El 24 de febrer s'inicia una nova etapa al Museu Valenci脿 del Paper


  21-02-2019 | Banyeres   |  Visitas:277
Actualitat

Banyeres

El proper dia 24 de febrer, despr茅s d聮un any tancat per remodelaci贸, obri de nou les portes el Museu Valenci脿 del Paper. Un museu modern, concorde amb els dissenys museogr脿fics que es realitzen actualment.

Fent una passejada per la planta baixa podrem descobrir, d聮una manera molt visual i did脿ctica, aspectes com la gran import脿ncia que t茅 el riu Vinalop贸 per a l聮establiment dels molins paperers, la invenci贸 del paper a Xina i la seua hist貌ria fins arribar a X脿tiva, Alcoi i la nostra zona, a m茅s d聮un espai reservat per a fer projeccions.

Abans de descobrir la primera planta i entrar de ple en la fabricaci贸 del paper a la nostra zona, trobarem un petit espai reservat al propi edifici de Vil路la Rosario. Un edifici singular i ben caracter铆stic de la poblaci贸. Podrem fer un rep脿s per la seua hist貌ria i descobrir trets de gran import脿ncia que eren completament desconeguts fins al moment.

A la primera planta ens endinsarem en la fabricaci贸 del paper tradicional i com aquesta t猫cnica ha evolucionat amb els anys. A m茅s, trobarem la hist貌ria dels diferents molins paperers establits a Banyeres de Mariola, les caracter铆stiques m茅s destacables de cadascun d聮ells i les corresponents produccions m茅s notables. No nom茅s coneixerem els aspectes t猫cnics d聮aquestes f脿briques sin贸 tamb茅 l聮aspecte m茅s social dels treballadors: quines feines es realitzaven i qui s聮encarregava d聮elles; la divisi贸 del treball per sexes i edats; les condicions de treball i els salaris dels treballadors.

Tamb茅 trobarem una zona dedicada als diferents tipus de papers existents, als fabricants de Banyeres i l聮evoluci贸 de la producci贸 fins el segle XX, on el paper d聮estrassa per a embalar i fabricar bosses de paper cobren un protagonisme especial. Per acabar la visita d聮aquesta sala trobarem una zona dedicada a les diferents marques de paper de fumar i a la publicitat emprada al llarg dels anys. No pod铆em oblidar dedicar un espai al Concurs de vestits de paper i a la seua evoluci贸.

La visita finalitza a la planta baixa a una sala on podrem entendre el funcionament dels tallers d聮impressi贸 que hi havia a Banyeres de Mariola.

En definitiva, la remodelaci贸 comporta la creaci贸 d聮un nou espai per a con猫ixer la hist貌ria del paper. Un museu did脿ctic i pensat per a aprendre d聮una forma diferent, on les noves tecnologies estan presents d聮una manera destacable. Un museu on els visitants podran veure, tocar i tindre una experi猫ncia completa. No dubteu en vindre a descobrir-ho el dia 24 de febrer, a les 11:30 h.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Banyeres

El programa "La Br煤ixola" ens convida a visitar el Castell de Banyeres de Mariola i con茅ixer la seua hist貌ria

La localitat de Banyeres de Mariola celebra el 9 d'Octubre amb Danses Populars

"Culler脿 y Arrere", hoy cocinamos una Potaje de Garbanzos y un Brazo de Gitano salado

"Culler脿 y Arrere", hoy cocinamos una Coca Salada

"Culler脿 i Arrere", hui cuinem un Arr貌s Murci脿 i Floricol Esparrag脿

El Cup贸n de viernes reparte 50.000 euros en Banyeres de Mariola


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.