Beneixama acaba les seues Festes Patronals amb les Danses


  21-09-2019 | Beneixama   |  Visitas:1113
Festes : Moros i Cristians

Beneixama


Cada any després de les Festes de Moros i Cristians, Beneixama celebra la novena a la Divina Aurora, Patrona de Beneixama. Durant aquestos dies se celebraven danses, antigament. Ara només se celebren quatre degut que la societat ha canviat i així es facilita la participació de la gent. L’últim dia de novena, els balladors i balladores aprofiten per a mostrar la rica indumentària tradicional de Beneixama i es visten a l’antiga per a fer més lluidora aquest últim dia de danses. Malauradament, enguany amb motiu dels dies de pluja no s’han pogut realitzar com estava previst i només s’han celebrat un dia.
Les Danses conserven passades “ajotades” i són interpretades per la Societat Unió Musical “La Pau” de Beneixama. Les Danses finalitzen amb l’acceleració de la música que competeix amb els balladors i balladores per comprovar qui suporta més temps aquest ritme. En acabar, les parelles que han ballat, així com el públic assitent, ballen un pasdoble a ritme de València que es remata amb una traca.

A més a més, enguany el Festival del Grup de Danses de Beneixama celebrarà el seu festival el divendre 19, ja que la pluja va impedir fer-ho quan estava programat.

Des d’Intercomarcal no ens ho volgut perdre i els oferim aquest reportatge on vam poder parlar amb algunes persones assistents, una parella de balladors i també amb l’Alcalde i la Regidora de Festes de Beneixama.
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Beneixama

Mes de la música: Societat Musical La Pau Beneixama

La Plataforma ReplanaRest denuncia la tala indiscriminada, destrucció de senders i vessament incontrolats en les actuacions post-incendi de Beneixama

Resultados en Beneixama : Elecciones Generales 10N

Tres personas han resultado heridas al colisionar frontalmente dos turismos en la CV-82, a la altura de Beneixama


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.