Actes dia 25 d´abril: Salves d´honor, Missa en sufragi per tots el difunts, nous capitans i Ball de Banderes


  26-04-2019 | Banyeres   |  Visitas:314
Festes : Moros i Cristians

Banyeres

Dimecres 25 d’abril, Dia del Sant Crist:

A les 8:00 h. els festers dels dos bàndols es reuniran en els voltants de la “Finca El Morer”, on seran alçats els nous Capitans i es ballaran les banderes. A continuació, es dispararà pels carrers Sant Pere, La Creu, Plaça de l’Ajuntament, La Malena, Sant Antoni i Sant Jordi, i s’arribarà a l’Ermita de Sant Jordi, on es dispararà una salva d’honor per filà en record dels nostres avantpassats.

Es continuarà fins al cementeri, on tindran lloc les tradicionals Salves
d’Honor. Al voltant de les 9:30 h. se celebrarà la Santa Missa en sufragi per tots els difunts. Posteriorment, els festers es dirigiran als voltants de l’Ermita del Sant Crist per gaudir del tradicional esmorzar.

A les 12:00 h. signaran els nous Capitans al Llibre d’Or de la Confraria del Sant Crist a l’Ermita. Després, a la porta, l’Alçà de Capitans. Els Capitans ixents imposaran les bandes als nous Capitans i baixaran disparant fins l’Ermita de La Malena, on tindrà lloc, aproximadament a les 13:00 h., la Conversió del Moro al Cristianisme o “Despojo”.

Seguidament es ballarà el “Ball Moro” per la Filà de Moros Vells. A continuació, la Filà de Cristians i totes les altres per ordre de bàndol i antiguitat, baixaran disparant fins a la Plaça Major. Els dispars s’iniciaran al cantó del carrer L’Ermita amb el carrer La Malena i seguiran per Mestre Martínez, L’Ermita, Sant Jordi, Calvari i La Malena, fins arribar a la Plaça Major, on a les 17:00 h. seran alçats els nous Capitans del Bàndol Moro i a les 17:30 h., els del Bàndol Cristià. Les banderes, en ambdós casos, seran ballades en honor als nous Capitans. Acabat aquest acte, trasllat dels Sants Jordiets a casa dels nous Capitans.ALÇÀ CAPITANS:

DESPOJO:


SALVES I MISSA:
BALL DE BANDERES:Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Notícies relacionades


Lo más visto en Banyeres

Entrevista a la Comissió de Festes de la Malena

Parlem amb l´Agrupació Musical "La Nova"

Una Nit a l'Òpera

Parlem amb l'Alcalde i amb la Reigdora de Festes de Banyeres de Mariola sobre les festes de la Malena

Un paseig amb l'alcalde de Banyeres de Mariola, Josep Sempere i Castelló

XXXV Festival de Bandes de la Malena

Concert estiu "Hispania" de l ´Agrupació Musical La Nova

Parlem amb la Societat Musical de Banyeres de Mariola

Sopar a la Fresca, Fira tradicional i mercat medieval de Santa Maria Magdalena; i Concert de música tradicional de la colla de dolçaines i tabals El Braçal


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.