L'Observatori del Vinalopó organitza a Beneixama una conferència sobre la planificació hidrológica del Vinalopó02-10-2017   |  Visitas:347

Beneixama, 2 d’Octubre de 2017


L'Observatori del Vinalopó ha organitzat la conferència La planificació hidrològica en la conca del Vinalopó, a càrrec de l'enginyer Teodoro Estela Monreal, de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que tindrà lloc el pròxim dimarts, 3 d'Octubre, a les 19 hores, en l'Auditori municipal de Beneixama.
L'activitat, que s'emmarca en un projecte per a sensibilitzar la població sobre la sobreexplotació, contaminació i degradació de la conca hidrològica del riu Vinalopó i impulsar la seua valoració, recuperació i protecció, se centrarà en les actuacions del Pla hidrològic de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a, no sols abastir a les seues comunitats, també aconseguir el bon estat de les masses d'aigua superficials i subterrànies de la conca del Vinalopó-Alacantí.
“La generalització de l'extracció d'aigües subterrànies ha causat importants desequilibris entre recarregues i bombaments en alguns aqüífers, fet que es manifesta en l'evolució dels nivells freàtics de les principals masses d'aigua i que va motivar la declaració provisional de sobreexplotació de les unitats hidrogeològiques Jumilla- Villena i Serra de Crevillent. Tant és així que, en algunes zones, els descensos han superat els 300 metres, aconseguint-se profunditats pròximes als 500 metres i ocasionat distintes afeccions ambientales,” explica el ponent.
En la conferència, Estela exposarà algunes de les mesures plantejades per substituir recursos subterranis i millorar la qualitat de les aigües superficials, per exemple: la conducció Júcar-Vinalopó, la Instal•lació Dessaladora d'Aigua Marina (IDAM) de Mutxamel o les primeres substitucions de bombament al Vinalopó Mitjà.
On està el Vinalopó?
On està el Vinalopó? És un projecte a través del qual l'Observatori del Vinalopó pretén mostrar la proximitat del riu a les gents de les tres comarques que travessa, així com la llarga història en comú que els precedix i unix, amb la idea d'involucrar a la ciudanía en la recuperació ecològica d'un dels ecosistemes més severament danyats i amenaçats en l'actualitat.
El programa inclou catorze xarrades-debat amb persones expertes en aigua potable, depuració de l'aigua residual, agricultura i desertificació en el Vinalopó. Les conferències es desenvoluparan a Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, Villena, Sax, Elda, Petrer, Monòver, Novelda, Asp, Elx, Puçol (Elx), Santa Pola i Alacant entre setembre i novembre de 2017.

Para más información sobre esta noticia, otra actividad y/o el Observatorio del Vinalopó, no dudes en contactarnos. Gracias por tu atención.Beneixama, Vicente José Richart, Conferència sobre la planificació hidrológica del Vinalopó, 05/10/17 from Intercomarcal TV on Vimeo.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Beneixama


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en