Programa d'actes de les pròximes Festes de Moros i Cristians en honor de Sant Jordi07-02-2018   |  Visitas:550

Banyeres de Mariola, del 22 al 25 d’abril de 2018 celebra les Festes de Moros i Cristians en honor de Sant Jordi, els oferim a continuació el programa d’actes amb totes les activitats i actes.

Lliurament de premis dels concursos de Dibuix i Redacció:
Diumenge 4 de març, a les 18:00 h. al Teatre Principal, lliurament dels premis dels concursos escolars de Dibuix i Redacció, amb l’actuació d’un espectacle infantil.

Presentació del Programa i del Cartell de Festes:
Diumenge 11 de març, a les 18:00 h. al Teatre Principal, presentació del programa i del cartell de festes, amb l’actuació de l’Agrupació nMusical “La Nova”.

Entraetes:
Març, Dissabte 10, 20:00 h. Moros Vells. Dissabte 17, 19:00 h. Moros Nous, i a continuació Maseros. Dissabte 24, 19:00 h. Estudiants.
Abril, Dia 1, Diumenge de Glòria, 12:00 h. Contrabandistes, i a les 20:00 h. Marrocs.
Dissabte 7, 19:00 h. Califes, i a continuació Cristians. Dissabte 14, 19:00 h. Pirates, i a continuació Jordians.

Diumenge de Glòria:
Diumenge 1 d’abril, a les 9:00 h. Plantà de la Bandera. La Filà de Moros Vells plantarà la seua bandera al castell, la Filà de Cristians al Sant Crist, la Filà de Maseros al seu recinte del Sant Crist, al Morer la Filà de Contrabandistes i la resta de filaes ho farà als seus respectius masets. La Confraria de Sant Jordi hissarà els banderins de les deu filaes al’Ermita del Patró. A continuació cada filà celebrarà el tradicional esmorzar de coques.

Exaltació de Capitans, Bandereres i Pregó de Festes:
Dilluns 2 d’abril, a les 12:00 h. al Teatre Principal, Exaltació de Capitans i Bandereres, i Pregó de Festes a càrrec de Emilio Doménech Valor, amb l’actuació de la Societat Musical Banyeres de Mariola.

Trasllat del Patró Sant Jordi:
Dissabte 21 d’abril, a les 19:00 h. trasllat de la imatge del Patró Sant Jordi des de la seua ermita al temple parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia, seguint els carrers Sant Jordi, Plaça Major, carrer Major, Felip IV, Sant Jaume, Àngel Torró i Plaça Major, acompanyat per les banderes de totes les filaes, els Capitans, les Bandereres, els Presidents, la Comissió de Festes de Sant Jordi, la Confraria de Sant Jordi, els festers, les autoritats i el poble. A l’eixida del Sant es dispararan 21 salves en el seu honor.

Diumenge 22 d’abril, Dia de l’Entrada:

A la 1 de la matinada hi haurà un volteig general de campanes per anunciar al veïnat el començament de les festes.
A les 10:30 h. es concentraran a la Plaça d’Els Plàtans de totes les filaes amb les seues respectives bandes de música, per iniciar l’Ofrena de flors a Sant Jordi. Obrirà l’acte la Societat Musical Banyeres de Mariola. Seguidament desfilaran les
filaes del Bàndol Cristià, l’Agrupació Musical “La Nova” i les filaes del Bàndol Moro. Finalment, la Filà de Maseros tancarà l’acte de l’Ofrena.
A les 12:00 h. Després de resar l’Àngelus, volteig general de campanes, interpretació de l’Himno Nacional per l’Agrupació Musical “La Nova”, seguit d’una mascletà
que es dispararà des del pati de la Casa Abadia.
A continuació s’interpretarà l’Himne de la Comunitat Valenciana i mentrestant, al castell, serà hissada la Senyera.
Després s’interpretarà l’Himne a la Festa i començarà el XXVII Concurs d’Interpretació de Bandes Godofredo Garrigues, on cadascuna de les bandes de música de les filaes interpretarà un pasdoble. El lliurament de premis tindrà lloc al castell de fusta al finalitzar el concurs. A les 17:00 h. Totes les filaes i les bandes de música, es reuniran a la Torre de la Font Bona i al carrer del Llavadoret, per iniciar l’Entrada, que recorrerà els carrers Font Bona, avinguda Gregorio Molina, Plaça d’Els Plàtans, avinguda dels Furs, La Creu i Plaça de l’Ajuntament.
Aquesta finalitzarà a la Plaça Major, on es presentaran armes a la imatge
de Sant Jordi, ubicada a la façana del temple parroquial.
A les 00:00 h. el Bàndol Cristià iniciarà el recorregut de la Retreta, i a les 0:30 h. ho farà el Bàndol Moro. Transcorrerà per la Plaça Major i els carrers Major, Felip IV, Nou, Misericòrdia, Sant Miquel, Mestre Serrano, Nou, Sant Francesc, Mare
de Déu dels Desemparats, Sant Antoni, Sant Jordi, Ermita, Mestre Martínez i La Malena. Finalitzarà amb l’entrada, per bàndols, a la Plaça Major on es procedirà a la crema dels fanals.

Dilluns 23 d’abril, Dia del Patró Sant Jordi:

A les 6:00 h. des de la Plaça Major, la Filà de Moros Vells, acompanyada
de la dolçaina i el tabal, iniciarà la Despertà. Un recorregut per diversos carrers del poble que finalitzarà a la mateixa Plaça Major.
A les 7:30 h. un volteig general de campanes donarà pas a la gran Diana, amb el XLVIII concurs de Caps i Esquadres. Hi participen totes les comparses i les seues respectives bandes de música amb una única esquadra en concurs. Comença i acaba a la Plaça Major, amb els següents recorreguts que transcorren pels carrers: CRISTIANS: Major, Felip IV, Sant Jaume i Ángel Torró. ESTUDIANTS: Major, Colom, Nou, Laporta i Ángel Torró.
MASEROS: Sant Jordi, La Cava, Av. Pla Roig, Sant Jordi, Sant Antoni i La Malena.
CONTRABANDISTES: Ángel Torró, Av. Constitució,
Laporta, Sant Pere i La Creu.
JORDIANS: Colom, Nou, Sant Miquel, Laporta i Ángel Torró.
MOROS VELLS: Ángel Torró, Fra Lleonard, Av. Constitució, Laporta, Sant Pere i La Creu.
MOROS NOUS: Ángel Torró, Correus, Villena, Ruperto Chapí, Plaça Juan Bta. Domenech,
Botànic Cavanilles, Santa Llúcia, Laporta, Sant Pere i La Creu.
MARROCS: La Creu, Av. Els Furs, Plaça d’Els Plàtans, Mariola, Indústria,
València, Jaume I, Plaça d’Els Plàtans, Av. Els Furs i La Creu.
PIRATES: Ángel Torró, Beneixama, Av. Constitució, Villena, Correus, Vinalopó,
Sant Pere i La Creu.
CALIFES: La Creu, València, Jaume I, Plaça d’Els Plàtans, Av. Els Furs i La Creu.

Al finalitzar la Diana es procedirà al lliurament de premis de caps i esquadres al castell de fusta.

A les 11:00 h. es concentraran totesles filaes amb les seues banderes, els Capitans, les Bandereres, els Presidents i la Comissió de Festes a l’Ajuntament, per dirigir-se
a les 11:15 h., juntament amb la Corporació Municipal, al temple parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia, per assistir a la Solemne Missa Major. A l’eixida
de missa es dispararà una mascletà, des del pati de la Casa Abadia. A continuació, acompanyament del Predicador a la seu de la Confraria de Sant Jordi i a l’Ajuntament per part dels Capitans, Comissió de Festes, Confraria de Sant Jordi i Corporació Municipal. Després, cada filà es dirigirà a les seues respectives capitanies.

A les 17:00 h. les esquadres infantils de totes les filaes i les bandes de música participaran en la Desfilada Infantil de Caps i Esquadres, que recorrerà l’avinguda dels Furs, el carrer La Creu, la Plaça de l’Ajuntament i la Plaça Major.

A les 18:45 h. es reuniran els Capitans, les Bandereres, els Presidents, la Comissió de Festes i les Autoritats a l’Ajuntament per dirigir-se al temple parroquial de la
Mare de Déu de la Misericòrdia. A les 19:00 h. la Solemne Processó de Sant Jordi transcorrerà per la Plaça Major i els carrers Major, Laporta, Sant Pere, La Creu
i Plaça de l’Ajuntament. Finalitzarà al temple parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia. A l’entrada del Sant a la Plaça Major serà disparada una apoteosi de focs d’artifici. A l’interior del temple es cantaran els gojos al Sant mentre és entronitzada la seua imatge a l’altar. L’acte finalitzarà amb l’Himne de Sant
Jordi. A la 1:00 h. Revetlla amb l’Orquestra Euforia, al Parc Municipal de Villa Rosario.

Dimarts 24 d’abril, Dia de Moros i Cristians:

A les 6:00 h. des de la Plaça Major, la Filà de Moros Vells, acompanyada
de la dolçaina i el tabal, iniciarà la Despertà. Un recorregut per diversos carrers del poble que finalitzarà a la mateixa Plaça Major.

A les 7:30 h. la Diana entusiasmarà el poble de Banyeres de
Mariola amb la participació de totes les filaes i les bandes de música.
Comença i acaba a la Plaça Major, amb els següents recorreguts que transcorren pels carrers:

JORDIANS: Major, Felip IV, Sant Jaume i Ángel Torró.
CONTRABANDISTES: Major, Colom, Nou, Laporta i Ángel Torró.
MASEROS: Ángel Torró, Laporta, Sant Pere i La Creu.
ESTUDIANTS: Sant Jordi, La Cava, Av. Pla Roig, Sant Jordi, Sant Antoni i La Malena.
CRISTIANS: Major, Colom, Nou, Sant Miquel, Laporta i Ángel Torró.
MOROS VELLS: La Creu, València, Jaume I, Plaça d’Els Plàtans, Av. Els Furs i La Creu.
MOROS NOUS: Ángel Torró, Beneixama, Av. de la Constitució, Laporta, Sant Pere i La Creu.
MARROCS: Ángel Torró, Correus, Villena, Ruperto Chapí, Plaça Juan Bta. Domenech, Botànic Cavanilles, Santa Llúcia, Laporta, Sant Pere i La Creu.
PIRATES: Sant Jordi, La Cava, Av. Pla Roig, Sant Jordi, Sant Antoni i La Malena. CALIFES: La Creu, Av.Els Furs, Plaça d’Els Plàtans, Mariola, Indústria, València, Jaume I, Plaça d’Els Plàtans, Av. Els Furs i La Creu.

Acabada la Diana, els festers acudiran al Barranc Fondo per esmorzar amb les seues respectives filaes. A les 10:45 h. a la Serreta de la Neu, es realitzarà un Simulacre de Combat. L’iniciaran els Ambaixadors del Bàndol Cristià i del Bàndol Moro, acompanyats pels Capitans i les Bandereres de les filaes de Cristians i de Moros Vells, dels seus festers i de les seues bandes de música.

Arribats al Barranc Fondo es procedirà al Ball de Banderes.
A continuació s’iniciarà la Guerreta i el simulacre de combat d’arcabusseria.
Començarà la Filà de Jordians, seguida de les filaes del Bàndol Cristià, en ordre invers d’antiguitat (banda de música, bandera, festers i Capità) i del Bàndol Moro
encapçalat per la Filà de Moros Vells (Capità, festers, bandera i banda de música) pels carrers Conqueridor, Sant Josep, Misericòrdia, Sant Miquel, Nou, Colom, Plaça Major, Felip V, fins arribar al Monument a Sant Jordi. Tot seguit, es celebrarà al castell, a les 13:30 h., l’Ambaixada Mora.

A les 17:30 h. tindrà lloc la Guerreta d’arcabusseria des del carrer Mariola. Començarà la Filà de Califes, seguida de les filaes del Bàndol Moro, en ordre invers d’antiguitat (banda de música, bandera, festers i Capità) i del Bàndol Cristià encapçalat per la Filà de Cristians (Capità, festers, bandera i banda de música). Es seguirà el recorregut per la Plaça d’Els Plàtans, avinguda dels Furs, carrer La Creu, Plaça de l’Ajuntament, Plaça Major, carrer Felip V, fins arribar al Monument a
Sant Jordi. Tot seguit, es representarà al castell, a les 19:00 h., l’Ambaixada Cristiana. Seguidament, la Filà de Moros Vells ballarà el “Ball Moro”. A les 20:30 h. al castell de fusta situat a la Plaça Major, Ambaixada Humorística entre les filaes d’Estudiants i de Moros Nous. A continuació, la Filà de Pirates representarà
la seua Ambaixada humorística al mateix castell de fusta. A les 00:00 h. Revetlla amb l’espectacle audiovisual Carnavalia On Tour, al Parc Municipal de Villa Rosario.

Dimecres 25 d’abril, Dia del Sant Crist:

A les 8:00 h. els festers dels dos bàndols es reuniran en els voltants de la “Finca El Morer”, on seran alçats els nous Capitans i es ballaran les banderes. A continuació, es dispararà pels carrers Sant Pere, La Creu, Plaça de l’Ajuntament, La Malena, Sant Antoni i Sant Jordi, i s’arribarà a l’Ermita de Sant Jordi, on es dispararà una salva d’honor per filà en record dels nostres avantpassats.

Es continuarà fins al cementeri, on tindran lloc les tradicionals Salves
d’Honor. Al voltant de les 9:30 h. se celebrarà la Santa Missa en sufragi per tots els difunts. Posteriorment, els festers es dirigiran als voltants de l’Ermita del Sant Crist per gaudir del tradicional esmorzar.

A les 12:00 h. signaran els nous Capitans al Llibre d’Or de la Confraria del Sant Crist a l’Ermita. Després, a la porta, l’Alçà de Capitans. Els Capitans ixents imposaran les bandes als nous Capitans i baixaran disparant fins l’Ermita de La Malena, on tindrà lloc, aproximadament a les 13:00 h., la Conversió del Moro al Cristianisme o “Despojo”. Seguidament es ballarà el “Ball Moro” per la Filà de Moros Vells. A continuació, la Filà de Cristians i totes les altres per ordre de bàndol i antiguitat, baixaran disparant fins a la Plaça Major. Els dispars s’iniciaran al cantó del carrer L’Ermita amb el carrer La Malena i seguiran per Mestre Martínez, L’Ermita, Sant Jordi, Calvari i La Malena, fins arribar a la Plaça Major, on a les 17:00 h. seran alçats els nous Capitans del Bàndol Moro i a les 17:30 h., els del Bàndol Cristià. Les banderes, en ambdós casos, seran ballades en honor als nous Capitans. Acabat aquest acte, trasllat dels Sants Jordiets a casa dels nous Capitans.

Octavari del Patró Sant Jordi:
Al temple parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia es celebraran les misses amb les següents intencions:

Dijous 26 d’abril, a les 20:00 h. Cristians i Moros Vells.
Divendres 27 d’abril, a les 20:00 h. Estudiants i Moros Nous.
Dissabte 28 d’abril, a les 19:00 h. Maseros i Marrocs.
Diumenge 29 d’abril, a les 18:30 h. Contrabandistes i Pirates.
Dilluns 30 d’abril, a les 20:00 h. Jordians i Califes.
Dimarts 1 de maig, a les 20:00 h. Societat Musical Banyeres de Mariola, Agrupació Musical “La Nova”, Colla de Dolçaines i Tabals “El Braçal” i Coral Mariola.
Dimecres 2 de maig, a les 20:00 h. Difunts de Banyeres de Mariola.
Dijous 3 de maig, a les 20:00 h. Confraria de Sant Jordi.

XXXIX Jornades Musicals de l’Octavari de Sant Jordi:
Els concerts es realitzaran al temple parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia, d’acord amb el següent programa:

Dissabte 28 d’abril, a les 20:00 h. “Orquestra de La Marina Alta”. Director: Francesc Estévez. Guitarra: Miquel Pérez Perelló.

Diumenge 29 d’abril, a les 19:30 h. “The G-Brass Poject” presenta
“Four pipes / Quatre tubs”. Orgue i trompeta.

Trasllat del Patró Sant Jordi:

Dissabte 5 de maig, a les 20:00 h. Missa i trasllat en processó
de la imatge de Sant Jordi a la seua Ermita. Eixirà del temple parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia i recorrerà la Plaça Major i els carrers Àngel Torró, Sant Jaume, Felip IV i Major. Passarà novament per la Plaça Major i carrer Sant Jordi. A l’arribada del Sant a l’Ermita, es dispararà un castell de focs d’artifici.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Banyeres

Actes dilluns 23 d’abril, Dia del Patró Sant Jordi

Actes Dimecres 25 d’abril, Dia del Sant Crist

Actes del dimarts 24 d’abril, Dia de Moros i Cristians

El trasllat de Sant Jordi marca la fi de les festes 2018 a Banyeres de Mariola

L´Oratge a les Festes de Moros i Cristians de Banyeres de Mariola 2018

Trasllat del Patró Sant Jordi

Banyeres participa en la trobada «Alacant Gastronòmica»


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en