Recomanacions per a rebaixes de l ´OMIC


Comparte esta noticia en:

05-01-2019 | Alcoi   |  Visitas:58
• Planificar, guardar publicitat i factures, i revisar els preus, principals consells
• Les rebaixes retallen preus, mai drets
• Des de la seua liberalització en 2012, les rebaixes no tenen una data d'inici oficial

Com cada any, després del final de la campanya de Nadal, els establiments afronten la campanya de rebaixes. Encara que el Govern va liberalitzar els períodes de rebaixes en 2012, i cada vegada és més comuna veure els cartells de descomptes mesclats amb altres promocions durant qualsevol moment de l'any, els consumidors continuen marcant aquesta data en el calendari i acudeixen a les botigues a la recerca de descomptes.
Per aquest motiu, recordem els drets dels clients, i diversos consells per a aprofitar al màxim aquest període sense sobresalts:

Planifica les compres, en la mesura que siga possible. Pensar per endavant el que es comprarà i atendre les necessitats són dos consells per a evitar compres compulsives.
Coneix les condicions de l'establiment. Els comerços tenen dret a establir condicions especials per a les compres en rebaixes, però han d'indicar-se expressament i de forma visible. En cas de dubte, el més aconsellable és preguntar al responsable de l'establiment abans de comprar.

Informació de l'establiment. El període de rebaixes haurà d'estar anunciat en l'establiment en lloc visible al públic, fins i tot quan estiga tancat. També visible haurà d'estar l'anunci de pagament amb targeta, perquè pot donar-se el cas que els establiments no admeten aquest sistema de pagament. Finalment, com hem dit ja, s'ha d'informar de les condicions de canvis i devolucions, si s'ofereix aquesta possibilitat.
Revisa preus i descomptes. Els objectes rebaixats han de mostrar el seu preu original, a més d'anar acompanyat bé del nou preu rebaixat, bé del percentatge de rebaixa indicat de forma clara.

No és el mateix "rebaixa" que "saldo". La qualitat del producte, prossegueix l'OCU, no pot diferenciar-se en res de la qual tenia abans d'estar rebaixat. Els productes amb tares no són rebaixes, sinó saldos i han d'oferir-se com a tals.
Guarda els tiquets i factures. És necessari guardar els tiquets o factures simplificades de les compres, per a posteriorment reclamar un defecte, o sol•licitar un possible canvi, o devolució, si com hem dit, l'establiment els admet...

Guarda també els anuncis i fullets. A més, és recomanable conservar els fullets publicitaris en els quals aparega reflectida l'oferta sota la qual s'ha realitzat la compra, ja que l'anunciat tindrà "caràcter contractual".

Els productes comprats en rebaixes tenen garantia. El servei postvenda i l'aplicació de la garantia són iguals per a tots els béns i serveis de consum, independentment que compres el producte durant les rebaixes o fora d'aqueix període.

Defensa els teus drets també en Internet. En Internet també existeixen rebaixes i en les compres realitzades per aquesta via el client compta amb el "dret de desistiment". Un privilegi que permet al consumidor "deixar sense efecte un contracte signat a distància sense necessitat de justificar la seua decisió i sense cap penalització" en un termini de 14 dies naturals des de la recepció dels productes.

Tens dret a posar una reclamació. A més, recorda, els consumidors tenen el mateix dret a demanar un full de reclamacions (o formular-la electrònicament, o en qualsevol suport durador), o a acollir-se al sistema d'Arbitratge de Consum sempre que l'establiment estiga adherit.
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Aquests dies s’està construint de joc infantil inclusiu tematitzat del castell de festes de Sant Jordi, per al parc del Romeral

La Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament d’Alcoi ha programat l’activitat Bus de la Llengua dins de la campanya «SEMPRE TEUA, La teua llengua»

La Mancomunitat obri la convocatòria per a ArtNostre’19, la VI Biennal d’Arts Plàstiques

7 funcionaris prenen possessió del seu càrrec

Alcoi participa en Algesires en la reunió de les ciutats europees del «Digital Cities Challenge»

La Formación Profesional estudia estrategias de futuro para alinearse con las necesidades del mercado laboral y la digitalización de la industria

L'ajuntament premia als centres educatius que més han participat en els Pressupostos Participatius

El govern ja té redactat el projecte per reurbanitzar el carrer Sant Francesc

La Mancomunitat premia a les millors empreses i projectes emprenedors de l’Alcoià i el Comtat


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.