Cavalcada del Rei Pàixaro 2019


  20-01-2019 | Biar   |  Visitas:534
Festes

Amb motiu de la Festivitat de Sant Antoni Abat a Biar, el dissabte 19 de gener, gran cavalcada del Rei Pàixaro pels tradicionals carrers de la vila. El veïnat participa encenent les típiques fogueres mentre el rei recaptador acompanyat pel seguici format per dos dansaires i la Colla de dolçaines i tabals La Bassa la Vila, arreplega els tributs i són obsequiats amb menjars i begudes tradicionals com ara herbero, vi, cassalla, bunyols, etc.

Aquesta figura enigmàtica que s’endinsa en el passat medieval representa la figura del rei Jaume d’Aragó qui en acabar la collita d’ametlla, oliva i raïm, que té lloc durant el mes de gener, passava per la població per recollir l’impost quel es recaptava amb dues safates de bronze que segons recull l’ajuntament de Biar, foren donades pels Reis Catòlics a la població.

El Rei Pàixaro i Sant Antoni Abat són dues festes unides. Conformen una celebració de caràcter laic i religiós que organitzen els setanta membres de la Comissió de Sant Antoni de Sant Antoni Abat, de manera autogestionada, d’acord amb l’ajuntament i l’església.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Biar

Activitats per les I Jornades Feministes a Biar, de l’1 al 17 de març

Desfile de Carnaval

Cassolada pels carrers de Biar

Los niños y niñas salen a la calle a jugar con sus abuelos y abuelas

Festival de Corales en Biar

Ple extraordinari de l’Ajuntament de Biar

PP BIAR: Denuncia sobre el acto que se iba a celebrar presentando un proyecto de cubrimiento de la pista polideportiva

La soprano alicantina Teresa Albero seleccionada como única española en la Ópera de Naples para las próximas sesiones de clases magistrales que se ofrecerán el próximo mes de abril en Florida (EEUU)


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.