EUPV BIAR: Valoraci dEUPV Biar de les passades eleccions locals i europees


  27-06-2019 | Biar   |  Visitas:262
Poltica

Biar


El passat dissabte es va realitzar el plenari extraordinari dinvestidura on shavia dinvestir el nou alcalde/alcaldessa de lAjuntament de Biar. Com era desperar la candidata del Partit Popular va tindre el suport dels seus regidors i regidores i va ser investida nova alcaldessa de Biar per als prxims quatre anys. Una Corporaci Municipal menys plural que la de fa quatre anys, posat que sols estar composada per tres forces poltiques i amb la majoria absoluta duna formaci per labsncia de la nostra formaci en el plenari.

Primer de tot des dEsquerra Unida de Biar -tal i com vam fer al dia segent de les eleccions a travs de les xarxes- volem agrair de tot cor als nostres 166 votants de les eleccions locals celebrades el passat 26 de maig, aix mateix els encoratgem a fer un pas avant i sumar-se al projecte dEUPV, que s el seu. Tamb agrair a les 214 persones que confiaren en la llista dUnides Podem-Esquerra Unida al Parlament Europeu.

En segon lloc volem donar lenhorabona al Partit Popular pels bons resultats obtinguts, tot i que finalment ha sigut un marge de noms 11 vots els que no han perms a la nostra formaci mantindre el regidor que tenem en lAjuntament, una exigua quantitat que no noms no ens ha deixat sense representaci institucional, sin que tamb ha donat la majoria absoluta al Partit Popular. Per ja se sap que la llei dHondt a qui li beneficia no voldr canviar-la mai.

En tercer lloc volem mostrar la nostra satisfacci pel treball realitzat durant estos anys pel regidor ngel Troncoso, ocupant principalment la Regidoria de Serveis Socials durant dos anys i mig i des de la qual sha pogut ajudar a moltes persones en la millora de les seues condicions de vida i salut. Tamb a la nostra candidata, Malena Martnez Ferris, qui va ser valenta per fer un pas avant i encapalar la candidatura dEsquerra Unida, aix com el treball dAna, Eduard, Maribel, Aramis, Laura, Fernando, Rosabel, Cayetano, Paco i Emilio, a les nostres famlies i a totes i tots qui han fet possible que la veu de lesquerra crtica estiguera present en la disputa electoral.

Per al nostre collectiu ha sigut una legislatura profitosa, en la qu pel que fa a lrea de Servicis Socials sha deixat enrere grcies a les poltiques de la Generalitat la vessant assistencialista, per consolidar-se com uns SS de ple dret per a la ciutadania, amb la posada en marxa de la Renda Valenciana dInclusi, entre altres. Tamb al nostre municipi amb la posada en marxa diniciatives com ara la donaci de material didctic en els centres educatius per previndre lassetjament escolar, augmentant en un dia el taller de memria en collaboraci amb lAssociaci dAlzheimer de Villena, tamb amb la contractaci de la nova treballadora social en Dependncia, assumint bona part de les competncies a nivell municipal.
Tamb pel que fa a Transparncia hem anat evolucionant pel que fa a la nova llei de contractaci grcies als fantstics serveis informtics de lAjuntament de Biar, o b amb la posada en marxa del WhatsApp Municipal, lapp Lnea Verde o el curs de telefonia mbil per a persones majors que ja va per la seua segona edici.

En quart lloc des del nostre collectiu local obrim un temps de reflexi i autocrtica pel fort retrocs electoral que hem patit, perdent un total de 59 vots, un 23% del nostre suport electoral respecte a 2015, un retrocs sense palliatius que sumat al retrocs de les forces desquerres -PSPV-PSOE i Comproms- amb les qu vam sumar per formar el pacte de lanterior legislatura ha fet que lAlcaldia caiga en mans del PP, qui ha millorat els seus resultats de lanterior cita electoral.

Finalment, la histria est plena dexemples on la lluita de lesquerra al carrer i les institucions, aix com la mobilitzaci popular ha aconseguit la conquesta i manteniment de drets, del guany en les llibertats individuals i collectives, i vncer la tirania de qui ha volgut despullar-nos del menor sentit dhumanitat a les persones treballadores. Per igual que han hi hagut nombrosos avanos tamb ha hi hagut retrocessos, com s lgic en el devenir de la histria. El fet de que Esquerra Unida del Pas Valenci (EUPV) no tinga representaci a lAjuntament s un moment de retrocs per a nosaltres, per una porta oberta i una oportunitat a continuar treballant des del carrer eixamplant un base en lesquerra crtica al nostre municipi i treballant des del carrer al costat del nostre poble.

Biar, 26 de juny de 2019

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Biar

Biar celebra els Balls del Jess

Cavalcada del Rei Pixaro 2020

Arriba un any ms a Biar la festa de Sant Antoni Abat

Les Festes de Biar han estat declaredes d'Inters Turstic Local

Herido un hombre en Biar tras ser golpeado por un caballo mientras limpiaba su cuadra

Para maana lunes se suspenden las clases en todos los centros educativos

La bellesa interior de Biar present a FITUR

La Cavall i la subhasta de les Festes de Sant Antoni 2020

Presentado el XII Torneo Interclubs Vinalop 2020


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.