Informaci des de lAjuntament de Banyeres de Mariola de novetats, i altres informacions, vinculades a lestat dalarma pel COVID-19


  25-03-2020 | Banyeres   |  Visitas:208
CORONAVIRUS

Banyeres

A continuaci, sinforma des de lAjuntament de les segents novetats, i altres informacions, vinculades a lestat dalarma pel COVID-19:

ESPAI WEB

La Generalitat Valenciana ha centralitzat tot el referent al coronavirus en un espai web: infocoronavirus.gva.es.

Entre altres, all es poden trobar notcies, consells, recomanacions i instruccions, en 3 grans blocs: 1r, dirigit a persones malaltes, familiars o de risc; 2n, dirigit a la poblaci general (en allament), gent major o amb ansietat produda per la situaci; i, 3r, dirigit a empreses, autnoms o persones que fan teletreball. A ms, tamb trobars el telfon 900 300 555 (per a gent con smptomes) i la possibilitat de fer un autotest.

EDIFICIS I INSTALLACIONS MUNICIPALS

Estaran totes tancades. Sense atenci presencial al pblic. Recorden que lAjuntament de Banyeres de Mariola continua atenent el venat a travs del correu habilitat ( banyerescovid@portademariola.com ) o per telfon en els nmeros 966564315 i 966567475 (de 9.00 a 14.00 h). A ms, tota la informaci (en les dues llenges) a www.portademariola.com o a lApp municipal.

RESIDUS I HIGIENE VIRIA

Lecoparc mbil (ubicat els dimecres al mercat) no estar disponible. Lecoparc fix noms atendr a professionals.
Per als residus en les vivendes de les persones malaltes confirmades o amb smptomes, cal seguir els segents passos: https://www.portademariola.com//WhatsApp-Image-2020-03-24-

Sestan fent treballs de desinfecci viria, sempre que la climatologia ho permet. Estan apareixent als carrers i places, molts excrements de mascotes. s obligaci moral i cvica de la persona propietria de la mascota RECOLLIR ELS EXCREMENTS. Malgrat no poder circular pels carrers amb normalitat, hem de mantindrels nets.

ACTIVITAT LABORAL I FESTES

En el dia de hui shan signat els segents Decrets:

OBRES I INSTALLACIONS, en el terme de Banyeres de Mariola, durant lestat dalarma:
a) Queden suspeses les obres pbliques (excepte les justificades per seguretat, emergncia sanitria o atenci a necessitats).
b) Suspensi dels terminis dexecuci de les obres de promoci privada en llicncies municipals.
c) PROHIBICI de lexecuci dobres, installacions i construccions, sempre i quan no es puguen garantir les mesures aprovades per les autoritats sanitries de prevenci i protecci contra el COVID-19, aix com els requeriments del RD 463/2020.

DIES FESTIUS: Se suspenen oficialment els dies 22 i 23 dabril com a festius locals, quedant ajornats a una nova data, la qual es consensuar entre els mons festers, industrials, social i religis.

DEFUNCIONS

Durant lestat dalarma, segons la Resoluci de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pblica, de 20 de mar de 2020, les persones difuntes per coronavirus seran traslladades immediatament al cementeri, realitzant-se el soterrament el ms prompte possible. Segons la Resoluci de la mateixa Conselleria, de 12 de mar, en les defuncions anteriors, es prohibeixen els vetlatoris, en installacions pbliques i privades.

Per ltim, lOrdre SND/272/2020, de 21 de mar del Ministeri de Sanitat, marca que, en cas de defunci (independentment de la causa, a excepci de mort violenta), es permetr el soterrament, la incineraci o la donaci drgans abans de complir les 24h des de la defunci, per poder complir amb la immediatesa del soterrament.

DONACIONS I VOLUNTARIAT

Algunes empreses de la poblaci han fet manifest el seu desig de collaborar amb materials per a la confecci de mascaretes. Aix mateix, un grup de persones voluntries ja est coordinant-se per a la seua costura.

Si alguna altra empresa est disposada a aportar qualsevol material (fil, gomes, bosses de plstic per a les mascaretes, tall de tela...) per a aquest grup voluntari de costura, o material ja confeccionat, pot enviar un missatge de whatsApp (no telefonades) al 626 13 72 34, indicant nom complet, adrea (carrer i nmero), telfon de contacte i tipus de material a donar. Els whatsApps shauran denviar de 8.00 h a 12.00 h, del dimecres 25 de mar. Al llarg del dia rebran una contestaci indicant les pautes a seguir.

Per altra banda cal informar que les mascaretes resultants no comptaran amb cap registre sanitari ni homologaci i, per tant, no tindran destinaci sanitria (ni hospital, ni centre de salut...), per es repartiran entre la poblaci que les vullga acceptar. Des de lAjuntament agram el gest solidari de totes les persones implicades, tant empreses com voluntariat.

ALTRES

XARXES SOCIALS I INTERNET: Es prega a la poblaci que utilitzen els mitjans establerts en lapartat Edificis i installacions municipals per aclarir dubtes i suggeriments (per telfon o correu electrnic) i rebran contestaci. Emetre informacions falses per les xarxes s un fet denunciable. Publicar supsits o falses alarmes crea en part de la poblaci nerviosisme i histria. Des de lAjuntament demanem que es mantinga la calma i recomanem ls de missatges positius que ajuden al poble a portar aquesta situaci el millor possible.

Feu les eixides mnimes i sempre per motius de primera necessitat (alimentaci, farmcia, faena). Extremeu la higiene (sobretot de mans). Mantingueu distncies. I, molt important, quedeu-vos a casa.

Sn moltes les persones professionals que, des dels seus llocs de treball, estan fent un gran esfor per traure endavant la situaci provocada per la pandmia del coronavirus. Lesfor de la poblaci, de cadascun/a de nosaltres, sha de centrar en no eixir al carrer, no tindre contacte social i quedar-se a casa. Cada dia que passa s crucial, decisiu, molt important, i no podem baixar la gurdia. Un dia a casa sn molts contagis evitats (el teu, el de la teua famlia, el del teu venat...). Junts podrem. Grcies per tot lesfor que esteu fent. Tot anir b. Molts nims.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Banyeres

Firma en el llibre d'Or de la Confraria per D. Ramn Mic Colomer

Conocemos La Frutera Serra Mariola Gourmet

Programa especial "Da a da Fresh" des de Banyeres de Mariola

Missa solemne en honor al patr en el temple parroquial en homenatge a la Relquia de Sant Jordi 06/09/2020


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.