L' Ajuntament d'Alcoi s'adhereix al programa jove oportunitat (JOOP)22-12-2017   |  Visitas:181

L’AJUNTAMENT D’ALCOI S’ADHEREIX AL PROGRAMA JOVE OPORTUNITAT (JOOP)
SÓN TALLERS D'ASSESSORAMENT I MOTIVACIÓ PER A JÓVENS AMB BAIX NIVELL DE FORMACIÓ QUE HAN ABANDONAT ELS ESTUDIS
L’Ajuntament d’Alcoi ja ha sol•licitat la seua adhesió al programa Jove Oportunitat, JOOP, de la Generalitat Valenciana en la seua segona edició. Aquesta és una iniciativa pilot promoguda des de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) l'objecte del qual és la realització d'accions d'orientació -coaching- per a joves entre 16 i 21 anys que abandonen els estudis sense haver aconseguit ni una titulació de Batxillerat ni completar un Cicle Formatiu (FP) de Grau Mitjà.
La regidora de Joventut, María Baca, explica que: «Es tracta d'actuar sobre el col•lectiu juvenil que hi ha darrere de les estadístiques de fracàs escolar i Abandó Educatiu Primerenc (AET)».
«Enfront d'altres programes que actuen sobre joves de baix nivell de formació que ni estudien ni treballen, el programa JOOP es diferencia de la resta en què treballa sobre l'ACTITUD del jove, recolzant-lo en la construcció d'un projecte de vida integral en què es definisquen metes», ha ressaltat la regidora.
"Els tallers seran finançats pel Fons Social Europeu-Iniciativa d'Ocupació Juvenil i comptaran amb professionals de la pedagogia i monitors experimentats en el coaching de joves.
En Alcoi, en aquests moments s’estan fent les valoracions de possibles alumnes entre instituts, serveis socials i educadora de joventut.
En els tallers JOOP, joves amb molt baix nivell de formació i sense ocupació, tal vegada desmotivats i sense una idea clara de com poden eixir de la seua situació, rebran assessorament i orientació (coaching) en grup i també de manera individualitzada per a donar un gir radical a la seua forma d'enfrontar-se a la realitat personal, social i laboral. Participaran entre 12 i 15 joves de la ciutat que hauran d'estar inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
Des d'un enfocament integral, cada jove participant reflexionarà sobre el seu projecte de vida per a definir a continuació el seu projecte professional, que es concretarà en un itinerari personalitzat, a seguir des de l'endemà del seu pas pel taller.
Després del pas pel taller, l'IVAJ expedirà un certificat d'assistència. Però els tallers JOOP són educació no formal i no un curs de qualificació professional, per la qual cosa no hi ha ni assignatures ni exàmens ni llibres i el que es busca és que cada participant descobrisca el camí per a millorar la seua qualificació i les seues expectatives de trobar ocupació de qualitat i sostenible en el temps.
Cada jove visitarà unes quantes empreses d'acollida en estades molt breus convivint amb professionals de sectors (famílies professionals) distints.
L'objectiu és que cada jove adquirisca una visió global del mercat laboral, des d'on puga realitzar, de manera fundada, l'opció personal per una via professional o una altra. Aquesta opció pot confirmar idees prèvies... però també és possible que siga el resultat del descobriment d'una nova passió per una professió en què mai abans s'havia pensat.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

El Campus d'Alcoi de la UA obrirà amb 60 places de Mestre d'Infantil a la Cambra de Comerç el pròxim curs

Actos del Día del Alardo de las fiestas de Alcoi - Día 24 d´abril

A partir d'agost no es pagarà per aparcar als carrers d'Alcoi

Cumbre rotaria en Alcoy para el inicio oficial del Rotary Club Alcoy Font Roja

L’auditori Armando Blanquer acollirà el 16 de juny un show freestyle de rap

XIII edició del Festival Intercomunitari de Música en l’ESO (FIMESO)

El diumenge 10 de juny tindrà lloc la tradicional cursa '10K Alcoi Via Verda'

Más de un millar de personas participaron en la conclusión del Deporte Adaptado de los Juegos Deportivos de la CV

Els treballs d’adequació de l’àrea infantil ubicada al parc de Batoi han finalitzat


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en