Es presenten les activitats de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu que té a Biar com a seu comarcal01-02-2018   |  Visitas:228

S´han exposat les diferents activitats que es realitzaran amb motiu de la designació de Biar com a seu comarcal de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE). L'acte l'ha conduit Joan Luís Escoda com a regidor de Cultura, qui ha compartit taula amb Josep Arbiol, president de la MICE, la vicedirectora de l'IES Biar, Laura Barberà, el director del CEIP Mare de Déu de Gràcia, Miguel Martínez, i la tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Biar Paula Ramos.

En una roda de premsa realitzada este migdia a la Casa de Cultura de Biar s'han exposat les diferents activitats que es realitzaran amb motiu de la designació de Biar com a seu comarcal de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE). L'acte l'ha conduit Joan Luís Escoda com a regidor de Cultura, qui ha compartit taula amb Josep Arbiol, president de la MICE, la vicedirectora de l'IES Biar, Laura Barberà, el director del CEIP Mare de Déu de Gràcia, Miguel Martínez, i la tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Biar Paula Ramos.

Josep Arbiol: "La Mostra recorrerà el territori valencià projectant més de 400 pel·lícules"

Arbiol va recordar el vídeo que va guanyar el premi públic de la MICE i que es va fer des de l'IES Biar per Lidia Valdés Escoda i Carmen Verdú amb el video-poema "DIVISA" que "es va passejar per Àsia i Europa, portant el nom de Biar per mig món". Recordant que la Mostra començarà el pròxim 10 de febrer al Palau de les Arts de València, en un acte apadrinat per l'actriu valenciana Marisa Paredes, un acte que serà el tret de partida per a que la Mostra recòrrega el territori valencià mostrant 400 pel·lícules -de les quals 260 corresponen a centres educatius valencians i produïdes en valencià- al llarg de 19 seus comarcals -11 seus més que l'any passat-, també va voler agrair el treball de Laura Barberà a l'IES Biar així com de l'Ajuntament de Biar i personalment a Escoda. El dia 24 a Benifaió la sisena edició tindrà la seua cloenda.

Joan Lluís Escoda: "Gràcies al treball de la MICE el nom de Biar va estar present arreu del món"

Per la seua banda l'edil de Cultura va mostrar la seua satisfacció per ser Biar, per fi, una seu comarcal i així posar de manifest el treball que durant molts anys s'està fent des del CEIP Mare de Déu de Gràcia i l'IES Biar, així com per l'organització de la MICE. Escoda també va posar de manifest com els xiquets i xiquetes d'arreu del món poden comunicar-se a través de l'audiovisual i que puguen constatar este fet i que a més a més les seues visions són compartides malgrat la diferència cultural i trobar-se en espais geogràficament diferents. Joan Lluís Escoda també va valorar que gràcies al treball de la MICE el nom de Biar va estar arreu del món, fent imprescindible que Biar fora seu comarcal.

A continuació es van enumerar per part del regidor de Cultura les activitats que es realitzaran a Biar com a seu comarcal, començant pels tallers que es faran a l'IES sobre el relat i el món audiovisual per part de dos professionals del continent americà que oferiran estos tallers, també pel que fa als centres de Primària i Infantil, a través del CEFIRE i la MICE es realitzaran una sèrie d'activitats de formació a la Casa de Cultura i al CEIP els pròxims 21 i 22 de febrer. Destacant també que el 21 de febrer a la vesprada es farà la rebuda del comité de la MICE per presentar al poble la Mostra i visualitzar una sèrie de curts comptant amb la participació de Faula Teatre, d'Ibi i d'algunes associacions locals tot i que el regidor no ha volgut desvetllar més detalls. Unes activitats de les quals s'informarà des de Biar Digital en uns dies.

Participació dels diferents col·legis i instituts de la comarca

Escoda també va posar de rellevància que s'havia convidat als diferents instituts i col·legis de les localitats veïnes d'Alcoi, Castalla, Ibi, Onil, Banyeres de Mariola i Villena per a que puguen participar en els passes de vídeo del 12 al 21 de febrer que tindran lloc a Biar. Finalment també va tindre paraules d'agraïment per al treball desenvolupat pels professionals de l'educació als centres educatius del poble.

Durant el torn de preguntes el regidor de Cultura va afirmar que l'aportació que tindrà la seu comarcal de la MICE a Biar és que el treball de l'IES pot mostrar-se arreu del món i on Biar va inclós, com també va valorar que "el tracte personal és més eficient que la publicitat per exemple a la 5a Avinguda de Nova York", quan els i les professionals visiten Biar i després poden parlar de Biar i donar-lo a conéixer, així com recomanar-lo. També recordant que un curt de Biar realitzat per Germán Ribera serà projectat durant la gal·la inaugural el pròxim 10 de febrer a València.

Laura Barberà: "La motivació dels alumnes està assegurada al veure la difusió internacional dels seus treballs"

Per la seua banda la vicedirectora de l'IES Biar va mostrar el seu interés per la Mostra, especialment des que el Premi Sambori es va vincular a la MICE posant com a repte treballar a nivell audiovisual. Per la seua banda Barberà va destacar que si l'any passat es va presentar un treball a la MICE, "DIVISA", enguany han sigut tres treballs els que es presentaran des de l'IES Biar.

Finalment Laura Barberà va considerar que la motivació per als alumnes "està servida" al veure la difusió que a nivell internacional tindran els seus treballs, mostrant la seua seguretat en que s'està creant infraestructura i se senten motivats per a participar i col·laborar amb els seus treballs que puguen concursar en la MICE.

Miguel Francés: "El tema proposat per a la Setmana Cultural precisament és el cine"

Per la seua banda Miguel Francés com a director del CEIP Mare de Déu de Gràcia va posar de relleu que precisament el tema proposat per a la Setmana Cultural del col·legi és el cinema, i tindre la seu a Biar i amb la varietat qeu s'ofereix va valorar que seria molt més motivador per a l'alumnat que hi participa.


Informació: www.biardigital.com

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Biar

Visita de la Agrupación de Acuarelistas Valencianos

4.000 persones participen en l´última de les Trobades d´Escoles en Valencià 2018 a Biar

El Centro de Salud de Biar cumple 25 años

Marchan a buen ritmo las obras de restauración y rehabilitación de la torre y el lienzo de la muralla del Arco de Jesús

Piezas únicas y originales, pintadas a mano de forma tradicional en la Cerámica Artística Maestre. Lo vemos en el programa "la Brújula"

Programa "Actualidad Política" amb Joan Lluís Escoda

Programación cultural de verano en Biar

VII Fireta d’Estiu Biar (29-30 de junio y 1 de julio)

Les Seus Universitàries de Biar i Xixona acullen el I Congrés d'Història sobre la Primera Frontera Meridional Valenciana


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en