Actes dia 25 dabril: Salves dhonor, Missa en sufragi per tots el difunts, nous capitans i Ball de Banderes


  26-04-2019 | Banyeres   |  Visitas:667
Festes : Moros i Cristians

Banyeres

Dimecres 25 dabril, Dia del Sant Crist:

A les 8:00 h. els festers dels dos bndols es reuniran en els voltants de la Finca El Morer, on seran alats els nous Capitans i es ballaran les banderes. A continuaci, es disparar pels carrers Sant Pere, La Creu, Plaa de lAjuntament, La Malena, Sant Antoni i Sant Jordi, i sarribar a lErmita de Sant Jordi, on es disparar una salva dhonor per fil en record dels nostres avantpassats.

Es continuar fins al cementeri, on tindran lloc les tradicionals Salves
dHonor. Al voltant de les 9:30 h. se celebrar la Santa Missa en sufragi per tots els difunts. Posteriorment, els festers es dirigiran als voltants de lErmita del Sant Crist per gaudir del tradicional esmorzar.

A les 12:00 h. signaran els nous Capitans al Llibre dOr de la Confraria del Sant Crist a lErmita. Desprs, a la porta, lAl de Capitans. Els Capitans ixents imposaran les bandes als nous Capitans i baixaran disparant fins lErmita de La Malena, on tindr lloc, aproximadament a les 13:00 h., la Conversi del Moro al Cristianisme o Despojo.

Seguidament es ballar el Ball Moro per la Fil de Moros Vells. A continuaci, la Fil de Cristians i totes les altres per ordre de bndol i antiguitat, baixaran disparant fins a la Plaa Major. Els dispars siniciaran al cant del carrer LErmita amb el carrer La Malena i seguiran per Mestre Martnez, LErmita, Sant Jordi, Calvari i La Malena, fins arribar a la Plaa Major, on a les 17:00 h. seran alats els nous Capitans del Bndol Moro i a les 17:30 h., els del Bndol Cristi. Les banderes, en ambds casos, seran ballades en honor als nous Capitans. Acabat aquest acte, trasllat dels Sants Jordiets a casa dels nous Capitans.AL CAPITANS:

DESPOJO:


SALVES I MISSA:
BALL DE BANDERES:Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Notícies relacionades


Lo más visto en Banyeres

Missa en sufragi per tots els difunts 25/04/2020

Entrevista con el Jefe de Proteccin Civil de Banyeres de Mariola

S'ajornen les Festes per a 2021

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola publica una nota informativa sobre diferents aspectes en relaci amb diferents normatives

La Reliquia de Banyeres de Mariola declarada festa d'Inters Turstic Provincial

El Mercat Municipal de Banyeres de Mariola reprn la seua activitat


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.