L'Ajuntament prepara una exposició del pintor Antonio Gisbert de la mà del Museo del Prado


  27-04-2019 | Alcoi   |  Visitas:100
Actualitat

Alcoi


L'alcalde s'ha reunit amb el director del Prado per tractar sobre la cessió d'obres de Gisbert que es puguen veure a Alcoi

L'Ajuntament d'Alcoi ha iniciat els tràmits per preparar una exposició amb la qual retre homenatge al pintor alcoià Antonio Gisbert i que arribarà de la mà del Museo del Prado, del qual va ser el seu director de 1868 a 1873.
L'alcalde, Toni Francés, el regidor de Cultura, Raül Llopis, i el pintor Ignacio Trelis van mantenir dijous una reunió amb el director del Museo del Prado, Miguel Falomir, i el cap de conservació de pintura del segle XIX, Javier Barón, en la qual es van fer els primers passos perquè obres d'Antonio Gisbert propietat del Museo del Prado puguen estar a Alcoi per a formar part de l'exposició commemorativa, que es completarà amb quadres procedents de col•leccions particulars.

Estan per concretar les dates, però es considera oportú celebrar l'exposició al desembre, tenint en compte que va ser en eixe mes quan es van produir els fets que va plasmar Gisbert en ‘Fusilamiento de Torrijos y sus compañeros en las playas de Málaga’, considerada com una gran obra mestra del segle XIX. A més de la mostra, s'organitzaran una sèrie d'actes culturals al voltant de la figura d'Antonio Gisbert i les seues obres.


L'alcalde agraeix el suport mostrat pels responsables del Museo del Prado, perquè des d'un primer moment han considerat viable la cessió de diferents obres de Gisbert perquè es puguen veure a Alcoi. Toni Francés remarca que “es tracta d'una important ocasió per apropar la figura i l'obra d'Antonio Gisbert a tots els alcoians i als qui vinguen a aquesta ciutat a gaudir d'un dels pintors espanyols més guardonats de la seua època. Va ser un pintor reconegut internacionalment i volem retre-li homenatge a Alcoi amb una exposició d'alt nivell”.


Assenyalar que fins a final de juny pot veure's en el Museo del Prado l’exposició 'Una pintura para una nación', dedicada a Antonio Gisbert que s'emmarca en el bicentenari del museu i el 150 aniversari de la nacionalització de les col•leccions reals. En el centre de la mostra es troba la històrica obra d'Antonio Gisbert ‘Fusilamiento de Torrijos y sus compañeros en las playas de Málaga’ (1888), que el director del Prado ha qualificat com “el Guernica del segle XIX”. Es tracta de l'única pintura d'història encarregada per l'Estat amb destinació al Prado, que reivindica a Antonio Gisbert amb una obra concebuda com a símbol de la defensa de la llibertat i de la lluita contra l'autoritarisme. En l'exposició també pot veure's un esbós i una rèplica reduïda d'aquesta extraordinària obra, així com unes altres tan destacades com ‘Ejecución de los Comuneros de Castilla’, que habitualment es troba en el Congrés dels Diputats, i l'última carta de José María Torrijos a la seua esposa, entre altres obres.
Els responsables del Museo del Prado van rebre els llibres ‘Historia de Alcoy', editat amb motiu del 750 aniversari de la fundació d'aquesta ciutat, i ‘Embajadas, arte e historia’, de Juan Javier Gisbert, així com un quadre d'Ignacio Trelis que representa al rei Melchor.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

El Campus d'Alcoi de la UPV col·laborarà amb la Setmana Modernista

La Setmana Modernista d'Alcoi també al Cementeri

Lorena Zamorano: "Una vegada més, els alcoians hem de pagar la nefasta gestió del PP"

Homenatge del poble d´Alcoi a la seua patrona, la Mare de Déu dels Lliris

Alcoi publica les bases per a premiar al millor cartell anunciador de la CXXXV Cavalcada dels Reis d'Orient d'Alcoi per a l'any 2020.

La "Asociación Provincial de Turismo Alicante Interior" ha preparat una activitat de promoció per al cap de setmana de la Fira Modernista.

Vora un miler de persones gaudeixen de la setena edició del Rural FilmFest en la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

Més de 25.000 persones fan ús de les piscines municipals durant el mes de juliol Durant aquesta temporada han fet ús de les instal•lacions un total de 35.291 usuaris

L'ajuntament finalitza una nova instal•lació fotovoltaica en un edifici municipal


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.