Ms d11.000 estudiants comencen el curs el dilluns, el ms difcil


  04-09-2020 | Alcoi   |  Visitas:224
Actualitat

Alcoi

En Alcoi hi ha hagut una contractaci extraordinria de 40 professionals docents, 34 per part de Conselleria i 6 per part de lAjuntament. La Generalitat ha atorgat 221.434 euros als centres educatius de la ciutat en una dotaci extraordinria per a les despeses de funcionament per la Covid 19. Els centres educatius sn els espais ms segurs per a xiquets i xiquetes.3. Les nostres aules sn ms segures que qualsevol altre espai de sociabilitzaci.

Aquest dilluns comena el curs escolar marcat per la Covid 19. Cal indicar que la Conselleria dEducaci va enviar als centres educatius durant el mes de juliol el protocol a aplicar. Tots els centres han treballat i han adaptat les aules i lespai per reduir la rtio i augmentar lespai entre lalumnat. Per poder dur endavant aquestes actuacions i poder adaptar els centres portant a terme les obres necessries des de la Generalitat shan destinat 221.434 euros per als centres educatius dAlcoi tant pblics com concertats. A ms, hi ha una dotaci extraordinria de personal docent per Covid 19, en concret 34 a la nostra ciutat. Es refereix a la contractaci extraordinria per Covid-19 de mestres i professors per a centres pblics i privats de totes les tipologies.

A ms de complir amb la normativa de la Generalitat, alguns centres han creat un protocol dentrada, especialment els centres que tenen un major nombre dalumnat sn els qui durant a terme la diversificaci en lentrada, tant per etapes com per horaris. s a dir, segons el cicle educatiu entraran i eixiran per diverses portes i tamb entraran i eixiran en horaris esglaonats, daquesta manera pretenen evitar massificacions.

Cal remarcar que des de la regidoria dEducaci sha oferit als Centres Educatius diversos espais pblics, tant a laire lliure com espais tancats. Als centres que han demanat poder estar en els espais a laire lliure com parcs o placetes, sels donar el perms corresponent sense cap problema. Cap centre ha sollicitat els espais tancats, ja que han pogut adaptar les classes grcies a la dotaci econmica de Conselleria. Si al llarg del curs fera falta, satendran les necessitats dels centres.

s competncia municipal la neteja dels collegis pblics. En aquest aspecte, sincrementa la neteja per a fer-la ms intensiva, hi haur ms gent a les hores centrals del dia per actuar en les zones comunes i de major afluncia. A suposar un increment econmic del qual socupar la regidoria dEducaci per donar suport als centres educatius.
Pel que respecta a les Escoletes on s competncia municipal tant la neteja com les installacions i la contractaci de personal. Shan adequat les installacions per a poder atendre als grups bombolla que shan fet, que seran molt reduts amb professorat estable i sense mesclar-se amb la resta ni tan sols en els espais comuns. A ms sha reforat la neteja i shan contractat a 6 persones.

Lajuntament tamb ha sollicitat una dotaci extraordinria per a lorganitzaci dactivitats extraescolars de 87.882 euros a la Conselleria dEducaci. Aquesta quantitat correspon a la quantitat mxima assignada a cada ajuntament per a lorganitzaci dactivitats de suport educatiu i altres activitats extraescolars, culturals i esportives dirigides a lalumnat de 3 a 18 anys per a fomentar la igualtat doportunitats entre totes les xiquetes i xiquets que shan vist afectats per la pandmia. Limport definitiu pot variar en funci de les sollicituds i de les despeses reals de les activitats realitzades per cada ajuntament. Des de la regidoria sha preparat un pla dactivitats de refor educatiu per aquelles persones que ms ho necessiten i econmicament no poden accedir, per no deixar enrere ning. Hi haur un treball coordinat entre els equips directius, professorat, departaments dorientaci i serveis socials de lajuntament que el que faran ser determinat quines persones seran les que accediran a aquest programa de refor educatiu. A banda tamb prepararan una bateria dactivitats extraescolars de carcter esportiu, cultural i doci que es duran a terme o b en espais municipals o en els mateixos patis dels centres educatius pblics i que seran obertes a tota la ciutadania dels diferents barris.

OBRES EDIFICANT
Les obres dins del Pla Edificant segueixen en marxa. Pel que respecta a El Romeral, sha acabat la Sala de Mestres i ara se centraran en la calefacci i la coberta de la pista, acabant prximament. En Sant Vicent aquesta setmana installaran les finestres i daquesta manera acabaran amb les actuacions i en Horta Major tamb sest ultimant el canvi de calefacci.

Les actuacions estaran acabades prximament i no afectaran la realitzaci de les classes.

El Pla Edificant continua desenvolupant-se a Alcoi, donant resposta a les necessitats que els mateixos centres educatius van plantejar i van ser aprovades per la Conselleria dEducaci en el seu moment. Cal recordar que el pla Edificant est subvencionat per la Conselleria, i executat per lAjuntament dAlcoi, i que suposar una inversi total de ms de 12 milions deuros a la nostra ciutat.

TRANSPORT

Quant al transport als centres educatius cal indicar que per a poder complir amb les condicions daforament marcades per l'excepcionalitat sanitria a causa de la Covid 19 se suprimir la lnia especfica que anava a lIES Pare Vitria. En el seu lloc es duplicar la lnia dautobusos urbans en lhorari daccs el que possibilitar a lalumnat poder assistir amb el transport pblic.
Recordem que des del Ministeri dEducaci la recomanaci s anar als centres educatius a peu o en bicicleta, per facilitat aquesta tasca des de lajuntament shan installat aparcabicis en els centres educatius que ho han demanat i es far en tots els que ho solliciten.

IMPORTNCIA DE LA PRESENCIALITAT
Lalcalde ressalta que Lensenyament en lnia mai no podr substituir lensenyament presencial, sobretot en alumnat dInfantil, Primria i primers cursos de lESO. Per aix noms cal fer-ne s quan siga imprescindible en casos de confinament daules o centres. Des de la Generalitat i lAjuntament treballem amb lobjectiu de democratitzar leducaci ats que cada casa t les seues caracterstiques socials, econmiques, digitals i culturals. Daltra banda, els centres educatius no sols sn llocs deducaci sin tamb ho sn de socialitzaci. En aquest sentit, hem desforar-nos per garantir la mxima presencialitat possible per reduir la bretxa educativa que es generaria a causa de laugment de les desigualtats.

S'ha de destacar que la nostra Comunitat est treballant des de juny per a la tornada a les aules. Abans dagost els centres educatius valencians ja tenien les instruccions dinici de curs, els plans de contingncia i els protocols sanitaris autonmic i estatal per proposar la reorganitzaci dels grups en funci dels seus espais. Aix, van poder traslladar a la Conselleria dEducaci les seues necessitats de docents i monitors de menjador extra. La primera setmana d'agost ja es va produir l'adjudicaci de totes les places de professorat, 4.374 professors ms, en tota la Comunitat, 34 dells a Alcoi. Els centres educatius de la nostra ciutat disposen des de fa setmanes d'un protocol sanitari de retorn segur a les aules que s flexible i adaptable a diversos escenaris que es puguen donar al llarg del curs a causa de la pandmia, explica lalcalde dAlcoi, Toni Francs.

s important destacar el gran treball que han fet els Centres Educatius dAlcoi, tots ells han fet els deures b i a temps per poder comenar el curs amb les mximes garanties possibles dins de la situaci en la qual ens trobem, vull donar-los lenhorabona, indica, Francs.

CONSELL ESCOLAR
Aquesta setmana lalcalde dAlcoi es va reunir amb el Consell Escolar Municipal per coordinar linici del curs.

Alcoi ha demostrat des de linici de la pandmia la responsabilitat dels alcoians i alcoianes per complir amb totes les mesures de prevenci i ara davant del repte de linici del curs hem de seguir. Hem fet els deures per planificar un curs amb seguretat, conclou, lalcalde dAlcoi, Toni Francs.

XIFRES DE LALUMNAT

Escoletes

300

TOTAL INFANTIL (2-5 ANYS)

1488

TOTAL PRIMARIA

3579

TOTAL SECUNDARIA

2764

TOTAL BATXILLER

761

TOTAL CICLES

2583Total: 11.475


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Hablamos con Orfeo Soler: artista, pintor, escultor y dibujante

Alicante Interior muestra su hoja de ruta basada en el touring, el oleoturismo y las rutas a caballo

Fira del Llibre en Valenci 2020

La Guardia Civil investiga en Alcoy a un hombre por un presunto delito contra la flora, fauna y animales domsticos

Francisco Valor Llorens, Director del Pasodoble "Petrel", nuevo director de la Banda Primitiva de ALcoi

Un IVAM CADA multicolor va acollir la presentaci del cartell de l'Orgull Alcoi 2021

El Crculo Industrial incorpora a su programacin cultural el cinefrum Lumire Club

Parlem amb Quique Ruiz, portaveu del Partido Popular en Alcoi

Visitem la nova seu de l'Economato de Critas Alcoi


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.