L'OMIC tramita 420 expedients en la primera meitat de 2019


  17-07-2019 | Alcoi   |  Visitas:91
Actualitat

Alcoi


Han recuperat 15.672 euros per a la ciutadania

Durant els 6 primers mesos de l'any l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, OMIC, ha recollit 420 sol•licituds de consumidors, de les quals 414 eren reclamacions, 6 queixes i enguany, cap denúncia.

Cal ressaltar que de les 414 reclamacions, 138 han sigut resoltes per mediació de l'OMIC, és a dir el 33%, un total de 268 expedients estan en tràmit, el 65%, 1 ha sigut derivada a serveis territorials i 7 han sigut arxivades, el 2%.
Quant als sectors més demandats destaca telefonia amb 214 reclamacions, suposa el 52%, gas; 38 reclamacions, el 9%, i altres serveis; 46 reclamacions, l'11%. La resta són de diferents sectors amb un número i percentatge molt reduït.
Els motius més reclamats són Incompliment condicions de venda amb 109 un 26%, la mala prestació del servei suposa un 17% amb 70 reclamacions i altres un 42% amb 172. Entre aquests 'altres' podem ressaltar: disconformitat amb la facturació; 56 reclamacions, facturació posterior a la baixa; 23 reclamacions, altes fraudulentes o sense consentiment o Usurpacions d'identitat per a contractar; 17 reclamacions, baixa del servei; 15 reclamacions, facturació per serveis no prestats; 14 reclamacions, desistiments; 13 reclamacions i altres representen entre 1-2%.
Segons Teresa Sanjuán, regidora d'Informació i Defensa del Ciutadà «des dels serveis de l'ajuntament continuem treballant per a defensar els drets dels consumidors, actuant i mediant davant aquells casos que hagen pogut suposar un perjudici per a la ciutadania de la nostra ciutat. El nostre objectiu és denunciar aquestes situacions i recuperar si és possible el que han perdut els nostres consumidors. Per a això, l'ajuntament disposa d'un equip tècnic especialitzat en aquestes qüestions fent una gran labor vetlant pels interessos dels ciutadans».
Ressaltar que sol haver-hi més denúncies, però se solen classificar com reclamacions si hi ha una pretensió econòmica i existeixen possibilitats de recuperar diners per part del consumidor.

DIFERÈNCIES ENTRE RECLAMACIÓ, QUEIXA I DENÚNCIA
Una reclamació és una petició escrita del consumidor per a posar en coneixement de l'empresa o professional i dels serveis de consum locals, uns fets que han afectat al funcionament normal de la relació de consum (no et donen factura, no compleixen el promés en el contracte, han fet malament una reparació, etc.) en la qual sol•licites la reparació d'un dany, la devolució dels diners o l'anul•lació d'una prestació, etc.
Una queixa es realitza per a expressar el descontentament amb una situació o un producte comprat o no, o un servei prestat. A pesar que no hi ha un incompliment de la llei, les expectatives sobre alguna cosa pel que s'ha pagat (o no) no s'han complit. En aquest cas, encara que l'empresa no haja incomplit la llei (no hi ha una infracció administrativa), s'espera que millore l'atenció de l'empresa.
Una denúncia de consum (no confondre amb una denúncia a la Policia, que tindrà la seua causa en un delicte -Dret Penal i no Civil, com és el Consum) és la petició que es fa a l'Administració o un col•legi professional, per a donar-los a conéixer uns fets que cregues que poden ser constitutius d'infracció administrativa, amb la finalitat que investiguen i actuen d'ofici per a corregir la conducta infractora i, d'aquesta manera, defensen els interessos generals de les persones consumidores.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Coneixem el Ballet d'Inma Cortés

Susana Párraga, directora d'AFA, valora positivament el 2019

San Silvestre Alcoyana infantil y adulta

Alcoi ompli de màgia i il·lusió els seus carrers amb motiu de la Cavalcada de SS.MM. Els Reis d'Orient.

Les restes d'Isabel-Clara Simó ja descansen al Cenotafi del Cementiri d'Alcoi

Presentació del XXXI CROSS CIUTAT D'ALCOI

El ple de l'Ajuntament d'Alcoi aprova per unanimitat el protocol perquè la ciutat siga entitat col·laboradora de Districte Digital

El Ple acorda la permuta de l’edifici de la placeta de la Mare de Déu per tres immobles de la Generalitat

Un miler de persones participaran en la Cavalcada dels Reis Mags


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.