Recomanacions per a rebaixes de l ´OMIC


  05-01-2019 | Alcoi   |  Visitas:79
Actualitat

Alcoi
• Planificar, guardar publicitat i factures, i revisar els preus, principals consells
• Les rebaixes retallen preus, mai drets
• Des de la seua liberalització en 2012, les rebaixes no tenen una data d'inici oficial

Com cada any, després del final de la campanya de Nadal, els establiments afronten la campanya de rebaixes. Encara que el Govern va liberalitzar els períodes de rebaixes en 2012, i cada vegada és més comuna veure els cartells de descomptes mesclats amb altres promocions durant qualsevol moment de l'any, els consumidors continuen marcant aquesta data en el calendari i acudeixen a les botigues a la recerca de descomptes.
Per aquest motiu, recordem els drets dels clients, i diversos consells per a aprofitar al màxim aquest període sense sobresalts:

Planifica les compres, en la mesura que siga possible. Pensar per endavant el que es comprarà i atendre les necessitats són dos consells per a evitar compres compulsives.
Coneix les condicions de l'establiment. Els comerços tenen dret a establir condicions especials per a les compres en rebaixes, però han d'indicar-se expressament i de forma visible. En cas de dubte, el més aconsellable és preguntar al responsable de l'establiment abans de comprar.

Informació de l'establiment. El període de rebaixes haurà d'estar anunciat en l'establiment en lloc visible al públic, fins i tot quan estiga tancat. També visible haurà d'estar l'anunci de pagament amb targeta, perquè pot donar-se el cas que els establiments no admeten aquest sistema de pagament. Finalment, com hem dit ja, s'ha d'informar de les condicions de canvis i devolucions, si s'ofereix aquesta possibilitat.
Revisa preus i descomptes. Els objectes rebaixats han de mostrar el seu preu original, a més d'anar acompanyat bé del nou preu rebaixat, bé del percentatge de rebaixa indicat de forma clara.

No és el mateix "rebaixa" que "saldo". La qualitat del producte, prossegueix l'OCU, no pot diferenciar-se en res de la qual tenia abans d'estar rebaixat. Els productes amb tares no són rebaixes, sinó saldos i han d'oferir-se com a tals.
Guarda els tiquets i factures. És necessari guardar els tiquets o factures simplificades de les compres, per a posteriorment reclamar un defecte, o sol•licitar un possible canvi, o devolució, si com hem dit, l'establiment els admet...

Guarda també els anuncis i fullets. A més, és recomanable conservar els fullets publicitaris en els quals aparega reflectida l'oferta sota la qual s'ha realitzat la compra, ja que l'anunciat tindrà "caràcter contractual".

Els productes comprats en rebaixes tenen garantia. El servei postvenda i l'aplicació de la garantia són iguals per a tots els béns i serveis de consum, independentment que compres el producte durant les rebaixes o fora d'aqueix període.

Defensa els teus drets també en Internet. En Internet també existeixen rebaixes i en les compres realitzades per aquesta via el client compta amb el "dret de desistiment". Un privilegi que permet al consumidor "deixar sense efecte un contracte signat a distància sense necessitat de justificar la seua decisió i sense cap penalització" en un termini de 14 dies naturals des de la recepció dels productes.

Tens dret a posar una reclamació. A més, recorda, els consumidors tenen el mateix dret a demanar un full de reclamacions (o formular-la electrònicament, o en qualsevol suport durador), o a acollir-se al sistema d'Arbitratge de Consum sempre que l'establiment estiga adherit.
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Alcoi presenta un programa pioner per a la prevenció de drogodependències en les festes

Alcoi traslada al Xicotet en el Dia de Sant Jordi

Segona Diana, Processó de la Relíquia honora Sant Jordiet i Diana del Cavallet

Final de Festa amb l’humor del Contraban, Ambaixada Mora i Cristiana i l’Aparició

Entrada mora d'Alcoi amb el Capitá moro Jorge Candela i la Favorita Tina Maza

Ix a licitació el projecte digital d’immersió per a la recreació històrica del Molinar

Dijous arriba una nova edició ampliada i amb caràcter internacional de la Trobada d´investigadors en càncer "Ciutat d´Alcoi"

Des de la seua primera edició, el Trail Solidari ha recaptat al voltant de 90.000 euros que han sigut destinats a la lluita contra el càncer

El 3 de juny arranca la Mostra d'Alcoi: repartida en quatre dies i amb clara aposta pel teatre valencià amb 13 de companyies de la Comunitat


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.