Ximo Puig, invitat d'honor, a la "Cavalcada del Rei Pàixaro"21-01-2018   |  Visitas:394

Biar celebrava ahir la Cavalcada del Rei Pàixaro una tradició que se celebra des de finals del segle XV.

Esta Cavalcada es va dur a terme, com cada any pels tradicionals carrers de la Vila i en el que la gent participa molt activament amb fogueres, oferint beguda i menjar i que acaba amb la tradicional cordà.

Ahir, a més, este acte va tindre un invitat d'honor, i és que junt amb Enric Morera, president de Les Corts Valencianes, assistia la màxima autoritat de la Comunitat Valencina, el President de la Comunitat Ximo Puig.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en la Cavalcada del Rei Pàixaro que ha discorregut pels carrers de Biar, un acte que forma part de les festes que el municipi celebra el mes de gener en honor a Sant Antoni Abad. En atenció als mitjans de comunicació, Puig ha ressaltat que es tracta d'una festa que "forma part de les tradicions populars i de major interés de la cultura valenciana".

Durant el recorregut de la cavalcada, els veïns i veïnes de Biar han participat encenent les fogueres i torxes típiques d'esta festivitat mentres el rei recaptador, acompanyat pel seu seguici de dansares i la Gorgera de dolçaines i Tabals La Bassa la Vila, arreplegava els tributs. La figura del monarca representa al Rei Jaume "Aragó, qui, a l'acabar la collita de l'ametla, l'oliva i el raïm en el mes de gener, passava per la població per a arreplegar l'impost que es recaptava en dos safates de bronze donades pels Reis Catòlics.Biar, Cavalcada del Rei Pàixaro, Sant Antoni, 21/01/18 from Intercomarcal TV on Vimeo.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Biar

Festes de Biar: Dia 11 de maig

Actes festers DIA 12 DE MAIG: Missa Major, Mogudes, Guerrilla, Ambaixada del Cristià al Moro, comiat La Mahoma i Processó

Biar celebra el Festitrò 2018

Festival de Yoga, Conciencia y Meditación organizado por la Fundación Dharma

Actes festers del DIA 13 DE MAIG

Arriben les festes a Biar amb la Prova de Campanes i la Desfilada de Comparses

Moros i Cristians de Biar. Rés de l´ Angelus i hissades de banderes

Pujada al Santuari i Baixada de la imatge de la Mare de Déu de Gràcia

Entrevista a l´alcalde i Regidora de Festes amb motiu de les Festes de Moros i Cristians


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en