Beneixama inaugura les seues Festes amb l´Àngelus i la posterior "Moguda de les músiques" i una Entrada passada per aigua


Comparte esta noticia en:

07-09-2018 | Beneixama   |  Visitas:1056

Beneixama celebra del 6 al 10 de setembre les seves festes de Moros i Cristians en honor a la patrona de la Vila, la Divina Aurora. Són, sens dubte, les festes de major importància que anualment celebra la població.

El 6 de setembre o "Dia de l'entrà" s'espera amb entusiasme i ansietat. A les 12 del migdia el rés de l'àngelus i la posterior "Moguda de les músiques" donarà el tret de sortida a cinc dies de tradició, música, pólvora i festa. La tarda ve carregada d'actes. El primer d'ells ens donarà una idea de la importància de la "soldadesca" en la nostra festa. Es tracta de la presentació d'armes al president de la Filà de Cristians. Per a més detall d'aquests actes es pot consultar en aquesta pàgina el document "La festa pas a pas". L'entrada es prolongarà durant tota la tarda desgranant totes les sorpreses que els festers de Beneixama han anat preparant durant tot un any per a propis i visitants. Més de 35 bandes de música amb més de 1600 músics, boatos, carrosses d'intendència i obsequis, un cens de més de 700 festers socis i més de 400 festers acompanyants. El públic podrà gaudir cada tarda del 6 de setembre d'un espectacle format per més de 2700 persones en una població amb un cens que ronda els 1800 habitants. La nit dóna pas a la solemnitat del trasllat de la patrona, després de la interpretació del motet "Estel del matí", la "Divina Aurora" serà entronitzada en l'altar major amb el cant de la "Marxa Rural Aurora", ambdues escrites en 1931 amb música de Manuel Parra i lletra de José María Milà.

Aquesta vesprada, una tromba d´aigua descargava sobre Beneixama sorprenent a la filà de Cristians, que acabava de iniciar la desfilada. Mig hora després han pogut continuar amb l´Entrada.
ÀNGELUS I MOGUDA DE MÚSIQUES:ENTRADA:


SOLEMNE PROCESSÓ:Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Beneixama

Missa Companyies, El Rogle, Ofrena de Flors, Serreta , Ambaixada dels Moros als Cristians i Retreta (dia 7 de setembre de 2018)

Beneixama celebra el dia de la Mare de Déu, de les Festes de Moros i Cristians

Entradeta de totes les Comparses i Filaes

Actes del dia de la Processó, diumenge 9 de setembre

Concert de Música Festera per la Societat Musical La Pau de Beneixama

Actes del dilluns 10 de setembre - Dia dels Estudiants

Trasllat en processó de la imatge de la Divina Aurora

Danses populars i traca per concloure les Festes 2018

Entradeta de totes les Comparses i Filaes


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en