Actes dia 25 d´abril: Salves d´honor, Missa en sufragi per tots el difunts, nous capitans i Ball de Banderes


  26-04-2019 | Banyeres   |  Visitas:224
Festes : Moros i Cristians

Banyeres

Dimecres 25 d’abril, Dia del Sant Crist:

A les 8:00 h. els festers dels dos bàndols es reuniran en els voltants de la “Finca El Morer”, on seran alçats els nous Capitans i es ballaran les banderes. A continuació, es dispararà pels carrers Sant Pere, La Creu, Plaça de l’Ajuntament, La Malena, Sant Antoni i Sant Jordi, i s’arribarà a l’Ermita de Sant Jordi, on es dispararà una salva d’honor per filà en record dels nostres avantpassats.

Es continuarà fins al cementeri, on tindran lloc les tradicionals Salves
d’Honor. Al voltant de les 9:30 h. se celebrarà la Santa Missa en sufragi per tots els difunts. Posteriorment, els festers es dirigiran als voltants de l’Ermita del Sant Crist per gaudir del tradicional esmorzar.

A les 12:00 h. signaran els nous Capitans al Llibre d’Or de la Confraria del Sant Crist a l’Ermita. Després, a la porta, l’Alçà de Capitans. Els Capitans ixents imposaran les bandes als nous Capitans i baixaran disparant fins l’Ermita de La Malena, on tindrà lloc, aproximadament a les 13:00 h., la Conversió del Moro al Cristianisme o “Despojo”.

Seguidament es ballarà el “Ball Moro” per la Filà de Moros Vells. A continuació, la Filà de Cristians i totes les altres per ordre de bàndol i antiguitat, baixaran disparant fins a la Plaça Major. Els dispars s’iniciaran al cantó del carrer L’Ermita amb el carrer La Malena i seguiran per Mestre Martínez, L’Ermita, Sant Jordi, Calvari i La Malena, fins arribar a la Plaça Major, on a les 17:00 h. seran alçats els nous Capitans del Bàndol Moro i a les 17:30 h., els del Bàndol Cristià. Les banderes, en ambdós casos, seran ballades en honor als nous Capitans. Acabat aquest acte, trasllat dels Sants Jordiets a casa dels nous Capitans.ALÇÀ CAPITANS:

DESPOJO:


SALVES I MISSA:
BALL DE BANDERES:Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Notícies relacionades


Lo más visto en Banyeres

Actes dimarts 23 d’abril, Dia del Patró Sant Jordi

Banyeres de Mariola celebra la seua Entrada

PREVISIÓ ACTES DIA 22: L´acte de l´Entrada queda ajornat per al dimecres 24 a les 19.30 h

L´Ofrenda de Flors i el Res de l´Àngelus s´han portat a terme dins del temple parroquial

Actes dia 24 d´abril: Ball Banderes, Guerreta, Ambaixada Mora, Guerreta i Ambaixada Cristiana i Ambaixada Humorística

Actes dia 25 d´abril: Salves d´honor, Missa en sufragi per tots el difunts, nous capitans i Ball de Banderes

El trasllat de Sant Jordi marca la fi de les festes 2019 a Banyeres de Mariola


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.