Informaci a les famlies del CEIP Mare de Du de Grcia


  19-11-2020 | Biar   |  Visitas:134
CORONAVIRUS

Biar

Els comunique que s'ha detectat un cas de COVID-19 entre persones vinculades al centre educatiu. En principi, sembla que el cas t un origen extern al nostre centre. Des de Salut Pblica ens informen que no hem de prendre cap mesura addicional ja que les mesures contemplades al Pla de Contingncia del nostre centre (agrupacions, neteja, ventilaci...) estan funcionant. Tot i aix, cal que seguim complint les mesures de prevenci tant dins com fora de lescola.

El SARS-CoV-2 s un virus que es transmet principalment de persona a persona a travs del contacte estret i de les gotes respiratries que s'emeten en tossir o esternudar. Els smptomes poden aparixer fins a diversos dies desprs del contacte amb el cas. La infecci pot cursar amb smptomes respiratoris com a febre, tos o sensaci de falta d'aire; amb smptomes inespecfics com l'alteraci del gust, de l'olfacte, dolors musculars, diarrea, dolor torcic o mal de cap entre altres; o tamb pot cursar de manera asimptomtica.

Les principals mesures per al control de la transmissi sn el diagnstic preco, l'allament dels casos i la quarantena dels contactes.

Qualsevol persona de l'alumnat amb smptomes ha de posar-se en comunicaci amb el seu servei d'atenci sanitria habitual per a valorar si s'ha de realitzar una prova diagnstica. Si el professional sanitari li indica una prova per a COVID-19 haur de romandre en allament tant ella com els seus convivents fins a disposar del resultat de la prova.

Les persones que han sigut diagnosticades de COVID-19 (casos confirmats) no han d'acudir al centre educatiu i han de romandre en allament el temps indicat pel professional sanitari que realitza el seguiment del cas (en general, l'allament s'ha de mantindre un mnim de 10 dies des de l'inici dels smptomes i almenys els 3 dies ltims lliures de smptomes. Si sn asimptomtiques, han de romandre en allament fins a 10 dies des de la data de la presa de mostra per a diagnstic amb resultat positiu).

El Centre de Salut Pblica en coordinaci amb el centre educatiu, identificar als contactes estrets del cas i es posar en contacte amb ells/es.

Els contactes estrets (personal i alumnat) d'un cas confirmat no han d'acudir al centre educatiu i han de realitzar quarantena, romanent en el seu domicili durant un mnim de 10 dies. No han d'acudir al centre de salut, llevat que li ho indique salut pblica.

Si apareixen smptomes durant la quarantena com a febre, tos, sensaci de falta d'aire, malestar general, contactar per telfon de manera urgent amb el seu centre sanitari habitual, o telefonant al 900300555 o al 112

Els contactes no estrets, poden continuar acudint al centre educatiu, continuant l'activitat educativa presencial i extremant les mesures de precauci i vigilant l'aparici de smptomes compatibles amb COVID-19. Si tenen condicions d'especial vulnerabilitat poden acudir al centre, sempre que la seua condici clnica estiga controlada i ho permeta, i mantenint mesures de protecci de manera rigorosa, excepte indicaci mdica de no assistir.

La resta de la comunitat educativa pot continuar acudint al centre, continuant l'activitat educativa presencial i extremant les mesures de precauci i vigilant l'aparici de smptomes compatibles amb COVID-19.

La Generalitat Valenciana ha habilitat un telfon per a resoldre qualsevol tipus de dubte que es puga suscitar respecte a les mesures adoptades en el desenvolupament del curs escolar: 900300555.

Agraint per endavant la seua collaboraci, aprofitem aquestes lnies per a enviar-li una cordial salutaci i quedar a la seua disposici per a qualsevol cosa que puga necessitar.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Biar

I amb les campanes al vol, els trons i la msica de les dolaines, Biar ha celebrat la festa de Sant Antoni Abat 2021

El Nadal i lalimentaci saludable amb la nutricionista Silvia Castell

El Ayuntamiento de Biar cierra edificios municipales y parques

El Ayuntamiento entrega 5.000 euros en el sorteo de la campaa 'Biar se llena de premios'

L'alcaldessa de Biar realitza el balan poltic d'aquest 2020 per a les cmeres dIntercomarcal Televisi

Biar renueva la zona de juegos de la Plaza del Convento

Parlem amb Miguel Alcaraz, president de la Comissi de Sant Antoni Abad de Biar, amb motiu de la suspensi de la festivitat que es duria a terme aquest cap de setmana

El fatxos i el Rei Pixaro enguany es queden a casa. Parlem amb Jose Maria Francs

Els Reis Mags d'Orient visiten la localitat de Biar


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.