia, Alcoi continuava amb uns jutjats, amb denncies d'insalubritat i unes condicions precries que necessitaven una soluci imminent.

El canvi de govern el 2011, va suposar que el nou alcalde, Toni Francs, intentara des de 2011 arribar a un acord amb la Conselleria de Justcia perqu els jutjats es pogueren traslladar a les noves installacions i l'Ajuntament fra compensat per les inversions fetes per l'acord no va ser possible, ja que el Govern de la Generalitat del PP volia ledifici de la Mare de Du sense donar res a canvi.

En 2015, amb un canvi de color poltic a la Generalitat, finalment, es va aconseguir l'any 2016 signar un conveni, pel qual se li cedia a la Conselleria l'edifici de la Mare de Du perqu Alcoi tinguera nous jutjats, ja que la situaci precria de l'edifici de la Plaa Al-Azraq era insostenible.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

L'art disruptiu de Paloma Orts en 'XIII'

La Asociacin de San Jorge celebra su primera Asamblea de 2020, y culmina la modificacin de su Estatuto

El nebot de Camilo Sesto, scar Blanes Francs, ha donat tres retrats que li va fer el seu oncle

Alcoi acoge el sbado la Quedada de Running Femenino de la 10KFem

El Consell de la Formaci Professional acorda les seues actuacions per a 2020

Dia Escolar de la No Violncia i la Pau

IV Premios Empresas Inspiradoras

Nova iniciativa dins del projecte 'Desplastifica't'

Alcoi acull el Campionat Autonmic de Patinatge Artstic


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.