Les arts escèniques dels escolars alcoians tornaran a tindre una Mostra pròpia06-04-2018   |  Visitas:153

Després de l’èxit de la Mostra de Teatre Escolar en la seua primera edició que va tindre lloc l’any passat, aquest any es tornarà a repetir. Les arts escèniques dels escolars alcoians tornaran a tindre una Mostra pròpia, i en ella, es posaran en escena un total de 18 obres de teatre de 15 centres educatius. La iniciativa impulsada per les Regidories d’Educació i Cultura, se celebrarà del 16 al 19 d’abril, amb la intenció de crear pedrera d’actors i públic, i consolidar la gran importància que les arts escèniques tenen en la nostra ciutat.
Per centres, el col•legi Salesianos San Vicente Ferrer és el que més obres presenta, en total de 3, tal i com ja va fer l’any passat. El Col•legi José Arnauda durà endavant 2 obres, i la resta de centres que repeteixen són: l’Escola Municipal de Teatre, CEIP Miguel Hernández, CEIP Sant Vicent, IES Andreu Sempere, Sagrada Familia, Salesianos J XXIII, Romeral, Sant Roc i Horta Major amb una obra per centre. A més, s’incorpora, CIP FP Batoi, CPEE Tomás Llácer, La Presentación i IES Pare Vitòria.
Les obres que es posaran en escena pel matí per al públic escolar i per la vesprada, per al públic en general, amb una duració mínima de 15 minuts i màxima de 40. Les actuacions tindran lloc en el teatre Principal, Centre Cultural Mario Silvestre i el Teatre Salesià que s’incorpora a la mostra degut al augment d’obres i de centres.
El dia 20 d’abril està previst un acte de clausura al teatre Calderón, a les 19 hores «Teloncillo Teatre» representarà «Caperucita. Lo que nunca se contó», un obra per a tota la família que ha guanyat el «VI Certámen Barroco infantil, del 40 Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro 2017» també «Premio FETEN 2017» al millor text, i un espectacle recomanat per la «Red Española de Teatros». Malgrat no ser un concurs si que existirà un jurat format per professors i professionals del teatre que realitzaran una valoració de les obres. Des de l’organització s’assegura que totes elles rebran un premi/reconeixement.
Raül Llopis, edil de cultura indica que : «L’objectiu de l’Ajuntament d’Alcoi, com a ciutat bressol de les arts escèniques, és apropar aquest art a la majoria de la població. La Mostra Escolar és, sens dubte, una aposta importantíssima per aconseguir que, des de menuts, els alcoians gaudisquen del teatre tant des de l’escenari com des del pati de butaques, veient als seus propis companys. Hem incorporat un nou escenari, el Teatre dels Salessians degut a l’augment d’obres i de centres per a poder tindre totes les representacions en una setmana».
Per la seua banda, Alberto Belda, regidor delegat d’educació, destaca l’alta participació de la segona edició del certamen: «Volem agrair als centres l’esforç per participar d’aquesta festa del teatre des de l’escola. La resposta ha sigut més nombrosa encara que l’any passat, que ja va ser un èxit, en la que alguns centres no els va donar temps a preparar una proposta. Sense ells aquesta iniciativa no seria possible».

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

El Campus d'Alcoi de la UA obrirà amb 60 places de Mestre d'Infantil a la Cambra de Comerç el pròxim curs

Actos del Día del Alardo de las fiestas de Alcoi - Día 24 d´abril

A partir d'agost no es pagarà per aparcar als carrers d'Alcoi

Cumbre rotaria en Alcoy para el inicio oficial del Rotary Club Alcoy Font Roja

L’auditori Armando Blanquer acollirà el 16 de juny un show freestyle de rap

XIII edició del Festival Intercomunitari de Música en l’ESO (FIMESO)

El diumenge 10 de juny tindrà lloc la tradicional cursa '10K Alcoi Via Verda'

Más de un millar de personas participaron en la conclusión del Deporte Adaptado de los Juegos Deportivos de la CV

Els treballs d’adequació de l’àrea infantil ubicada al parc de Batoi han finalitzat


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en