L'autobús urbà puja un 13% els usuaris a l'abril respecte al passat any, les millors xifren en 10 anys


  15-05-2019 | Alcoi   |  Visitas:104
Actualitat

Alcoi


L'ajuntament d'Alcoi Des que s'apliquen els bons socials ha crescut en més de 300.000 usuaris a l'any
Les dades de viatgers del servei d'autobús urbà continuen sumant i, un altre mes, han augmentat. Respecte al mateix mes de l'any passat, les xifres se situen en un 12,99% més. A l'abril de 2019 l'autobús urbà ha tingut un total de 142.697 viatgers, mentre que en el mateix mes de 2018 va tindre 126.291. Cal destacar dos aspectes, que enguany les festes de Moros i Cristians, que suposen un gran nombre d'usuaris amb l'autobús llançadora i els desplaçaments al centre han sigut al maig, per la qual cosa encara podria haver tingut millors xifres. A més, cal ressaltar que cal remuntar-se a 2008 per a tindre unes xifres millors el mes d'abril.

Recordem que des de meitat de 2015, és a dir l'inici d'aquesta legislatura el govern municipal, va posar en marxa la tarifa bàsica de 3 euros mensuals o 30 euros a l'any, per a escolars de menys de 16 anys, pensionistes i aturats sense prestació. Per aquest preu l'usuari pot pujar quantes vegades vulga a l'autobús i la segona tarifa de 4 euros al mes o 40 anuals, destinada a estudiants de 16 i 26 anys.
Amb aquestes mesures el nombre d'usuaris ha pujat d'1.311.537 viatgers en 2014 a 1.651.507 en 2018. En el que portem d'any les xifres superen a l'anterior amb 588.182 viatgers per 554.850 en el mateix període del passat any.
Les pujades segueixen en el transport públic a pesar que ja fa més quatre que es van implantar les primes socials tal com destaca el regidor de mobilitat, Jordi Martínez: “Estem contents amb les dades d'usuaris de l'autobús, continuem convencent a més alcoians de la seua utilització, i encara que quatre anys després d'implantar els bons socials esperàvem que la utilització augmentara però de manera més reduïda, continuen sumant xifres d'augment molt important i això sempre és una bona notícia”.
Martínez també recorda que es continua treballant en campanyes per al foment del transport públic en aquells moments i sectors on aquestes són realment efectives. Per exemple, els dissabtes de les festes de Nadal, pujar a l'autobús és gratuït, una iniciativa que any rere any ha tingut molt bon acolliment.
Des de l'Ajuntament es continua treballant també que aquest transport públic siga el més sostenible possible, per la qual cosa a vehicles i combustibles es refereix.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

El Campus d'Alcoi de la UPV col·laborarà amb la Setmana Modernista

La Setmana Modernista d'Alcoi també al Cementeri

Lorena Zamorano: "Una vegada més, els alcoians hem de pagar la nefasta gestió del PP"

Homenatge del poble d´Alcoi a la seua patrona, la Mare de Déu dels Lliris

Alcoi publica les bases per a premiar al millor cartell anunciador de la CXXXV Cavalcada dels Reis d'Orient d'Alcoi per a l'any 2020.

La "Asociación Provincial de Turismo Alicante Interior" ha preparat una activitat de promoció per al cap de setmana de la Fira Modernista.

Vora un miler de persones gaudeixen de la setena edició del Rural FilmFest en la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

Més de 25.000 persones fan ús de les piscines municipals durant el mes de juliol Durant aquesta temporada han fet ús de les instal•lacions un total de 35.291 usuaris

L'ajuntament finalitza una nova instal•lació fotovoltaica en un edifici municipal


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.