Beneixama acaba les seues Festes Patronals amb les Danses


  21-09-2019 | Beneixama   |  Visitas:1276
Festes : Moros i Cristians

Beneixama


Cada any després de les Festes de Moros i Cristians, Beneixama celebra la novena a la Divina Aurora, Patrona de Beneixama. Durant aquestos dies se celebraven danses, antigament. Ara només se celebren quatre degut que la societat ha canviat i així es facilita la participació de la gent. L’últim dia de novena, els balladors i balladores aprofiten per a mostrar la rica indumentària tradicional de Beneixama i es visten a l’antiga per a fer més lluidora aquest últim dia de danses. Malauradament, enguany amb motiu dels dies de pluja no s’han pogut realitzar com estava previst i només s’han celebrat un dia.
Les Danses conserven passades “ajotades” i són interpretades per la Societat Unió Musical “La Pau” de Beneixama. Les Danses finalitzen amb l’acceleració de la música que competeix amb els balladors i balladores per comprovar qui suporta més temps aquest ritme. En acabar, les parelles que han ballat, així com el públic assitent, ballen un pasdoble a ritme de València que es remata amb una traca.

A més a més, enguany el Festival del Grup de Danses de Beneixama celebrarà el seu festival el divendre 19, ja que la pluja va impedir fer-ho quan estava programat.

Des d’Intercomarcal no ens ho volgut perdre i els oferim aquest reportatge on vam poder parlar amb algunes persones assistents, una parella de balladors i també amb l’Alcalde i la Regidora de Festes de Beneixama.
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Beneixama

Dia de l’Arbre

Preocupació en la localitat després de 48 hores sense subministrament elèctric

Coneixem al Grup de Danses de Beneixama que enguany celebren el seu 40 Aniversari

El presidente de la Diputación de Alicante visita Beneixama


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.